Aklımda hâlâ o varken baÅŸkasıyla evlenmem doÄŸru olur mu

Eski sevgilimi unutabilmek için hayatıma yeni birini soktum.

Haberin Devamı

İlk zamanlarda onu sevebileceğime inandım, fakat bir türlü aklım eski sevgilimden öteye gidemedi.

Merhaba Güzin Ablacığım, ben 22 yaşında genç bir kızım. 2010 yılında başlayan ve yaklaşık 2 buçuk yıl süren bir ilişkim oldu. Onu hayatımdaki herkesten daha çok sevdim. Çevremdekiler bu beraberliğin artık basit bir ilişki olmadığını, tamamen bir hastalığa dönüştüğünü söylediler.
Ne yazık ki, ona olan sevgim gözümü dış dünyaya tamamen kapatmıştı. Üstelik yurtdışına gidecektim, her şeyim ayarlanmıştı. Ama sırf o istemedi diye gitmekten vazgeçtim. Buna karşılık geçtiğimiz sene bu aylarda ilişkimiz bitti. Ama bu bitiş ona olan sevgimi hiç mi hiç değiştirmedi.
Ayrıldıktan bir ay sonra onun eski sevgilisiyle görüştüğünü öğrendim. Ondan vazgeçmeye çalıştım; bu nedenle hayatıma başka birisi girdi.
İlk zamanlarda onu sevebileceğime inandım, fakat bir türlü aklım eski sevgilimden öteye gidemedi. Şu an hâlâ onunla birlikteyim ama aklımda her an eski sevgilim var.
Eski sevgilim sarhoş olduğu gecelerde arıyor ve beni çok sevdiğini, çok özlediğini söylüyor.
Bunları duydukça çok mutlu oluyorum fakat onunla herhangi bir geleceğim olmadığını da biliyorum. Birlikte olduğum kişi, ailesinin önümüzdeki aylarda beni istemeye geleceğini söylüyor. Fakat aklımda bir başkası varken onunla evlenmem ne kadar mantıklı olur?
Sırf bu ikilem yüzünden çok hasta oldum, çok yıprandım, hayatımın büyük bir kısmı hastaneye gidip gelmekle geçiyor. Sence ne yapmalıyım?
Rumuz: Ä°kilem                                                                                        Â

Canım kızım, kendini bu kadar yıpratacak, bu kadar hasta edecek ne vardı? Her zaman söylüyorum, hiç kimse, hiçbir şey insanın sağlığı kadar önemli olamaz.
İnsan sağlığını kaybettiği zaman bu gerçeği anlıyor. Ama bazen de iş işten geçiyor. İnan bana ne büyük aşklar hep sonuçta, ayrılıkla noktalanıyor. Ve sanırım insanlar kavuşamayınca asıl o zaman aşk ölümsüz oluyor.
İlişkiniz neden bitti söylememişsin, ama anladığım kadarıyla sana karşı pek de sorumlu davranmamış, seni üzen, yıpratan davranışlarda bulunmuş. Sen onu çok daha fazla sevmişsin. Çok fazla fedakarlık etmişsin. O ise senin hassas kalbini parçalamış. Ve çekip gitmiş, eski sevgiliyi bulmuş.

Seni gerçekten sevseydi, bunu yapabilir miydi? Bak sen ne diyorsun, kalbimde hâlâ o varken bir başkasıyla evlenmem doğru mu, diye soruyorsun. Buna sen karar vereceksin.
Ona dönüşün olabilir mi? Olursa onunla mutlu olabilir misin? Yoksa hayatın kâbusa mı dönüşür.
Bu yeni sevgilinin şefkatinden, sevgisinden, seni sahiplendiğinden emin misin? Yoksa bir kurtuluş gibi mi ona sığındın? Bence bekle ve acele etme. Öyle karar ver.

Yazarın Tüm Yazıları