Ajda’nın NY’deki konserini internet sitesi düzenlemiş

‘KONSERLERİN Parası Tanıtma Fonu’ndan mı?’ (6.2.2010) başlıklı yazımıza beklenen cevap ilgililerinden değil de bir internet sitesinden geldi. Rıdvan Sezer, “Ajda Pekkan konseri, beş yıl önce benim kurmuş olduğum Turkishny.com adlı haber portalı tarafından düzenlenmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Turkishny.comhaber portalı ABD’de kurulu organizasyonların haberlerini ve etkinliklerini ‘ayrım’ yapmadan veriyormuş. Ajda Pekkan gibi bir sanatçıyı Amerika’ya getirmek zormuş... Rıdvan Sezer, Pekkan’ı bu fedakârlığından ötürü kutlayarak şöyle diyor: “Konserin gerçekleştirildiği Manhattan Center’ın yemekli bölümü 750, yemeksiz seyirci bölümü ise 1150 kişiliktir. Gecemizde yemekli bölüm biletleri 175-250 dolar arasından satılmıştır. Yemeksiz bilet ise ortalama 75 dolardı. Ben ve gecenin sponsorları bu etkinliği para kazanmak için değil toplumumuza hizmet etmek için yaptık ve yapmayı da sürdüreceğiz.

(Sırada Sezen Aksu var. Y.B.) Gerçekleştirmiş olduğumuz konser TADF tarafından 500 bin dolar ile 1 milyon dolar bütçe ayrılarak yapılan Türk Günü yürüyüşünün bile başaramadığı tanıtımı yapmış ve New York Times’ta geniş şekilde yer bulmuştur.

Haberin Devamı

Gecemize Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Arif Mardin’in eşi Latife Mardin ve çocukları, Dr. Özgen Doğan, Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve eşleri, New York Başkonsolosumuz Mehmet Samsar ve eşi, ressam Burhan Doğançay’ın eşi, Dr. Zeki Uygur, Türk-Amerikan Dernekleri için çatı kuruluş olan ATAA’nın başkan ve temsilcileri, Turkish Coalition of Amerika’nın başkan ve temsilcileri ve daha birçok değerli isim katılmıştır.


ABD
Temsilciler Meclisi’nde Turk Caucus Başkanı Robert Wrexler, NY Belediye Başkanı Bloomberg ile Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ve Coca-Cola Başkanı Muhtar Kent geceye mesaj göndermişlerdir. Ayrıca NY 10. Bölge Milletvekili Ed Towns da geceye katılarak Amerika’daki Türk toplumuna olan desteğini belirtmiştir.


Biz bunları para kazanmak veya eğlenmek için yapmadığımızı tekrar belirterek yazınızdaki birkaç hususu aydınlatmak istiyorum.


1- Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan Ajda Pekkan konseri için hiçbir talepte bulunulmamış ve maddi destek alınmamıştır.


2- Gerek Washington Büyükelçiliğimizden, gerek New York’taki Başkonsolosluğumuzdan konser için hiçbir talepte bulunulmamış ve maddi destek alınmamıştır. Ajda Pekkan konserinin bütün masrafları kendi imkânlarımız ve sponsorlarımız tarafından karşılanmıştır. Sponsorlarımız arasında Fenerbahçe USA Derneği, Saltzman&Evinch Avukatlık Bürosu, Güllüoğlu Lalin, Trackia GroupUSA, Şipşak Restaurant, Liman Restaurant ve Tulip Restaurant bulunmaktadır.”

Haberin Devamı

KONSOLOSUMUZ AKTİF


New York Başkonsolosumuz Sayın Mehmet Samsar uzun yıllardan beri Amerika’da gördüğüm en aktif başkonsoloslarımızdandır, toplumun içinde olmayı ve hiçbir grup ayırt etmeksizin vatandaşların tüm aktivitelerine katılmayı ilke edinmiştir.”

(Bu konuda gelen görüşleri yayınlamaya devam edeceğiz.)

 

Antalya, Ankara ve İzmir’i geçiyor

 

ANTALYA’da önceki akşam uçak saatini beklerken kendimizi bir an önce İstanbul’a atmak istiyorduk. Öyle bir yağmur yağıyordu ki, uçak kalkmayabilirdi. Ama fırtına yoktu, sonunda uçağımız rötarlı da olsa kalktı.

Bu olayın kentteki paniğini yaşadık. Vali Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Mustafa Akaydın gerekli önlemleri almak için gün boyu toplantılar yaptılar. Okullar tatil edildi, turizmciler ve tarımcılar sel baskınına karşı uyarıldı.

Haberin Devamı


Antalya
’nın yağmuru ‘ünlü’ ürkütüyor; geçmişteki can ve mal kayıplarıyla...


Prof. Akaydın’ın ‘Halkın Gündemi’ başlıklı toplantılar düzenlemeye başlamış... Her ayın ilk cumartesi günü yapılacak etkinliğin konuşmacısı bizdik. Akaydın “Batılı ülkelere bakıldığında işsizlik konusunda Türkiye kadar yoğun yaşayan başka bir ülke yok” dedi. Akaydın, göreve geldikten sonra büyük bir borç yükü ile karşılaşmış. 1 milyar 111 milyon borcu taşımak böyle bir iktidar karşısında pek kolay değil. İş yapabilmek için Büyükşehir’in 196 parça gayrimenkulünü satışa çıkarmak zorunda kalmış. Bundan 100 milyon dolayında bir kaynak bekleniyor. Bankalardan borçlanabilme olanağı yeni sağlanmış. İlk ağızda alınan 25 trilyonla işçi borçları ödenmeye başlanmış. Prof. Akaydın, açık ve samimi biri... Sosyal demokratlar kendisinden çok şey bekliyor, bunu gördük. Başarılı olması isteniyor. Ancak, iktidar partisinin ‘tuzaklarına’ da düşmüyor değil... Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç’ın gündemi nasıl çevirdikleri gibi AKP İl Başkanı Hüseyin Samani, Prof. Akaydın’ın her girişimi ve demecine ‘tam pres’ yapılıyor. “Camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki, GATA’ya türbanla girilsin” dediğinde AKP’nin bunu medyaya anında servis etmesi ilginç... Menderes Türel döneminde yapılan ve ‘verimli hat’ sayılmadığı için zarar eden ulaşım yatırımını karşılamak için yapılan zamma hemen karşı çıkılmış. Hoca iddialı vaatlerle gelmişti, başarısız olursa CHP Antalya’yı bir daha kazanamaz.

Haberin Devamı

AKP’nin belediyeyi kaybetmesini içine sindiremiyor. CHP her türlü oyunla karşılaşacaktır, bilinsin. Hoca da iyi niyetli üniversite kadrosunu biraz hareketlendirmeli.

Özetle... Turizm ve tarım bu krizde ayakta kaldığına göre, Antalya’da her şey daha iyiye gidecek. Ekonomik bakımdan Ankara ve İzmir’i geride bıraktığını, İstanbul’un arkasına yerleştiğini söylemek gerekiyor. Antalya’daki yeni projeleri gelecek yazımıza bırakalım.

 

‘Âlim mehdiler’

 

PROF. Ahmet Vefik Alp yıllardır proje üretiyor. İstanbul’u kurtaracak bir mimar ve bilim adamıdır. Alp gibi 40 adamı bir araya getirin Türkiye 2013’e kadar dünyanın en gelişmiş ülkesi olur. Tabii hâlâ bir taraf darbelerden bir taraf şeriattan medet umarsa, hâlâ peygamber ve mehdi beklenirse... Âlim mehdiler için daha çok bekleriz.
Hasan ÖZCAN

Haberin Devamı

DÜZELTME

CHP/‘Önder Sav yine önder’ yazısında Mehmet Sevigen ile ilgili bölüm, teknik nedenle satır atlamasına neden olmuştur. O bölüm şöyle olacaktı: “Sevigen partiden istifa etmesine neden olan gerçek nedeni saklamaya çalışıyor. Hatırlanırsa, Sevigen lehine sonuçlanan son mahkeme kararı nedeniyle görevinden istifa etmedi. Sevigen’in görevinden istifa etmesinin esas nedeni satışına aracılık yaptığı bir araziye yapılacak iş merkezine ortak olma girişimi... Sevigen kendisini ‘Az etik çok etik’ sözleriyle savunmuştu.” Yargı süreçleri konusunda Sevigen’in bir açıklama yapacağını öğrendik, bekliyoruz.

 

Günün Sözü

“Sayın Tayyip Erdoğan’a bir önerim var; o pahalı saatinizin içine ‘Benden büyük Allah var’ diye yazdırınız. Saatinize bakarken bu dünyanın fani olduğunu hatırlarsınız. Biraz da sinirlerinize hâkim olursunuz.”         
(Berhan Şimşek)

Yazarın Tüm Yazıları