Geriİsimler Sözlüğü Yedi Cücelerin İsimleri Nelerdir? Yedi Cücelerin Özellikleri Ve Görevleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yedi Cücelerin İsimleri Nelerdir? Yedi Cücelerin Özellikleri Ve Görevleri

Yedi Cücelerin İsimleri Nelerdir? Yedi Cücelerin Özellikleri Ve Görevleri

Çocukluğumuzda hepimizin mutlaka duymuş olduğu masallar vardır. Bu masallar arasında 'Yedi Cüceler' oldukça sık bilinmektedir. Her cücenin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bundan dolayı cüceler hakkındaki her bilgi çok merak edilmektedir. Yedi cücelerin isimleri nelerdir? Yedi cücelerin özellikleri ve görevleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Herkesin çok sevdiği yedi cücelerin, 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' adındaki masalda geçtikleri görülmektedir. Yedi tane cücede belirgin özellikleri ile birbirinden ayrılmaktadırlar. Özellikle genel kültür alanında bu cüceler ile ilgili birçok soru karşınıza çıkabilir. Bundan dolayı cücelerin isimlerini ve özelliklerini bilmek oldukça faydalıdır. 

 Yedi Cücelerin İsimleri Nelerdir? 

 Yedi cücelerin hem çocukluğumuzda hem de ilerleyen yıllarda aklımızda kalan karakterler oldukları bilinmektedir. Özellikle madencilik işi yaptıkları herkesin aklında kalmıştır. 

 Yedi cücelerin isimleri ise şöyle; 

 - Utangaç

 - Bilgin

 - Şapşal

 - Huysuz

 - Neşeli

 - Uykucu

 - Meraklı 

 Yedi cücelerin isimleri yukarıda belirtildiği gibidir. Ancak bazı isimlerin farklı şekillerde söylendiği de bilinmektedir. Örneğin Bilgin isimli olan cüce için Doktor ismi de kullanılmaktadır. Neşeli cücede bazı masallarda Mutlu ismi ile geçmektedir. 

 Yedi Cücelerin Özellikleri ve Görevleri Nelerdir? 

 Yedi cüceler, beraberce yaşayan yedi oluşmaktadır. Madencilik işi uğraşan bu cüceler zaman zaman ormana da giderler. Kendi işlerini kendileri görmeleri ile dikkat çekmişlerdir. Bunun yanında oldukça yardımsever oldukları görülmektedir. 

 Utangaç

Utangaç isimli cücenin isminden de anlaşılacağı üzere çekimser bir yapısı vardır. Utangaç olduğu için birçok konuda çekimser davranmaktadır. Bundan dolayı birçok davranışı yapıp yapmama konusunda oldukça kararsız kalmaktadır. Hatta masalda karşılarına çıkan her karaktere karşı oldukça utangaç tavırlar sergilemektedir. 

 Bilgin 

 Bilgin olarak anılan cücenin neredeyse birçok konuda bilgisi bulunmaktadır. Çünkü sürekli okuması ve araştırması ile meşhurdur. Bilgin olan bu cüce diğer cüceler içinde oldukça önemlidir. Hatta onlara kılavuzluk etmesi ile önemli bir görevi üstlenmiştir. 

 Şapşal 

 Şapşal olan bu cücenin yaptığı sakarlıklar çok dikkat çekmektedir. Şapsal olan bu cücenin birçok konuda yaptığı heyecanlı hareketler dikkat çekmektedir. Girdiği her ortamda ciddi problemleri de beraberinde getirmektedir. Kalbi temiz olsa da yine de sakarlık yapmaktan geri durmamaktadır. 

 Huysuz 

 Huysuz isimli cüce karşılaştığı kişilere karşı hep mesafeli olmaktadır. Yani huysuz olduğunu açıkça göstermektedir. Zaman zaman sinirli yapısı ile de dikkat çekmektedir. Hatta kendi cüce arkadaşlarına karşıda huysuzluk yapmaktadır. Sinirli ve huysuz yapısı çevresinden hep olumsuz tepkiler almaktadır. 

 Neşeli 

 Cüceler arasında en pozitif olanı Neşeli isimli cücedir. Çünkü bu cücenin mutlu bir yapısı vardır. Bu yapısı ile çevresindeki herkesin sevgisini kazanmayı kolayca başarmaktadır. Cüceler içinde tam bir neşe kaynağı olduğunu görülmektedir. Gün boyu etrafına gülücükler saçmaktadır. 

 Uykucu 

 Uykucu olan cücenin miskin bir özelliği vardır. Genellikle uyumayı ve hareketsiz kalmayı sever. Cücelerin yaptıkları işlere yardımcı olsa da bunu zoraki yapıyormuş gibi davranır. Günün çoğunu uyuyarak geçirmeye çalışmaktadır. Kendi işini bile yapmakta oldukça zorlandığı görülmektedir. Bu halleri diğer cüceleri bile sinir etmektedir. 

 Meraklı 

 Meraklı cücenin her şeyi sorgulayan bir yapısı vardır. Çevresinde ne olursa olsun hemen merak eder. Çoğu zaman bu merakından dolayı başına işler açsa da geri durmaz ve huylarına devam eder. 

 Yedi cücelerin her biri oldukça önemli görevleri üstlenmiştir. Bundan dolayı he birlikte yaşayarak hayatlarını sürdürürler. Bunun yanında geçimlerini ise kendi başlarına sağlarlar. Böylelikle kimseye muhtaç olmadan yaşarlar. Zaten en popüler masallar arasında yedi cücelerin isimleri de geçmektedir. Yani bu masal karakterleri oldukça popüler olarak herkesçe bilinmektedir.

 

False