Geriİsimler Sözlüğü Yavuz İsminin Anlamı Nedir? Yavuz Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yavuz İsminin Anlamı Nedir? Yavuz Ne Demek?

Yavuz İsminin Anlamı Nedir? Yavuz Ne Demek?

Yavuz ismi erkeklerde sıklıkla kullanılan isimlerden biridir. Erkek çocuk sahibi olmayı bekleyen ailelerin sıklıkla sorduğu ve araştırdığı isimler arasında yer alan yavuz isminin anlamı nedir sorusuna cevap vereceğiz. Caiz midir ve Kuran'da geçiyor mu gibi soruların cevabını sizler için hazırladık.

 

Yavuz ismi güçlü ve yaman birey anlamına gelmektedir.

Yavuz İsminin Anlamı

 Yavuz isminin birçok anlamı mevcuttur. Güçlü, yaman anlamına gelmektedir. Bunların yanı sıra sözlükte kötü ve fena anlamına da geldiği göze çarpmaktadır. Yavuz isminin Osmanlı devletinin 9. padişahının ismi olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Erkek çocuklar için ideal isimlerden biri olan yavuz ismi güçlü karaktere sahiptir.

 Bu isme sahip kişilerin en büyük ortak özelliği iradeli, disiplinli ve çalışkan bireyler olmasıdır. Seçilen isimlerin çocukların gelişimi ve karakteri üzerinde çok büyük etkisi olduğu araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Yavuz ismi Kuran'da geçmeyen bir isimdir. Anne ve babaların çocuklarına bu ismi vermesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Caiz bir isim olup olmadığı da sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Yavuz ismi Türkçe kökenli olan bir isimdir.

 Yavuz İsminin Özellikleri

 Anlamının güzelliği sebebiyle tavsiye edilen erkek isimleri arasında yer almaktadır. Numeroloji sayısı 110'dur. Kader sayısı ise 5 olarak belirlenmiştir. Yanında ikinci bir isim kullanılabileceği gibi yalın olarak da kullanılmaktadır. Güçlü karakteri ile dikkat çeken yavuz ismine sahip bireylerin hayatta yüksek başarılar elde ettiği de dikkat çekici bir özelliktir.

 

 

 

 

 

False