Geriİsimler Sözlüğü Selcan isminin anlamı nedir ve Selcan ne demek? Selcan adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selcan isminin anlamı nedir ve Selcan ne demek? Selcan adının özellikleri, analizi ve kökeni

Selcan isminin anlamı nedir ve Selcan ne demek? Selcan adının özellikleri, analizi ve kökeni

Selcan ismi ülkemizde yaygın kullanılan isimlerden biridir. Aileler tarafından hem kız çocuklarına hem de erkek çocuklarına verilmektedir. Selcan isminin okunuşu kulağa hoş gelen bir dizilime sahiptir. Çocuk sahibi olacakların merak ettiği Selcan isminin anlamı nedir? Selcan ne demek? Selcan adının özellikleri, analizi ve kökeni nasıldır sizler için ayrıntılarını derledik.

Selcan ismi karşımıza hem kadın hem de erkek ismi olarak çıkmaktadır. Bu özelliği ile kardeşlerin isimlerinde uyum isteyen ailelere çözüm olmaktadır. Tek başına ya da başka isimlerle beraber kullanılan Selcan ismi, telaffuz edildiğinde güzel bir etki yaratmaktadır.

Selcan İsminin Anlamı Nedir ve Selcan Ne Demek?

İki cinsiyet için de kullanılan Selcan ismi coşkulu kişi anlamını taşımaktadır. Coşkun, taşkın mizaçlı kimse manasına sahip olduğundan beğenilen isimler arasında yer almaktadır. Çocukları için güzel ve anlamlı bir isim arayan ebeveynler için Selcan ismi alternatiftir.

Selcan İsminin Özellikleri

Arkadaş canlısı ve sıcakkanlıdırlar. İyi niyetli olduklarından insanlara yardım etmeyi severler. Güzel ve etkili konuşma becerisine sahiptirler. Hayatın keyfini sürerek yaşamayı bilirler. Hayal güçleri yüksek olmasına karşın aynı zamanda sabit fikirlidirler.

Selcan İsminin Analizi

Selcan ismindeki bulunan harfler şu çağrışımları yapmaktadır:

S: Hayal kurmayı seven,

E: Mücadele ruhuna sahip,

L: Yetenekli,

C: Hitabeti ve kalemi güçlü,

A: Atak, enerjik,

N: Sağduyulu ve 6’ncı hissi gelişmiş.

Selcan İsminin Kökeni

Arap kültürünün etkisiyle dilimize geçmiş olan Selcan isminin kökeni Arapçadır. Beğenilerek kullanılan isim, ülkemizin haricinde Arapça ve Farsça konuşulan ülkelerde kullanılmaktadır.

Selcan İsminin Yanına Yakışan İsimler

Selcan isminin fonetik dizilimi nedeniyle genellikle tek başına kullanılmaktadır. Kardeşlerde uyumlu isim isteyen aileler Sercan, Gülcan, Selman, Selda, Selen, Ercan, Nurcan vb. isimlerini beğenmektedir.

Selcan İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Arapça kökenli olması sebebiyle Kur’an’da geçtiği düşünülen Selcan ismi, Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir. Kutsal kitabın ayetleri incelendiğinde Selcan kelimesine denk gelinmemektedir.

 

False