Geriİsimler Sözlüğü Özüm İsminin Anlamı Nedir Ve Özüm Ne Demek? Özüm Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Özüm İsminin Anlamı Nedir Ve Özüm Ne Demek? Özüm Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Özüm İsminin Anlamı Nedir Ve Özüm Ne Demek? Özüm Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Özüm demek kendim demektir. Türk Dil Kurumuna göre Özüm isminin anlamı kardeş gibi savunulan ve sevilen kimse manasındadır. Özüm kelimesi öz hecesiyle başlamaktadır. Öz demek ise bir şeyin ana ögesi demektir. Özüm ismi Ö, Z, Ü, M harflerinden oluşarak toplamda 4 harftir. Özüm isminin analizi de buna göre yapılmaktadır. İşte Özüm isminin anlamı, ne demek olduğu, analizi, kökeni ve bu ismin özellikleri hakkında tüm detayları derledik.

 Özüm ismi günümüzde hem erkeklere hem de kızlara sıklıkla koyulan isimler arasında duyulmaktadır. Dolayısıyla özüm isminin belirli bir cinsiyeti yoktur. Bu isim anlamından dolayı anne ve babalar tarafından dikkat çekmektedir. Çünkü sanırım her anne ve baba çocuğuna özüm yani benim demek isteyecektir. 

 Özüm İsminin Anlamı Nedir ve Özüm Ne Demek? 

 Özüm isminin anlamı bir kimsenin benliği, bir kimsenin kendi manevi varlığı, bir şeyin ana ögesi, kendi yani benliği manalarını ifade etmektedir. Kardeş gibi tutulup sevilen kişi anlamında da bu ismi görmekteyiz. Bu anlam Özüm isminin Türk Dil Kurumuna göre anlamıdır.

  Özüm İsminin Özellikleri

  Özüm ismi kardeşlik anlamında da kullanılmaktadır. İşte Özüm isminin özellikleri şöyle sıralanmaktadır; 

Paraya düşkünlük

 Doğal lider 

Finansal konularda sorunlar 

Güçlü, iradeli ve yenilmesi zor kişiler 

Düşündüklerini iyi ifade eden kimseler

 Hitap yeteneği güçlü

 Hakkında konuşulan 

Gizemli bulunulan

 Lüksü seven

 Zeki kişiler 

İş kolik 

Sevecen, sempatik ve düşünceli

 Özüm İsminin Analizi 

 Özüm isminin numerolojik analizinde ismin Ö ile başlayıp M ile bittiğini görmekteyiz. Toplamda bu isim 4 harften meydana gelmektedir. Özüm ismini oluşturan harflerinin alfabemizdeki sıralarının toplamı ise 90 rakamına karşılık gelmektedir. Yani Ö: 19, Z: 29, Ü: 26, M: 16 şeklindedir.

  Burada Ö harfi gizemi, gizliliği, utangaçlığı ve içine kapanıklığı ifade etmektedir. Z harfi ise akademik ve eğitim anlamındaki başarıları anlatmaktadır. Bu ismin üçüncü harfi olan Ü harfi de sakin, aceleyi sevmeyen, işleri yavaş ve sağlam yapmayı tercih eden manasındadır. Son harf olan M harfi ise ticarete yatkınlığı, çalışma aşkını, zekiliği, yoğun enerjiyi, eğlenceye düşkünlüğü ve kendini seven bir yapıyı anlatmaktadır.

  Özüm Adının Kökeni 

 Özüm adının kökeni araştırıldığında karşımıza bu ismin Türkçe kökenli bir isim olduğu çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı da pek çok anne ve baba ister erkek olsun ister kız olsun Özüm ismini vermeyi tercih etmektedir.

  Özüm İsminin Yanına Yakışan İsimler 

 Özüm isminin yanına yakışan isimler arasında Asel, Masal, Umay, Elif, Kumsal, Enes, Poyraz, Ege, Mavi, Nil, Ayaz gibi oldukça modern isimler vardır. 

 Özüm İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

  Özüm ismi Arapça kökenli bir isim olmadığı için Kuran'da da geçmemektedir. Çünkü Özüm ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Genellikle Arapça kökenli isimlerin Kuran'da geçmesi söz konusudur. 

False