GeriEtkinlikler Oscar’a damga vuran film “Birdman” vizyonda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oscar’a damga vuran film “Birdman” vizyonda!

Oscar’a damga vuran film “Birdman” vizyonda!

Oscar’da 'En İyi Film' ödülünü alan film vizyona girdi.

Iñárritu’nun diğer filmlerindeki gibi Birdman’de insanların gerçek ve ilüzyon karakterler arasındaki o gergin ve komik yolu yürüyüşünü Riggan vasıtasıyla bize aktarıyor.

Birdman veya Cahilliğin Unutulmayan Erdemi, bir süper kahramanı canlandıran ünlü aktör Michael Keaton'ın, Broadway oyunlarına tırmanma mücadelesini anlatan kara mizah bir komedidir. Açılış gecesine yaklaşırken, egosuyla, ailesini, kariyerini ve kendini toparlamakla baş edecektir.

Başrollerini Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts, Lindsay Duncan, Merritt Wever, Jeremy Shamos, Bill Camp ve Damian Young’ın paylaştığı bu yapıtı Fox Searchlight Pictures ve Regency Enterprises seyircilerin beğenisine sunuyor. Filmin prodüktörlüğünü ise New Regency, M Productions ve Le Grisbi prodüksyon üstlenmiş durumda.

Alejandro G. Iñárritu‘nun kara mizahı Birdman’de Riggan Thomson yeni ve iddialı bir Broadway oyununa önderlik ederek can çekişmekte olan kariyerini canlandırmaya çalışıyor. Bir çok açıdan bu göze alınması zor bir hamle ancak eski sinema süper kahramanı bu yaratıcı hareketin, kendisinin sadaece bir Hollywood olmadığını ve insanların gözünde sanatçılığını meşru hale getirmesi için büyük umut içerisindedir.

Oyunun açılış gecesinde Riggan’ın baş aktörü provalar sırasında garip bir şekilde yaralanır ve yeri doldurulması gerekir. Baş aktrist Lesley ve en yakın arkadaşı Jake‘in önerisi ile hasılat garantili Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkmaya hazırlanırken aynı zamanda kız arkadaşı ve oyuncu Laura, psikolojik terapisi yeni biten kızı ve aynı zamanda kişisel asistanı olan Sam ve her şeyi düzenlemeye çalışan eski karısı Sylvia ile uğraşmak zorundadır.

Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2015
Dağıtım: The Moments Entertainment – M3 Film
Süre: 119 dk.
Tür: Komedi, Dram
Ülke: ABD
Yönetmen: Alejandro González Iñárritu
Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough  

False