Geriİsimler Sözlüğü Ömer ne demek? İşte Ömer isminin anlamı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ömer ne demek? İşte Ömer isminin anlamı

Ömer ne demek? İşte Ömer isminin anlamı

Ömer, erkek bebek isimleri arasında en çok tercih edilenlerden biri. Dört büyük halifeden birinin ismi olması nedeniyle de kutsaldır. Hz. Ömer (ra) yani Ömer bin Hattab Hz. Ebubekir'den sonraki ikinci halifedir. Bu nedenle de tercih edilmektedir. Peki, Ömer ne demek? Ömer isminin anlamı nedir?

Ömer ismi, canlı olmak, hayat anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda yaşayış manasında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir sözcük olan Ömer Arap, Fars ve Türk toplumlarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Ömer İsminin Özellikleri

Ömer ismi, adaleti temsil etmektedir. Bu isme sahip olan bireyler adaleti, merhameti ve dirayetli oluşuyla bilinir. Anne ve babaya hayırlı evlat olmak, ilim irfan sahibi olmak ismin özelliklerindendir. Güçlü bir mizacı olan bu kimseler, zorluklarla başa çıkmada başarılıdır.

Ömer İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Ömer ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak buna rağmen İslamiyet’in ikinci halifesinin ismidir. Hazreti Ömer, adaletiyle nam salan bir halifedir. Hazreti Ömer döneminde İslam devleti en güçlü zamanını yaşamıştır. Hazreti Ömer, İslamiyet’in önemli büyüklerinden biridir.

 

False