GeriPratik Bilgiler Kıyafetteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Eski, Kurumuş Ve Siyah Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıyafetteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Eski, Kurumuş Ve Siyah Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir

Kıyafetteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Eski, Kurumuş Ve Siyah Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir

Yağ dökülen yere karbonat döktükten bir süre sonra diş fırçasıyla fırçalamak lekeyi çıkarır. Ancak burada kumaşa zarar vermemek için narin ve hafif bir şekilde diş fırçasını kullanmak önemlidir. Peki kıyafetteki yağ lekesi nasıl çıkar? eski, kurumuş ve siyah yağ lekesi giysiden nasıl temizlenir? İşte merak edilen tüm detaylar.

Kıyafet ve benzeri gibi birçok eşyanın üzerine yağ döküldüğü zaman, genelde karbonat kullanımı öne çıkar. Aynı zamanda bu konuda imdada bulaşık deterjanı yetişir. Bir miktar bulaşık deterjanı döktükten sonra 5 dakika kadar bekletmek ve sonra durulamak yeterlidir. Kıyafet başta olmak üzere farklı kumaşlara sahip tüm giysiler için bunu kullanmak mümkün.

Kıyafetteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafete yerleşmiş olan yağ lekesini çıkarmak için bulaşık deterjanı en etkili yöntemler içerisinde gelir. Bulaşık deterjanı ilgili yağ bölgesine döktükten sonra 5 dakika kadar beklemek gerekir. Hemen arkasından ılık bir su ile durulamak ya da diş fırçası ile fırçalamak lekeyi kolayca çıkarır. Bunun yerine karbonat kullanmak ve karbonatı yine aynı şekilde diş fırçası ile fırçalamak etkilidir. Çıkması zor olan yağ lekesini böylece farklı kıyafet türlerinden, kumaşa bağlı olarak çıkarmak mümkün hale gelir. Aynı zamanda karbonatla beraber yağ lekesini karıştırmak ve buna göre kullanmak da etkili yöntemler içerisinde bulunur.

Eski Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir?

Eski yağ lekelerini çıkarmak için genelde karbonat kullanımı çok yaygındır. İlgili bölgeye bir miktar karbonat döktükten sonra bir süre beklenir. Daha sonra kurması ile beraber yağ lekesi ılık su eşliğinde çıkarılabilir. Ayrıca diş fırçasını kullanmak suretiyle de eski yağ lekesini giysiden kolayca çıkarmak mümkün. Etkili yöntemlerden biri de ilgili bölgeye tuz serpmektir. Su dökmek suretiyle biraz bekledikten sonra deterjan ile temizlemek yeterlidir. Bulaşık deterjanının dışında karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamak kolayca çıkarma şansı verir. Bu uygulama için genelde bir ya da iki dakika beklenmesi önemlidir. Böylece karbonat yeterince yerleşir ve eski yağ lekesinin parçalanmasına imkan tanır.

Kurumuş Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir?

Eğer yağ lekesi kurumuş ise o vakit bu lekeyi giysiden çıkarmak için deterjan kullanılır. 5 dakikada bekleme suresinin ardından ılık su ile temizlemek yeterlidir. Temiz bir bezle bolca sildikten sonra, düşük derecede dizi yıkanabilir. Bu lekeyi çıkarmak için karbonat kullanımı da oldukça etkilidir. Bu konuda 2 ya da 5 dakika arasında bekledikten sonra, kurumuş yağ lekesini çıkarmak için diş fırçası kullanılabilir. Deterjana sıçrayan bölgeye yerleştirmek ve daha sonra fırça ile temizleme kolayca çıkarma şansı tanır.

Siyah Yağ Lekesi Giysiden Nasıl Temizlenir?

Aynı yöntemi değerlendirmek suretiyle siyah yağ lekesini çıkarmak için karbonat en etkili yöntemlerden biridir. Karbonat siyah lale lekesinden nüfus ettikten sonra topaklanacaktır. Daha sonra siyah leke görülmesi haline gelene kadar diş fırçası yardımıyla fırçalamak gerekir. Siyahla lekesi giysiden tamamen çıktıktan sonra çamaşır makinesinde yıkamak mümkün olur. Sonuç olarak yağ lekesi hangi renkte olursa olsun hiç görünmez ve tamamen kalkmış olur.

Yağ Lekesini Çıkarma Yöntemleri

Yağ lekesini çıkarmak için günümüzde birden fazla yöntem kullanılabilir. Bu yöntemler giysiler ve kumaş türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

- Karbonat kullanımı
- Bulaşık deterjanı kullanımı
- Toz kullanımı
- Ilık su ile birlikte diş fırçası üzerinden temizleme
- Farklı deterjan çeşitlerini değerlendirmek

Karbonat ve bulaşık deterjanı ilgili leke bölgesine sürüldükten 5 dakika sonra temizlemek yeterlidir. Diş fırçası sayesinde kısa süre içerisinde topaklanmış olan leke kolayca çıkar.

False