GeriPratik Bilgiler Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Gömlekten Ve Pantolondan Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Gömlekten Ve Pantolondan Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir

Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Gömlekten Ve Pantolondan Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir

Mavi sabun kullanarak ve hafif ovalamak suretiyle kalem lekesi çıkarılabilir. Limon kolonyası kullanarak yine tükenmez kalem lekesini farklı eşyalardan çıkarmak mümkün. Peki kalem lekesi nasıl çıkar? koltuktan, gömlekten ve pantolondan kalem lekesi nasıl temizlenir? Kalem lekesini çıkarmak için öneriler.

Kalem lekesini çıkarmak için genelde mavi sabun ya da limon kolonyası yaygın olarak kullanılır. Deriye nüfuz etmiş olan kalem lekesini çıkarmak için yine vazelin önemli yöntemlerden biridir. Vazelin sürdükten sonra asetonla dikkatli bir şekilde ovalamak ve çıkarmak mümkün. Kumaşa zarar vermemek için bunu hafif ve dikkatli biçimde gerçekleştirmenin önemi büyüktür.

Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Mavi sabun kullanmak suretiyle sildikçe kalem lekesi çıkabilir. Özellikle ilgili bölgeye belli bir miktar kullandıktan sonra, ovalayarak kalem lekesi alandan tamamen uzaklaştırılır. Alternatif olarak limon kolonyası yine aynı şekilde sürülmek suretiyle ovalanarak kalem lekesi çıkarılabilir.

Aseton ise pek çok farklı temizlik alanında kullanılan bir ürün olarak, tükenmez kalem lekesini kolayca çıkarma olanağı tanır. Bir miktar çamaşır deterjanını kalem lekesinin olduğu bölgeye serperek, nemli bir bezle silmek de yine etkili yöntemler arasında bulunur. İnatçı lekeleri çıkarmak için alkol de aynı yöntem altında kullanılan ürünlerden biridir.

Koltuktan Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Koltuktan kalem lekesini çıkarmak için genellikle ağartıcı deterjan çeşitleri kullanılır. Deterjanı ilgili bölgeye sürdükten sonra hızlı bir şekilde kağıt havlu ile kullanmak gerekir. Bunu yaparken lekenin bölgeye daha fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca ağartıcı içeriği bulunmayan bir deterjan çeşidini su ile karıştırmak suretiyle yine ilgili bölgeye uygulamak mümkün. Hangi kumaş türü olursa olsun değişik koltuk çeşitleri için kalem lekesi bu yöntemler üzerinden çıkarılabilir. Tabii mavi sabun kullanmak ve aseton ya da limon kolonyası da alternatifler içerisinde bulunuyor.

Gömlekten Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Gömleği yerleşmiş olan kalem lekesini çıkarmak için en önemli yöntemler içerisinde ağartıcı deterjan çeşitleri gelir. Yaklaşık olarak 1 bardak kadar su ile deterjan çeşidi kullanmak mümkün. Karışımı bölgeye uyguladıktan sonra hızlı bir şekilde kağıt havlu kullanmak yeterlidir. Özellikle tükenmez kalem lekesini bölge yayılmaması için, kağıt havlu ile hızlı davranmak gerekmektedir. Kısa bir süre içerisinde farklı kalem lekesi çeşitleri çıkacaktır. Aynı şekilde Aseton, normal deterjan çeşitleri ya da limon kolonyası gibi asetik ürünler de bu konuda etkilidir.

Pantolondan Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Gömlekte olduğu gibi pantolondan kalem lekesini çıkarmak amaçlı yine ağartıcı deterjan çeşidi kullanılmalıdır. Bir bardak temiz suyu öncelikle deterjan ile karıştırmak gerekir. Karışım tamamlandıktan sonra ise pantolonda yer alan kalem lekesinin üzerine uygulanır.

Çözünme işlemi gerçekleştikten sonra kalem lekesini yayılmaması için kağıt havlu ile hemen uygulama gerçekleştirmek gerekir. Kalem lekesinin olduğu bölgeye bastırmak suretiyle, kağıt avlu kısa bir süre içerisinde kalem lekesini emecektir. Hem normal hem de inatçı lekeler ve kurumuş kalem lekesi için bu yöntemi kullanmak mümkün.

Kalem Lekesini Çıkarmak İçin Yöntemler Nelerdir?

Kalem lekesini çıkarmak için kumaşa ve ürüne bağlı olarak farklı yöntemleri değerlendirmek mümkün.

- Ağartıcı deterjan kullanılabilir.
- Limon kolonyası ile beraber nemli bir bez değerlendirilebilir.
- Normal deterjan çeşitleri de kullanılabilir.
- Mavi sabun kullanarak ilgili bölgedeki kalem lekesini çıkarmak mümkün olur.
- Vazelin sürdükten sonra aseton ile beraber uygulamak kalem lekesini kolayca çıkarabilir.

Tükenmez kalem lekesi ve diğer tüm kalem lekeleri de mavi sabun, aseton ya da arıtıcı deterjan çeşitleri sayesinde kolayca çıkarmak mümkün.

 

False