GeriPratik Bilgiler Kahve Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? Kurumuş Türk Kahvesi Halıdan Nasıl Geçer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahve Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? Kurumuş Türk Kahvesi Halıdan Nasıl Geçer

Kahve Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar? Kurumuş Türk Kahvesi Halıdan Nasıl Geçer

Kahve lekesini çıkarmak için limon ve suyu bir kapta karıştırabilir ve sonrasında lekenin üzerine dökebilirsiniz. Kurumuş kahve lekesi kolay çıkan bir lekedir. Eğer limonlu su ile kahve lekesini çıkaramazsanız karbonatlı su ya da sade soda ile de çıkarmayı deneyebilirsiniz. Halınıza kahve dökülürse hızlı bir şekilde müdahale ederseniz herhangi bir leke kalmadan bu durumdan kurtulabilirsiniz. Kahve lekesi hakkında ayrıntıları sizler için derledik.

Kahve lekesi halıdan deterjan ve su ile çıkar. Sonrasında lekeli bölgeyi ıslak bir bez ile silmek gerekir.

Kahve Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Türk kahvesi halıya döküldüğü zaman bunun nasıl çıkacağı da merak edilerek sık sık araştırılmaktadır. Türk kahvesi özellikle ülkemizde sevilerek tüketilen bir kahve olduğu için halıya dökülme ihtimali de her zaman bulunur. Bu nedenle her ihtimale karşı kahve lekesinin halıdan nasıl çıkacağı hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Kahve lekesini halıya döküldüğü an çıkarmak oldukça önemlidir. Lekenin halıya işlememiş olması daha hızlı ve kolay bir şekilde çıkması için önem teşkil eder. Çünkü uzun süre halıda kalan kahve lekesi halıya işler ve sonucunda lekenin çıkması da zor bir hal alır. En bilindik yöntemlerden biri olarak temiz bir bez ya da havlu peçete ile kahveyi üstten halıdan almak gerekir. Bunu lekeyi dağıtmadan almak oldukça önemlidir. Bir bardak suyun içerisinde deterjan karıştırmak ve sonrasında lekenin üzerine dökerek bir süre beklemek de kahve lekesini çıkarmak için uygulanan bir yöntemdir. Sonrasında ıslak bir bez ile deterjanlı suyu çitilemek ve kahve lekesinin halıdan çıkmasını sağlamak mümkündür.

Kurumuş Türk Kahvesi Halıdan Nasıl Geçer?

Kurumuş Türk kahvesi lekesini halıdan çıkarmak için birçok yöntem vardır. Basit birkaç farklı yöntem ile kurumuş kahve lekesini halıda çıkarmak mümkündür. Limon ve suyu karıştırarak halıya dökmek ve sonrasında bunu ıslak bir bez ile silmek kurumuş Türk kahvesini halıdan çıkarmak için yeterlidir. Bunun dışında karbonatlı su karışımı ile de kahve lekesinin halıdan kolay ve pratik bir şekilde çıkması mümkündür.

Halıya kahve döküldüğü an hızlı davranmak ve lekeye hızla müdahale etmek oldukça önemlidir. Bu sayede lekenin halıya işlemesine fırsat vermeden lekeyi almak ve halıyı temizlemek mümkündür. Alkali madde içermeyen deterjanlar ile su eşliğinde halıyı kurumuş Türk kahvesi lekesinden temizlemek de mümkündür. Kurumuş Türk kahvesini üstten almak ve sonrasında kalan lekeye müdahale etmek oldukça önemlidir. Kahve lekesi çıkan bir leke olduğu için endişe etmemek ve lekeyi daha da büyütmeden halı üzerinden almak gerekir.

Halıdan Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları

Halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak için bazı püf noktalar vardır ve bunları bilmek lekeleri çıkarmak için de oldukça önemlidir. Halıdan kahve lekesini çıkarmanın püf noktaları şu şekildedir:

Limon ve suyu karıştırarak halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak mümkündür. Bir bardak ılık suya yarım limon sıkmak ve sonrasında bu karışımı kahve lekesinin olduğu alana dökerek ıslak bez ile silmek gerekir.

Karbonatlı su karışımı elde ederek kahve lekesinin olduğu bölgeye dökmek ve sonrasında yine ıslak bir bez yardımı ile lekeleri temizlemek gerekir. Halıyı temizlerken beyaz renk bez kullanmak önemlidir. Renkli bezler halı çitileme aşamasında halıda iz bırakabilir.

Halıya kahve döküldüğünde lekeli bölgeye sade soda dökmek ve bölgedeki lekenin geçmesini beklemek gerekir. Sonrasında temiz bir bez ile temizlemek gerekir.

Halıdaki kahve lekesinin üzerine alkali madde içermeyen bir deterjan dökmek ve sonrasında temiz bir su ile kahve lekesinin olduğu bölgeyi çitileyerek temizlemek gerekir.

 

False