Geriİsimler Sözlüğü İlya İsminin Anlamı Nedir Ve İlya Ne Demek? İlya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İlya İsminin Anlamı Nedir Ve İlya Ne Demek? İlya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

İlya İsminin Anlamı Nedir Ve İlya Ne Demek? İlya Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Yabancı kökenli bir isim olmakla beraber, oldukça eski isimlerden birisi olan İlya, aslında iki cinsiyet için kullanılan bir isim iken ülkemizde daha çok kız çocuklarına verilmektedir. Kulağa oldukça hoş gelen modern isimlerden birisi olan İlya, dinler mitolojisinde yağmur peygamberi ya da tanrısı olarak Eski Ahit'te geçen İlya fenomeninin ismidir. İlya ismi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

 İlya ismi, Yunanistan'da; İsrail ve Arap ülkelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Günümüzde hem telaffuzu kolay olması hem de modern olarak kullanılması ile Avrupa'da da tercih edilir. Yağmurun kontrolünü elinde tutan kişi olarak tanımlama yapılabilir. 

 İlya İsminin Anlamı Nedir ve İlya Ne Demek? 

 Bu isim yağmur perisi, yağmura hükmeden tanrı ya da peygamber olarak isimlendirilir. Antik Yunan kültüründe de İlya da mitinden esinlenerek İlya isminin kullanıldığı düşünülmektedir ve huzur veren yağmur olarak Türkçeye çevrilen bir kelimedir. 

 İlya Adının Özellikleri 

 4 harfli bir kelimeyi oluşturan isim, bütün dünya dillerinde bulunan sesleri içermekte ve oldukça kolay şekilde telaffuz edilmektedir. Kız çocukları için daha fazla tercih edilir. Numeroloji açısından incelendiğinde kişi otoriter, güçlü ve kontrol altında tutulmaktan hoşlanmayan birisi olabilir. Oldukça duygusal olabilir ve merhametli olması da muhtemeldir. 

 İlya Adının Analizi 

 Analiz edildiğinde ismin Türkiye'de 2015 yılından sonra çok sık kullanılan isimlerden birisi olduğunu söylemek mümkündür. 2015'ten sonra doğan çocuklarda son dijital nüfus sayımından sonra her 2000 çocuktan birisinin adı İlya olarak seçilmiştir. 

 İlya Adının Kökeni 

 Pek çok eski metinde karşılaşılan bu ismin İbranice olduğu düşünülmektedir. Eski Mısır ve Antik Yunan'da da bu isme sıklıkla yer verilir. Grammer yapısı itibari ile Aramice ve İbranice dillerine uyum sağlamaktadır. Çeşitli medeniyetlerin birbirleri ile teması sonucunda ortak kültüre girdiği düşünülür.

False