Geriİsimler Sözlüğü Hivda İsminin Anlamı Nedir Ve Hivda Ne Demek? Hivda Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hivda İsminin Anlamı Nedir Ve Hivda Ne Demek? Hivda Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Hivda İsminin Anlamı Nedir Ve Hivda Ne Demek? Hivda Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Hivda, Kürtçe bir isimdir. Kız ismi olarak tercih edilen Hivda ismi Kur'an'da ise geçmez. Kız ismi olan Hivda isminin rengi pembe, uğurlu sayısı ise 4'tür. Hivda isminin TDK sözlük anlamı davet, çağrı demektir. Hivda adının özelliklerini ve analizini de sizler için derledik.

  Hivda, çağrı ya da davet anlamına gelir. Hivda adının diğer anlamları ise kış, ay doğdu ya da güzellik demektir.

  Hivda İsminin Anlamı Nedir ve Hivda Ne Demek? 

 Hivda isim anlamı olarak kış ya da davet, çağrı anlamlarına gelir. Ayrıca Hivda isminin bir başka anlamı da güzellik demektir.

  Hivda Adının Özellikleri 

 Hivda ismine sahip olan kişiler fedakarlardır. İyilik yapmayı çok severler ve bunu karşılıksız şekilde yaparlar. Kendi çıkarlarını bir kenara bırakıp başkalarının çıkarlarını daha önde tutarlar. Bu nedenle de dost kazanma konusunda oldukça başarılı olurlar. Korkularıyla yüzleşen, kararlı, karizmatik ve sözünden dönmeyen bir yapıları vardır. Rahatına düşkün, sürekli erteleyen ve tereddütlü olmaları da çevreleri tarafından olumsuz sayılan özellikleridir. 

 Hivda Adının Analizi 

H: Sakin ve durağan bir hayatları vardır. Hızlı olan hiçbir şeyden hoşlanmazlar ve yavaş yavaş emin adımlar ile ilerlemeyi tercih ederler.

 İ: Duygusal ve hassas olmaları çok çabuk kırılmalarına sebep olabilir. Bu nedenle sosyal çevreleri bu konuda dikkatli olmak zorundadır.

 V: Kendi içlerine dönük ve umursamaz gibi görülebilirler. Fakat bu güven sorunu yaşamalarından ve iyilik görmekten daha çok iyilik yapmayı tercih etmelerinden kaynaklanır.

 D: Hislerine güvendikleri için her zaman haklı çıkarlar. Bu nedenle de her zaman hislerini dinlerler. 

A: Enerjik ve atılgan olmaları onların hızlı olmalarını gerektirmez. Üşengeç bir yapısı olmadığından her şeyi yapar fakat yavaş yapmayı tercih eder. 

Hivda Adının Kökeni 

 Hivda, Kürtçe bir isimdir. 

 

False