GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğin Erkek Olduğu Nasıl Anlaşılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğin Erkek Olduğu Nasıl Anlaşılır

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Bebeğin Erkek Olduğu Nasıl Anlaşılır

Gebelik sürecinde anneleri büyük bir heyecan kaplar. Özellikle de bebeğin cinsiyeti büyük bir merak uyandırır. Hamilelikte ise cinsiyet ile ilgili bazı belirtiler görülebilir. Hamilelikte erkek bebek belirtileri nelerdir ve ne zaman başlar? Gebelikte bebeğin erkek olduğu nasıl anlaşılır tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte erkek bebek belirtileri farklılık gösterebilir. Bebeklerin cinsiyeti gebeliğin 16. haftasından itibaren anlaşılır. Erkek bebek belirtileri göz önünde bulundurularak cinsiyet ile ilgili dikkat edilebilir.

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Nelerdir?

Bebek bekleyen her hamile anne adayı bebeğinin cinsiyetini öğrenmek ister. Özellikle ultrasona girerek bebeklerin cinsiyeti de öğrenilebilir. Bebekler ilk günden itibaren büyük bir sabırsızlıkla beklenir. Halk arasında yaygınlaşan bazı yöntemler ve işaretler de bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi verebilir. Halk arasında genellikle kız bebek annenin güzelliğini alır derler. Erkek bebek ise anneye güzellik verir. Bunu eski zamanlardan beri pek çok kişi söylemektedir. Buna benzer konularda da önemli ayrıntılar bulunmaktadır.

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Hamilelik süreci başladığı andan itibaren cinsiyet de çok merak edilir. Bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesi için de birkaç detaya dikkat edilmelidir. Özellikle de hamileliğin ilk aylarından itibaren cinsiyet belirtileri ortaya çıkabilir. Hamileliğin ilerleyen aylarında belirtiler de çeşitlenebilir. Hamilelikte kesin ve net olarak cinsiyetin öğrenilmesi için 4. ay beklenir. Hamileliğin dördüncü ayında ultrason yardımı ile bebeğin cinsiyeti öğrenilir. Bunun yanı sıra hamilelerin ellerinde kuruluk oluşması erkek bebek beklediğinin göstergesi olabilir.

Erkek bebek bekleyen gebelerde genellikle anne adayı sol tarafa yatarak uyur. Bu şekilde rahat bir uyku seçeneği elde edilir. Ayrıca anne adaylarının sağ göğsü sol göğüsten daha fazla büyüyebilir. Erkek bebekler anne karnında çok daha az hareket edecektir. Özellikle de annelerin cildinin güzelleşmesine de çok dikkat edilmelidir. Erkek bebek bekleyen anne adayları çoğu zaman protein temelli yiyeceklere aşerme ihtiyacı duyarlar. Bu aşermeler sayesinde bebeğin cinsiyeti hakkında fikir sahibi de olunabilir.

Gebelikte Bebeğin Erkek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Gebelik sürecinde bebeğin erkek olduğunun anlaşılması için bazı belirtilere dikkat edilmelidir. Yıllar önce deneyimlere dayanarak söylenen bazı durumlar günümüzde de doğru çıkabiliyor. Özellikle de hamilelik sürecinde ayakların üşümesi bebeğin erkek olduğunu gösterir. Ayrıca meme ucunun renginin koyulaşması, genellikle tuzlu yiyecekler aşermek de bebeğin erkek olduğunu ortaya koyabilir. Annelerin karnının aşağı doğru sivri bir şekilde şişmesi de bebeğin erkek olduğunun belirtisi olabilir. Anne adaylarında hamileliğin ilk ayları rahat geçerse bebek erkek olabilir. Ayrıca erkek bebek bekleyen annelerin yüzüne de bir güzellik gelir. Erkek bebek bekleyen gebelerin idrar rengi ise sarı ve parlak renkte olacaktır. Anne adayı çoğu zaman sinirli ve agresif de olabilir. Erkek bebek bekleyen hamileler sabahları mide bulantısı yaşamazlar. Bu belirtilerden bir kaç tanesi olursa bile dikkate alınmalıdır.

Gebelik sürecinde en merak edilen konulardan birisi de bebeğin cinsiyetidir. Bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesi için doğru adımlar atılmalıdır. Genellikle anne adaylarının saçları çok hızlı uzar. Bunun yanı sıra anne karnında erkek bebekler kız bebeklere göre daha az hareket eder. Anne adayları sabah ilk uyandıklarında daha sinirli ve agresif olabilirler. Gebelikte anne adaylarının meme uçları daha koyu renkli olabilir. Gebelerin hamilelik süresince ayakları da çok fazla üşür. Gebelik sürecinde anne adaylarının idrarları da sarı ve parlak renkte olacaktır. Anne adayları tavuk, et ve yumurta gibi yüksek proteinli gıdaları da tüketebilirler. Bu belirtilere dikkat edildiğinde cinsiyet de öğrenilecektir.

False