GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Ve Besinler Nelerdir? Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Ve Besinler Nelerdir? Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Ve Besinler Nelerdir? Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar

Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.

Anne adayları hamile olduklarını öğrendikleri an bebeklerini korumak adına her şeyi yapmaktadırlar. Bunların en başında beslenme konusu gelmektedir. Bu konu bebek anne karnındayken başlar. Anne adayları bebeklerini hem besleyip hem de kilo aldırma yollarını ararlar.

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler ve Besinler Nelerdir?

Hamilelik sırasında annenin ve bebeğin beslenme şekli çok önemlidir. Bu yüzden beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda bebeğin sağlığı kötü etkilenebilir ve ideal kilonun altında dünyaya gelebilir. Hamile kadınların bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketmesi gereken gıdalar şu şekildedir;

Süt ve Süt Ürünleri

Yetişkinler için yalnızca süt tüketmenin hiçbir faydası bulunmaz. Fakat peynir, yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri kalsiyum, protein ve probiyotik içerdiğinden dolayı hem anne adayları için hem de bebek için kilo alma aynı zamanda da gelişimleri açısından oldukça faydalıdır. Her gün bir kase yoğurt yemek ara öğünlerde de kefir gibi protein ve kalsiyum değerleri yüksek besinler tüketmek bebeğin kilo alması açısından yararlı olacaktır.

Yumurta

Anne karnındaki bebekler için protein son derecede önemlidir. Yumurta da en büyük protein kaynaklarından biri olduğu için bebeğin kilo alması adına sın derecede yararlı bir besindir. Aynı zamanda bebeğin ihtiyaç duyduğu folik asitleri de barındırdığı için anne adaylarının bu gıdanın tüketimini eksik etmemesi önerilir. Haftada 3 kez tüketilmesi bebek sağlığı ve gelişimi için yeterli olacaktır.

Meyveler

Özellikle mevsimine uygun seçilen meyveler içerlerinde bulundurdukları vitaminler sayesinde hem anne hem de bebek için oldukça yararlı olacaktır. Meyvelerinin bulundurduğu C vitamini, lifler ve antioksidanlar kış aylarında hastalanmayı engeller, sindirim sistemini düzenler ve kilo alımını dengelediğinden hamile kadınlar için ısrarla tavsiye edilir. Aynı zamanda meyve olarak muz yemek içinde bulundurduğu yüksek potasyum değeri ve 105 kcal bebeğin kilo alması için gayet faydalıdır. Ancak ok tüketilmesi kabızlığa yol açacağından günde en fazla 1 adet tüketilmesi daha uygundur.

Et ve et ürünleri

Hamilelik sırasında bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketilen besinlerin en başında et ve et ürünleri gelmektedir. Gerek kırmızı et gerekse de beyaz et olsun barındırdıkları protein değerleri bakımından oldukça zengindir. Bu da bebeklerin kilo almasına ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır. Anne adaylarının haftada en az 2-3 kez kırmızı veya beyaz et tüketmeleri gerekir.

Baklagiller

Hamile kadınlar bebeklerinin kilo almaları için baklagilleri de tüketebilmektedirler. Nohut veya fasulye gibi baklagillerin bulundurduğu protein, demir ve folik asitler annenin ve bebeğin sağlıkları ve gelişimleri için yararlıdır.

Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir?

Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir. Sayılan bu gıdalar, bebeğin ideal kiloya ulaşması ve sağlıklı olması amacıyla gereklidir. Sağlıklı bu gıdalar, özellikle zihinsel sağlık ve kas güçlendirici etkiler açısından hayati öneme sahiptir. Burada dikkati çeken nokta, hamur işi olarak adlandırılan besin kaynaklarının çocuğa kilo aldırmasına rağmen, bebeklerin gelişimini kötü yönde etkileyebilir.

False