GeriHamilelikte Beslenme Hamilelik Döneminde Hangi Spor Yapılmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelik Döneminde Hangi Spor Yapılmalı?

Hamilelik Döneminde Hangi Spor Yapılmalı?

Hamilelik döneminde yapacağımız sporlara dikkat edelim!

Hamilelikte egzersizlerin özellikle de su sporlarının çok faydalı olduğunu biliyoruz. Ancak yine de sağlıklı bir hamilelik amaçlarken annelerin kendilerine ve bebeklerine zarar vermemesi için aşağıdaki önerilere kulak vermeleri gerekecek.

Uzmanlar, özellikle sık sık kramp giren kadınların boy hizasını geçmeyecek derinliklerde yüzmesi gerektiğinin altını çizerek, muhtemel bir kramp durumunda yardım alabilmek için suya tek başına girmemeye de özen gösterilmesi, nefes tutup çok uzun süre dalınmaması gerektiğine de dikkat çekiyor.

Hamile veya hamile kalmayı planlayan bir kadının ise scuba diving (Tüplü dalış) yapmasının da kesinlikle sakıncalı olduğunu ifade eden uzmanlar ayrıca su kayağı, jet-ski gibi aktivitelerden kaçınılması gerektiğini de vurguluyor.

Uzmanlar, hamile kadınların direkt güneş altında kalmalarının da tehlike oluşturduğunu kaydederek, "Mutlaka gölgede ve tercihen üzerilerinde t-shirt ile dinlenmeleri daha uygundur. Yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır. Yaz aylarında ve özellikle plajda su kaybı her zamankinden fazla olacağından, sıvı alımına azami dikkat göstermek gereklidir" uyarısında bulunuyor.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

False