GeriEtkinlikler “Filmekimi” başladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Filmekimi” başladı

“Filmekimi” başladı

Filmekimi bu yıl da Türkiye'nin dört bir köşesini geziyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 11. kez düzenlenen Filmekimi, bu yıl Vodafone FreeZone sponsorluğunda 29 Eylül-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Filmekimi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sinema keyfini Ekim ayı boyunca İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin farklı kentlerine taşımaya devam edecek.

İKSV tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda bu yıl on birincisi düzenlenecek ve sinemaseverlerin her yıl iple çektiği Filmekimi'nde bu yıl, yine sinema dünyasından parlak yapımlar, usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 39 film izleyicilerin karşısına çıkacak. Zengin programıyla Filmekimi, 29 Eylül-7 Ekim tarihlerinde, İstanbul'da 9 gün boyunca Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City's olmak üzere 3 sinemada izleyicilerle buluşacak.

Filmekimi bu yıl Vodafone FreeZone sponsorluğunda sinemaseverlerle buluşacak

Mayıs 2010'dan bu yana İKSV'nin resmi iletişim sponsorluğunu üstlenen Vodafone'un, bu sene Vodafone FreeZone ile Filmekimi'ne sponsor olmasıyla ilgili olarak, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, şunları söyledi: "Ülkemizde sürdürülebilir büyümenin sadece ticari yatırımlarla olmayacağının bilinciye kültür ve sanatı da bu sürecin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz! Sinemanın, gençlerin sosyal hayatlarında en sevdikleri ve en çok vakit ayırdıkları aktivitelerden biri olmasından hareketle, bu yıl gençlik markamız Vodafone FreeZone ile Filmekimi'nin sponsorluğunu üstlendik. Gençlerin sinema keyfini de özgürce, doya doya yaşamalarını istiyoruz. Bu kapsamda, Türkiye genelinde gençlerin özgürce film seyredebilmeleri için Haziran ayında başlattığımız 1 Bilet alana 1 Bilet hediye kampanyamıza paralel olarak, Filmekimi'nde de, Vodafone Freezone'lular istedikleri iki filmde 1 bilet aldıklarında, bir bilet daha alma hakkı kazanacak. İKSV ekibinin bu yıl da özenle hazırladığı festival programı kapsamında sanatseverlerin birbirinden güzel filmlerle buluşmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz."

Filmekimi bu yıl da Türkiye'nin dört bir köşesini geziyor

11. Filmekimi bu yıl da İstanbul sınırlarını aşarak Türkiye'nin 8 farklı şehrine sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini götürecek. Geçen yıl ilk kez İstanbul'a ek olarak beş şehirde daha sinemaseverlerle buluşan Filmekimi gösterimleri, bu yıl Bursa, İzmir, Ankara, Erzurum, Diyarbakır veGaziantep'te gerçekleştirilecek. Ayrıca Van ve Batman'da da Filmekimi kapsamında ücretsizgösterimler yapılacak.

İstanbul dışındaki kentlerde, 11. Filmekimi programındaki filmlerinden yapılacak bir seçkinin yanı sıra nisan ayında yapılan 31. İstanbul Film Festivali'nde gösterilen filmlerin de yer aldığı özel bir seçkisunulacak. Filmekimi kapsamında bu yıl Avrupa Birliği MEDIA programının desteği veSaraybosna, Sofya ve Transilvanya Film Festivalleri'nin işbirliğiyle İstanbul dışında yapılacak

False