GeriKişisel Bakım Esmer kadınlar için makyaj önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Esmer kadınlar için makyaj önerileri

Esmer kadınlar için makyaj önerileri

Esmer kadınlar makyajda hangi renkleri tercih etmeli?

”Esmer tenli kadınlar makyaj yaparken bronz farlar ile gözlerini vurgulayabilirler” diyen Makyaj Sanatçısı Meryem Yılmaz, esmer kadınlar için makyaj önerilerinde bulundu.

Çok koyu renk saç, göz ve tene sahip kadınlar, göz makyajında siyah, kahve, altın, bronz, lacivert, şeftali, koyu bej, mor renklerde uygulamalarla gözlerini vurgulayabilir. Elmacık kemiği, kaş altı ve göz pınarında kesinlikle beyazdan kaçının. İçerisinde sıcaklık olan bejden altına doğru giden kremsi dokunuşlar yapabilirsiniz. Unutmayın ki beyaz renk esmer tende grileşir. Esmer tenlilerde ve koyu gözaltlarını toparlamada çok açık renk kapatıcılardan kaçının, emin olun ki kusursuz makyajınızın tüm etkisini kaçıracaktır. Göz makyajı hafifse dudaklarda açık kırmızılar değil şarap kırmızısı ve kiremit gibi renkler kullanın. Gözler makyajı belirgin ise kesinlikle doğal kahve tonları ya da neon olmayan şeftali tonları hatta dudağın rengini açabilecek pudra renkleri tercih edin.

Makyajınız doğal olsun

Genel olarak doğal bir makyaj görüntüsü için teninizde var olan renkleri baz almamız gerekir. Sarı, pembe, kahve gibi ancak yine de mavi, yeşil, mor, turuncu gibi çarpıcı renkleri de baz renklerle harmanlayıp çarpıcı ve doğal sonuçlar elde edebilirsiniz Gözlerde sıcak kahve ile birlikte turkuaz rengini biraz vurgulayıp dudağı sutlu kahve rujunuzla tamamlamak gibi. Bir tarafa odaklanarak uygulayacağınız makyaj teknikleriyle hem modern hem doğal hem de zarif olmak elinizde. Bu arada göz makyajı yapmakta çok başarılı değilseniz ve dudaklarınıza güveniyorsanız özenle vurgulanmış kirpikler ve sadece dudakta kırmızı, turuncu ya da bordo renklerle makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Bu sezonda dudak ve tırnakların uyumu çok fazla ön planda. Mutlaka teniniz az kapatılmış, bölgesel olarak nemli ve ışıltılı, bakıldığında makyaj yokmuş gibi doğal olmalı.

False