Geriİsimler Sözlüğü Enfal İsminin Anlamı Nedir Ve Enfal Ne Demek? Enfal Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enfal İsminin Anlamı Nedir Ve Enfal Ne Demek? Enfal Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Enfal İsminin Anlamı Nedir Ve Enfal Ne Demek? Enfal Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Kız çocuklarına sıkça koyulan Efnal ismi, Arapça kökenli bir kelimedir. Efnal isminin anlamı, savaş ganimeti demektir. Kız çocukları için sık tercih edilen bu isim, anlamı ile de dikkat çekiyor. Enfal isminin anlamı nedir ve Enfal ne demek sizler için derledik.

Efnal ismi günümüzde genellikle kız çocukları için tercih edilse de son zamanlarda hem kız hem de erkek çocukları için kullanılıyor. 

 Efnal İsminin Anlamı Nedir ve Efnal Ne Demek? 

 Efnal ismi, savaş ganimeti ve ganimet anlamına gelir. Anlamı bakımından dikkat çeken bu isim günümüzde hem kız hem de erkekler için tercih ediliyor. 

 Efnal İsminin Özellikleri 

 Efnal ismi, 5 harften ve 2 heceden meydana gelir. Türkiye'de bu isim 549 kişiye ve İstanbul'da da 51 kişiye aittir. 

 Efnal İsminin Analizi 

 Efnal ismine sahip olan kişilerin ruhsal dünyası genellikle çok karışıktır. Aynı zamanda kişiliği güven verir ve sağduyu sahibidir. Üstün yeteneklere ve güçlere sahiptir. Bu isme sahip olan kişiler, liderlik kişilik özelliği ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda aşırı detaycı ve mükemmeliyetçi yapısı nedeni ile çoğu zaman zorlansa da her işte en iyisi olmaya çaba gösterir. 

 Efnal Adının Kökeni 

 Efnal isminin kökeni, Arapçaya dayanır. Dilimize Arapçadan geçmiştir. 

 Efnal İsminin Yanına Yakışan İsimler 

 Efnal ismi, hem tek başına hem de başka isimlerle kullanılabilen bir isimdir. Efnal isminin yanına Can, Nur, Gül gibi Kısa isimler sıkça tercih ediliyor. 

 Efnal İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

  Efnal ismi, Kuran'da geçen isimler arasında yer alır. Efnal, Kuran'da bir sure ismidir. Kuran'da bulunan 8. surenin ismidir. Kuran'da geçen Efnal ise, ganimet anlamına gelir. Efnal ise, düşmanlardan alınan tüm mal ve ganimetler anlamında kullanılır. Bu ismin kullanılması, Kuran’da geçtiği için caizdir.

False