Geriİsimler Sözlüğü Emirhan isminin anlamı nedir? Emirhan ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Emirhan isminin anlamı nedir? Emirhan ne demek?

Emirhan isminin anlamı nedir? Emirhan ne demek?

Emirhan, ülkemizde en sık tercih edilen erkek bebek isimleri arasında yer almaktadır. Bebekleri için bu adı kullanmayı seçenler Emirhan isminin anlamını öğrenmek istemektedir. Emirhan isminin anlamını anne baba adayları için açıkladık…

Kökenine bakmak gerekirse Arapça ve Türkçe kökenli bir isimdir. Birçok isimde olduğu gibi Emirhan da iki dilin birleştirilmesinden meydana gelmiştir.

Emirhan İsminin Anlamı Nedir?

Arapçadan gelen Emir kelimesine Türkçe bir ek olan han kaynaştırılarak ortaya çıkmıştır. Emirhan isminin anlamı bey, han beyi olmaktadır. Kulağa hoş gelen telaffuzu ile çoğunlukla tercih edilen bir isim olmaktadır. Güçlü yönleri bulunan, pozitif isimler arasındadır.

Emirhan Ne Demek?

Erkek bebek isimleri arasında yer alan Emirhan, bey ve beylerin başı gibi anlamlar taşımaktadır. Emirhan ismini taşıyanlarda ortak özellikler olarak bazı belirgin kişilik özellikleri bulunmaktadır. Bu ismi taşıyanlar atılgan, lider, ticari yönü güçlü olmaktadır. Ticaret hayatını sever ve başarılı olurlar. Özellikleri sayesinde iyi bir liderdir. Cesaret en belirgin özellikleri arasındadır.

Aynı zamanda hassas ve sağduyu sahibi bir karakterleri bulunur. Yüksek algılamaya ve mantık yönü güçlü kişiler olmaktadır. Güzel özellikler taşıyan Emirhan ismi günümüzde en popüler isimler arasında yer almaktadır. Enerjisi yüksek isimler arasında yer almaktadır.

Emirhan İsmi Kur'an da Geçer mi?

Emirhan ismi ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise Kur'an-ı Kerim de geçip, geçmemesidir. Emirhan ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almaz.

False