GeriPratik Bilgiler Ejder balığı nedir, nerede yaşar? İşte, ejder balığının özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ejder balığı nedir, nerede yaşar? İşte, ejder balığının özellikleri

Ejder balığı nedir, nerede yaşar? İşte, ejder balığının özellikleri

ABD'li bilim insanları California kıyı şeridinde son derece nadir rastlanan Ejder Balığını görüntülemeyi başardı. Torpido şeklindeki ejder balığı, bu balık türüyle ilgili araştırmalara da hız kazandırdı. Peki, ejder balığı nedir, nerede yaşar? İşte, ejder balığı özellikleri hakkında bilgiler...

California eyaletinde bilim insanları tarafından görüntülenmesi başarılan torpido şeklindeki ejder balığı gündemde yerini aldı. Monterey Bay Akvaryum Araştırma Enstitüsü (MBARI) bilim insanları, Monterey Körfezi'nin derinliklerinde birkaç farklı ejderha balığı daha gözlemledi. Peki ejder balığı nedir, nerede yaşar? İşte ejder balığı özellikleri ve merak edilenler...

Ejder balığı nedir?

Birkaç farklı ejderha balığı türü vardır. Hepsi görünüş olarak çok benzer. Ejder balığı, biyolüminesans olarak bilinen kimyasal bir süreçle kendi ışığını üretebilen birçok derin deniz balığı türünden biridir.

Ejder balığı nerede yaşar?

Vahşi doğada ejder balığı, kumda yaşayan algler, planktonlar, deniz omurgasızları, böcekler ve böcek larvaları üzerinde yaşar.

Dünyanın derin okyanuslarında yaşarlar.

Ejder balığı özellikleri

Ejderha kaya balığı ve menekşe kaya balığı olarak da adlandırılan ejder balığı, ortalama 15 santim uzunluğa kadar büyüyebilir.

Karakteristik yılan balığı benzeri vücutları, vücutlarıyla orantılı büyük kafaları ve neredeyse tüm vücutları boyunca uzanan sırt yüzgeçleri vardır.

Büyük dişleri onlara tehditkar bir görünüm verir, ancak göründükleri kadar agresif değillerdir.

Aslında saklanmayı seven ve genellikle geceleri beslenmek için dışarı çıkan utangaç balıklardır. Bulunduğu yerde zaman zaman küçük, yaralı balıkları veya hasta balıkları yiyebilirler , ancak yırtıcı değillerdir.

False