GeriYaşam Bulaşık makinesi gider borusu nasıl temizlenir? Makinenin pis su gideri nasıl açılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bulaşık makinesi gider borusu nasıl temizlenir? Makinenin pis su gideri nasıl açılır?

Bulaşık makinesi gider borusu nasıl temizlenir? Makinenin pis su gideri nasıl açılır?

Bulaşık makinelerinde gider borusunun periyodik olarak temizlenmesi büyük bir öneme sahiptir. Özellikle tıkanma ya da boru üzerinde farklı sorunlar yaşanmaması için temizleme yöntemlerinin öğrenilmesi gerekir. Peki, bulaşık makinesi gider borusu nasıl temizlenir? Makinenin pis su gideri nasıl açılır detayları ile derledik.

 Öğrendikten sonra bulaşık makinesi gider borusunu temizlemek çok zor değildir. Tabii burada belli başlı kısımları detaylı ve doğru bir şekilde öğrenmek gerekir. Böylece bulaşık makinesi gider borusu bireysel olarak çözümlenebilir. 

 Bulaşık Makinesi Gider Borusu Nasıl Temizlenir? 

 En çok merak edilen konular içerisinde bulaşık makinesinin gider borusu üzerinden temizliği nasıl yapılacağı geliyor. Genelde bulaşık makinesinin gider borusunu makineye tutturmak için bir kelepçe kullanılır. Öncelikle bu kelepçe kısmının çözülmesi gerekmektedir. Oldukça çok kolay şekilde bu kelepçe çözülebilir. Daha sonra gider borusu rahat bir şekilde çekilerek yerinden çıkarılabilir. Söküm işlemini tamamladıktan sonra ise, bulaşık makinesinin gider borusu çeşmeye tutularak temizlenebilir. Bu şekilde sadece su tutmak suretiyle gider borusunun her kısım detaylı bir şekilde temizlenebilir. 

 Makinenin Pis Su Gideri Nasıl Açılır? 

 Bulaşık makinesi üzerinden pis su gideri açmak için aşamalı olarak belli başlı unsurları ele almak gerekmektedir. 

 - Öncelikle bulaşık makinesinin arka kapağı tornavida ile sökülür.

 - Ardından gider borusu yine tornavida kullanmak suretiyle yerinden çıkarılır.

 - Bu kısımdaki kelepçe sökümü gerçekleşirken dikkatli olmak gerekmektedir.

 - Daha sonra zaten bulaşık makinesi gider borusu dikkatli bir şekilde temizlenebilir.

 - Söküm işlemi yukarıdaki gibi yapıldıktan sonra, aynı işlemler tersine uygulanarak yeniden eski haline getirilebilir. 

 Burada önemli olan bulaşık makinesinin arka kapağı dikkatli bir şekilde ve hasar vermeden çıkarılmasıdır. Aynı hassasiyet yine pis su gideri üzerinden de ele alınmalı ve buna göre döküm işlemi uygulanmalıdır. 

 Bulaşık Makinesi Gider Borusu Temizlemenin Önemi Nedir? 

 Bulaşık makineleri gün içerisinde oldukça fazla kullanılır. Özellikle beyaz eşyaları içerisinde en çok kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Buna paralel olarak bulaşık makinesinin gider borusu da aynı oranda kullanılır ve bu da zaman içerisinde kirlenme yaratır. Daha sağlıklı bir şekilde ve güçlü performans elde edebilmek için ise, periyodik olarak gider borusunun temizlenmesi gerekir

 

False