GeriHamilelikte Sağlık Bebeğin hareketleri ne zaman, kaçıncı hafta hissedilir? Anne karnında bebek hareketleri dışarıdan ne zaman hissedilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebeğin hareketleri ne zaman, kaçıncı hafta hissedilir? Anne karnında bebek hareketleri dışarıdan ne zaman hissedilir?

Bebeğin hareketleri ne zaman, kaçıncı hafta hissedilir? Anne karnında bebek hareketleri dışarıdan ne zaman hissedilir?

Hamilelik, bebeklerini heyecanla bekleyen anne ve baba adayı için çok özel bir dönem. Bu süreçte ilk kalıp atışı, ultrasonda ilk görüntüsü ve ilk hareketi merakla beklenir. Anne ve bebek arasındaki o özel iletişimde minik tekmeleri ve hareketleri ile gerçekleşir. Peki bebeğin hareketleri ne zaman, kaçıncı hafta hissedilir? Anne karnında bebek hareketleri dışarıdan ne zaman hissedilir? İşte konuyla ilgili detaylar...

Anne adayı için hamilelik döndeminde en heyecanlı süreçlerden biri de bebek hareketleri veya minik tekmelerini hissetmek. Bebekler, anne karnında dış dünya ile tepkilerini attığı hareketleri ile kurar. Peki bebeğim bu hareketleri ne zaman hissedilir? İşte o sorunun cevabı...

BEBEĞİN HAREKETLERİ NE ZAMAN, KAÇINCI HAFTA HİSSEDİLİR?

Anne karnındaki bebeğin hareketleri ortalama 17. ve 20. haftalar arasında hissedilmeye başlanır. Bu durum ilk gebelikte 20. haftadan sonra görülürken, 2. gebelikte 16. haftada da hissedilebilir. Hamileliğin 6. ayından itibaren de bebek hareketleri dışarıdan da görülebilir.

ANNE KARNINDA BEBEK HAREKETLERİ DIŞARIDAN NE ZAMAN HİSSEDİLİR?

Bebekler anne karnında 7. ve 9. haftalar arasında vücuduyla zıplama hareketi yapabilir. 9. haftadan itibaren de vücut, kol ve bacaklarını ayrı olarak hareket ettirebilir. 12. haftada tekme atabilir. Anne adayı ise bebek hareketlerini 17. ve 20. haftalar arasında hissetmeye başlar. Hamileliğin 6. ayından itibaren bebek hareketleri dışarıdan da görülebilir.

False