GeriNasıl Yapılır? Basen Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Basen Kürü Faydaları Ve Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Basen Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Basen Kürü Faydaları Ve Tarifi

Basen Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Basen Kürü Faydaları Ve Tarifi

Türk kadını, zayıf olsa dahi sahip olduğu yapısı gereği basen sorunuyla karşı karşıya kalabilmektedir. Ancak uygulanabilecek diyet programları sayesinde bu soruna çözüm bulmak mümkün olmaktadır. Bu konuda önemli unsurlardan biri olan basen kürü nedir ve nasıl yapılır? Basen kürü faydaları ve tarifi konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Ancak unutulmamalıdır herhangi bir kür, diyet programı yerine geçmez. Uygulanacak olan diyet programları tamamıyla kişiye size özel olarak yazılması gereken bir nitelik barındırır. Bu sebeple beslenme ile alakalı önemli bir değişiklik yapmadan önce bir diyetisyen ve hekime başvurmanız faydalı olacaktır.

Basen Kürü Nedir?

Basen kürü, tamamıyla doğal besin maddelerinden elde edilen ve basen bölgesindeki yağların erimesine önemli katkıda bulunan bir kür türüdür.

Basen Kürü Ne İşe Yarar?

Basen kürü gerek vitamin gerekse mineral bakımından zengin kaynak olma niteliği taşıyan besinlerden yararlanılarak yapılan, içinde herhangi bir katkı maddesi yahut kimyasal bir madde bulunmayan bir üründür. İsteyen herkesin evde kolaylıkla temin edebileceği besinler kullanılarak yapılmaktadır. Basen bölgesindeki yağların giderilmesine sağlayan etkiye sahip ürünler içeren bir kür olması sebebiyle basen problemi olanlar için yardımcı bir etki sağlamaya yarar.

Basen Kürü Neye İyi Gelir?

Vücutta yağlanmanın en fazla olduğu bölgelerin başında özellikle de kadınlarda basen bölgesi gelmektedir. Basenlerde biriken fazla yağlardan kurtulmayı kolaylaştırmak için, basen eritici içeriklere sahip basen kürlerini düzenli olarak tüketmeniz yararlı olacaktır. Çünkü basen kürleri basenlerde fazla yağ birikmesini azaltıcı bir etki sağlamaktadır.

Basen Kürü Nasıl Yapılır? Basen Kürü Tarifi

Basen kürü yapımında çok çeşitli besin maddelerinden yararlanmak mümkün olmaktadır. Bu anlamda yapmanız gereken öncelikle ihtiyacınıza en uygun olan basen kürünü belirlemek ve sonrasında hazırlayarak düzenli bir şekilde uygulamaya başlamak olacaktır.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz basen kürü için ihtiyacınız olan malzemeler:

- 1 adet yarım elma
- 1 tutam nane
- 1 adet limon
- 1 adet rendelenmiş taze zencefil
- 1 adet kivi
- 1 tutam ıspanak
- 1 adet yarım avakado
- 1 çay kaşığı keten tohumu

Basen kürünün hazırlanması için yapılması gerekenler:

İlk olarak basen kürü için kullanılacak olan malzemelerin hepsi, küçük küçük doğranır ve ardından hemen ve blenderin içine atılır. Malzemelerin tamamı püre kıvamına gelinceye dek mikser çalıştırılır. Püre kıvamına gelen basen kürü artık hazırdır.

Basen Kürü Faydaları

Basen kürü tamamıyla gıda maddelerinden elde edildiği için doğal içeriklidir. Bu bakımdan önemli faydaları söz konusudur. Bunlar;

- Basen kürü içerisinde bulunan doğal besinler sayesinde vücut, ihtiyacı olan besinleri alırken basen bölgesindeki yağların yakılmasını sağlar,
- Düzenli olarak tüketilen basen kürü, herhangi bir kimyasal madde içermediği için vücudunuza gerekli olan besin takviyesini sağlarken basen bölgesinde aşırı yağ birikimini önler.
- Basen kürü, basenlerde biriken yağların daha hızlı yakılmasına katkı sağlar.
- Basen bölgesinin istenen forma girmesine yardımcı olur.
- Hem basen bölgesinin yanı sıra kalçalarda ve göbek bölgesinde yağ yakımını hızlandırıcı etki gösterir.
- Basenlerin ideal şekle kavuşmasında önemli bir fayda sağlar.
- Mideyi tok tutacağı için aşırı yemek yeme isteğini ortadan kaldırır.

Basen Kürü Kullanımı

Basen bölgesinde biriken fazla yağlardan kurtulma sürecine yardımcı olan basen kürünü hazırladıktan sonra öğün aralarında tüketmek gerekir. Her öğünde düzenli olarak tüketilen basen kürü, basen bölgesindeki yağların çok daha kolay bir şekilde eritmenize yardımcı olacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur basen kürünün taze olarak tüketilmesidir. Böylece hem sağlığınızı korumuş hem de basen bölgesindeki istenmeyen yağlardan kurtulma sürecini hızlandırabilirsiniz.

 

False