Geriİsimler Sözlüğü Azat isminin anlamı nedir ve Azat ne demek? Azat adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Azat isminin anlamı nedir ve Azat ne demek? Azat adının özellikleri, analizi ve kökeni

Azat isminin anlamı nedir ve Azat ne demek? Azat adının özellikleri, analizi ve kökeni

Azat, Farsça kökenli isimlerden biridir. Özgürlük anlamına gelen Azat ismi ülkemizde erkeklerde kullanılan bir isimdir. Rengi mavi olan Azat isminin uğurlu sayısı da 6'dır. Azat isminin özelliklerini ve analizini ayrıntıları ile derledik.

 

Azat ismine sahip olan kişiler girişimci özellikleri ile dikkat çekerler. Başarılı olma konusunda hırslı olurlar ve işlerinde yükselerek hızla yönetici pozisyonuna gelirler.

Azat İsminin Anlamı Nedir ve Azat Ne Demek?

Azat, Özgür anlamına gelen Farsça bir isimdir.

Azat İsminin Özellikleri

Azat ismini taşıyan kişiler genelde sağlam bir iradeye sahip olurlar. Başkalarının söylediklerini dinleseler de her zaman kendi bildiklerinin ve söylediklerinin doğruluğuna inanırlar. Dışa dönük olmasına rağmen duygusaldır ve mantığını çok fazla dinleyemez. Macerayı sever ve eğlencelidir.

Hayal kırıklıklarını sevmediklerinden güvenme konusunda tedirgin davranabilirler. Denemekten vazgeçmeseler de emin adımlarla ilerlemeyi tercih ederler. Çalışmayı, parayı severler. Duygularını dinlerken hayale kapılmazlar. Yetkinlikleri fazla olduğu için genelde çabuk yükselirler ve yönetici pozisyonuna gelebilirler. Ayrıca özgürlüklerinin kısıtlanmasına da hiçbir zaman izin vermezler.

Azat İsminin Analizi

A: Gururlu bir hayat geçirirler. Vermeyi sevseler de insanlardan yardım isteme konusunda çok tecrübesizlerdir.

Z: Maddiyata önem verirler ve bu nedenle çalışarak para kazanmayı severler. Para onlar için araç değil amaç özelliği taşır.

A: Gururlu olmaları yardım isteme konusunda zorlanmalarına sebep olur. Bu nedenle her koşulda kendilerine yetmek için çok çalışırlar.

T: Girişimci ve hırslı olmaları kendi işlerini kurmalarını sağlayabilir. Bu sayede daha fazla kazanç elde etme imkanına da sahip olurlar.

Azat Adının Kökeni

Farsça kökenli Azat ismi erkek ismidir.

Azat İsminin Yanına Yakışan İsimler

Azat ismiyle Ahmet, Buğra, Mustafa, Oğuz, Kadir, Murat isimlerini kullanabilirsiniz.

Azat İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Azat, Kur'an-ı Kerim'de geçmez.

 

False