Geriİsimler Sözlüğü Ayşen isminin anlamı nedir ve Ayşen ne demek? Ayşen adının özellikleri, analizi  ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayşen isminin anlamı nedir ve Ayşen ne demek? Ayşen adının özellikleri, analizi  ve kökeni

Ayşen isminin anlamı nedir ve Ayşen ne demek? Ayşen adının özellikleri, analizi  ve kökeni

Türkçe ve çok uzun senelerdir kullanılan isimlerden birisi olan Ayşen, kız çocukları için tercih edilebilir. Ay gibi şen ve parlak anlamına gelmekle beraber, numerolojisi itibari ile de kariyer alanında yükselebilmeyi vadetmektedir. Ayşen isminin analizi ve bu isme sahip olan kişilerin özelliklerini derledik.

 

Ayşen, Eski Türk metinlerinde yer alan isimlerden birisi olmakla beraber, ay gibi parlak yüze sahip olan güzel kadın anlamı taşımaktadır. Ayşen Gruda ülkemizde bu isimle tanınan en önemli oyuncular arasında bulunmaktadır.

Ayşen İsminin Anlamı Nedir ve Ayşen Ne Demek?

Ay ve şen kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşan Ayşen; ay gibi parlak refah içinde yaşayan mutlu kişi anlamı taşımaktadır.

Ayşen Adının Özellikleri

Ayşen adına sahip olan kişi bolluk ve bereket içinde yaşayan ve içinde bulunduğu ortama uyum sağlayan kişidir. İletişim kurulması kolay ve duygusaldır. Çocuklar ve hayvanlara değer veren ve yardıma ihtiyaç duyan kişilere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktadır. Bu isme sahip kişilerin hayata karşı motivasyonu yüksektir.

Ayşen Adının Analizi

Ayşen 5 harfli bir sözcük olmakla beraber numerolojik açıdan bu kişiler iş yaşamında başarı gösterirler. Türkiye'de yaygın bir isim olmakla beraber 2020 yılı itibari ile her 200 kişiden birisinin adı Ayşen'dir. 5 yıl önceki nüfus analizleri ile kıyaslandığında ismin tercih edilme oranı düşüş göstermektedir. 2000 yılı öncesinde günümüze kıyasla daha yaygın bir isimdir.

Ayşen Adının Kökeni

Ayşen, Türkçe bir isimdir ve eski destan ve metinlerde bu ismi kolaylıkla görebilmek mümkündür.

 Ayşen Adının Yanına Yakışan İsimler

Ayşen ismini bir başka isimle beraber kullanmayı düşünüyorsanız Melek Ayşen, Ayşen Ezgi ve Ayşen Bera tercih edilebilecek isimler arasında yer alır.

Ayşen Adı Kur'an'da Geçiyor mu?

Ayşen ismi bilindiği kadarıyla Kur'an'da geçmemektedir.

False