GeriDekorasyon Antrenizi yeniden düzenleyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antrenizi yeniden düzenleyin

Antrenizi yeniden düzenleyin

Evinin antresine sihirli bir dokunuş yapmak isteyenlere dekorasyon önerileri

İşte bu doğrultuda antresini biraz değiştirmek ve güzelleştirmek isteyen okurlarımıza fikir vermek için farklı tarzlarda antrelerden bir derleme hazırladık.

KLASİK VE ZARİF

Antrenizi yeniden düzenleyin

Eğer ağırbaşlı bir eviniz varsa ve dekorasyonda klasik unsur ve renkleri tercih ediyorsanız, antreniz de buna uygun bir tarza sahip olmalıdır. Bu bağlamda, Türkiye'de bulunan bir evin girişini gösteren bu dekorasyon örneği size rehberlik edebilir. Burada mermer zeminle asalet kazanan giriş, koridorun iki yanındaki ahşap aksamla ısınıyor. Çini vazolar ve duvardaki ışıklandırma düzeneği ise bu zengin ve göz alıcı manzarayı kusursuz biçimde tamamlıyor. 

AYNA AYNA SÖYLE BANA

Antrenizi yeniden düzenleyin

Elbette antre deyince ilk akla gelen unsurlardan biri aynadır. Dolayısıyla bir değişiklik yapacaksanız, antrenize ayna koyarak ya da mevcut aynanızı değiştirerek başlayabilirsiniz. Ama burada görüldüğü gibi hem antrenin geri kalanıyla uyum sağlayacak, hem de eve girenin ilk göreceği unsurlardan biri olacağı için mekânın geri kalanı hakkında da fikir verecek bir parça bulmak elzemdir. 

EKLEKTİK BİR TASARIM

Antrenizi yeniden düzenleyin

Yine evin diğer odaları buna elverişli ise ve tutarlılık anlamında sorun olmayacaksa, bu örnekteki gibi yamalı bohça tarzı bir antre dekorasyonunu da deneyebilirsiniz. Burada farklı tarzlara aitmiş gibi görünseler de kendi aralarında tuhaf bir harmoni oluşturan bir dizi unsurun eve girenleri selamladığı hem sıcak ve samimi, hem de her açıdan ilgi çekici bir antre bizi karşılıyor.

BEYAZIN BİTİMSİZ ZİYAFETİ

Antrenizi yeniden düzenleyin

Girer girmez insana belirgin bir ferahlık ve esenlik hissi verecek ve sizi özel hissettirecek bir antreniz olsun istiyorsanız, Kayseri'deki bu dairenin giriş bölümü size ilham verebilir. Burada avangart mobilyaların minimalist diyebileceğimiz bir tarzda yerleştirildiği hem şık, hem de işlevsel bir tasarım dilinin izlerini görüyoruz. Çiçekler ve duvardaki tablonun tek rengin monotonluğunu önleyip mekâna adeta seviye atlatması da dikkat çekici bir ayrıntı.

BAROK BİR ANTRE

Antrenizi yeniden düzenleyin

Biraz da çizginin dışına çıkıp tamamıyla orijinal ve adeta sarayları andıran bir antre örneğine bakalım. Elbette modern bir tarza sahip bir eviniz varsa böyle bir antre "dam üstünde saksağan" etkisi yaratacaktır, ama evinizin geri kalanı buna uygunsa, böyle bir antrenin konuklarınız üzerinde yaratacağı etki de hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Sanki başka ve eşi benzeri olmayan bir dünyaya ya da tarihi bir filmin setine girer gibi...

MODERN VE ORJİNAL

Antrenizi yeniden düzenleyin

Son olarak daha modern ve şehirli bir antre örneğine bakalım. Burada dikkat çekici olan bir duvarın tamamen aynayla kaplı olması. Bu özellikle dar bir giriş koridorunun bulunduğu evleri olduğundan geniş göstermek için önerilen bir yöntemdir. Düz ve keskin hatların şekillendirdiği bu modern dekorasyon tarzı içinde simetri duygusunun ve açık renk paletinin sıkıcılığa düşmesini önleyen etken ise sağ tarafta gördüğümüz kırmızı kıyafet seti olmuş. Endüstriyel görünümlü tavan lambaları da bu sade ama özgün antre tasarımını tamamlıyor.

False