GeriPratik Bilgiler A2 kağıt boyutu nedir? A2 sayfa ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

A2 kağıt boyutu nedir? A2 sayfa ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

A2 kağıt boyutu nedir? A2 sayfa ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir?

Matbaa alanında kağıt boyutlarından biri A2 boyutudur. A2 kağıt boyutu ile kaliteli baskı sonucu elde etmek mümkündür. A2 kağıt boyutları üzerinde görsel alanda tüm baskılar alınabilmektedir. 16,55x23,40 inç boyutu ile tasarım oluşturulmaktadır. Matbaada alınan bu baskı kağıt boyutları ise 59,4x42,0 cm'dir. Bu kağıt boyutlarından biri olan A2 kağıt nedir? boyutu ne kadardır? sayfa ile pafta kaç inç, cm ve pikseldir ayrıntıları ile derledik.

Hazırlanan kağıt baskılarında A2 sayfa boyutunun cm bazında ölçüleri merak edilmektedir. Baskı alınmadan önce ölçüler özel olarak girilmelidir. Bu nedenle sayfanın net ölçülerinin bilinmesi büyük önem taşımaktadır. Sayfa boyutları arasında yer alan A2 ölçü ve gramaj çeşitleri ile matbaa sektörünün en çok kullandığı ürünlerden biridir. Piksel bazında girilen ölçüler ile kişiler tasarım oluşturma aşamalarında sayfanın boyutuna yönelik çalışmalar hazırlamaktadır.

 A2 Kağıt Boyutu Nedir?

 A1 kağıt boyutundan A9 boyutuna kadar uzanan ölçüler bulunmaktadır. Özellikle baskı alanında kağıtların net ölçülerini bilmek büyük önem taşımaktadır. Sayfa üzerinde girilen bu ölçü miktarları ile kaliteli baskı almak mümkündür. A2 kağıdının boyutu ise 59,4x42,0 cm olarak bilinmektedir. Cm bazında çalışma gerçekleştirecek olan kişiler bu ölçüleri makinaya ya da bilgisayara girerek hızlı baskı almaktadır. A2 sayfa boyutu büyük olan sayfa çeşitlerinden biridir.

 A2 Sayfa İle Pafta Kaç İnç, Cm ve Piksel Olarak Üretilir ve Ölçüleri Nedir?

 Uluslararası sayfa boyutlarından biri olan A2 sayfalarında cm olarak 59,4x42,0 ölçüsü girilmektedir. Piksel bazında ise bu ölçü 16,55x23,40 inç şekline bilgisayara girilmektedir. Hazırlanan A2 tasarımlar için bu detayların özel olarak girilmesi büyük önem taşımaktadır. Baskının sorunsuz bir şekilde çıkması için doğru inç ve cm ölçüsü girilmelidir. Programa girilen ölçüler ile sayfa açılmaktadır.

False