GeriHamilelikte Sağlık 5 Aylık Hamilelikte Karın Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

5 Aylık Hamilelikte Karın Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

5 Aylık Hamilelikte Karın Ağrısı Normal Mi, Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

5 aylık hamilelikte karın ağrısının normal olup olmadığı merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle hamile olan kişiler tarafından 5 aylık hamilelikte karın ağrısının normal olup olmadığı merak edilerek internet üzerinden araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan 5 aylık hamilelikte karın ağrısının normal olup olmadığını öğrenebilir ve başınıza gelmesi hakkında ağrıyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. 5 aylık hamilelikte karın ağrısı normal mi, neden olur ve nasıl geçer merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

5 aylık hamilelikte karın ağrısı normal karşılanır fakat çok ağır olması ve dayanılmaz olması halinde doktora başvurmak gerekir.

5 Aylık Hamilelikte Karın Ağrısı Normal Mi?

Hamilelikte çok farklı durumlar ile karşılaşmak mümkün olduğundan etkileri merak edilmektedir. Özellikle 5 aydan sonra hamilelerde karın ağrısında artış gözlemlenir. Bu ayrılar genellikle hamileliğin 5.ayından sonra daha fazla hissedilir. Ani duygu değişimlerinde, stresli durumlarda ya da sinirlenme halinde karın ağrılarının artış göstermesi mümkündür.

Hamilelikte mümkün olduğunca sinirli olmaktan ve stresten kaçınmak gerekir. Embriyo oluştuğu için hamilelikte karın ağrısı normal karşılanır. Fakat çok fazla şiddetli olması ve dayanılmaz olması halinde mutlaka doktora gitmek ve kontrol ettirmek gerekir. Bebekler 5.aydan sonra daha fazla hareket ettiklerinden dolayı annelerin karın ağrısı artar ve bu durum 5 aydan sonra daha sık tekrar eder.

Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Hamilelik esnasında karın ağrılarının neden yaşandığı hamileler tarafından sıklıkla merak edilerek internetten araştırılan bir konudur. Hamileliğin özellikle 5.ayından sonra karın ağrılarının artması normal karşılanır. Anne karnında bebeğin hareket etmeye başlaması hamilelik esnasında bağırsak sorunlarına neden olduğundan bu durumda karın ağrısının da artması mümkündür. Bunun dışında ani duygu değişimlerinde ve stresten karın ağrısı olması da mümkündür. Mümkün olduğunca hamilelik boyunca kişilerin kendilerini çok fazla yormaması ve stresten de uzak durması gerekir.

Hamilelik boyunca yaşanan karın ağrılarının çoğu normal kabul edilir fakat karın ağrısının yanında başka şikayetler de olursa mutlaka kontrole gitmek gerekir. Karın ağrısının yanında kanama, baş ağrısı ya da ateş gibi durumlar gözlemlenirse kişilerin mutlaka doktora gitmeleri ve kontrol edilmeleri gerekir. Normal bir karın ağrısı hamilelik boyunca normal kabul edilir. Özellikle 5 aylık hamilelikte bebekler daha fazla hareket etmeye başladıkları için annelerde karın ağrısı ile karşılaşmak mümkündür. Hamilelikte özellikle 5 aydan sonra karın ağrısı normal olmakta ve normal karşılanmaktadır.

False