6 milyar dolarlık mobilyada ’yeni konutlardan pay kapma’ yarışı

SON üç yıl içinde uygulamaya konulan konut projelerinin tamamlanarak, anahtar teslimlerinin yapılması, etkisini mobilya sektöründe gösterdi ve kampanyaları beraberinde getirdi.

Oluşan yeni talepten pay kapmak isteyen mobilya üreticileri, yüzde 50’ye varan indirim kampanyalarının yanı sıra, 24 aya varan vade farksız taksitle satıştan, "eskisini getir, yenisini götür" kampanyalarına, hediye çeklerinden otomobil ve beyaz eşya ürünlerini kapsayan çekilişlere kadar farklı promosyon uygulamalarını devreye soktu. 35 bin irili ufaklı firmanın rekabet ettiği 6 milyar dolarlık mobilya sektöründe yaşanan bu projelerden pay kapma yarışı, yapı marketlerine de sıçradı. Birçok yapı market, mobilya reyonlarında özel indirimlere giderek, kızışan rekabette yerini aldı. Türkiye’de mobilya üreticilerinin yüzde 25’i İstanbul’da bulunurken, diğer firmalar, Kayseri, Ankara, Çanakkale, İzmir, Bursa, Tekirdağ ve Düzce’de yoğunlaşıyor. Arkadaşımız Mehtap Özcan, mobilya sektöründeki yeni konutlarla oluşan pastadan pay kapma yarışının getirdiği kampanyaları araştırdı.

Hangi mobilya şirketinin kampanyasında neler var

DOĞTAŞ : Kurban Bayramı ve yılbaşına özel iki farklı kampanya düzenliyor. "Eskidiyse Değiştir" kampanyasında Doğtaş eski eşyalarla yeni Doğtaş ürünlerini 972 YTL’ye varan indirimlerle değiştiriyor. Ayrıca eski eşyalarıyla değişim yapmak istemeyen müşteriler için de yüzde 40 indirim kampanyası düzenliyor. Nişanlı veya sözlü çiftlere 101 hediyeden birini kazanma şansı sunan kampanyada büyük ödül olarak BMW otomobil veriliyor.

İDAŞ: Çift kişilik ve tek kişilik yatak ve bazaları birlikte alanlara yönelik kampanya düzenleyen İdaş, ürünlerini 70 YTL’den 200 YTL’ye kadar indirimli satıyor. Ayrıca yemek, genç ve yatak odalarında anlaşmalı olduğu kredi kartını kullananlara yıl sonuna kadar 12 taksit imkanı sunuyor.

TEPE HOME: Tepe Home, tüm mobilya ürünlerinde yüzde 50 indirim kampanyası uyguluyor. Anlaşmalı olduğu kredi kartı sahiplerine 6 yerine 12 taksit yapıyor. Tepe Home’dan mobilya alanlar elektronik ve beyaz eşya ürünlerini yüzde 5, aksesuar ürünlerini ise yüzde 10 indirimle satın alabiliyor.

YATAŞ: Bütün ürünlerinde yüzde 33 indirim uygulayan Yataş, sezona özel bazı ürünlerinde ise indirim oranını yüzde 41’e kadar çıkarıyor.

ALFEMO: Yıl sonuna özel kampanyasında yüzde 50’ye varan indirim uygulamasına gidiyor. Ayrıca, anlaşmalı olduğu kredi kartlarıyla alışveriş yapanlara 12 ay taksit sağlıyor.

KONFOR: Eski mobilyasını götürene 1000 YTL’ye varan değişim avantajı sağlıyor. Anlaşmalı olduğu kredi kartlarına 18 aya varan taksit imkanı da sunuyor.

ÇİLEK: Çilek Mobilya, peşin fiyatına 12 ay taksit yapıyor.

KOLEKSİYON: Ev mobilyalarında yapılan nakit alışverişlerde yüzde 40, vadelide yüzde 20 hediye çeki veriyor. Kampanya, 31 Ocak 2008’e kadar Koleksiyon merkez mağazasındaki alışverişleri kapsıyor.

BELLONA: Yatak, baza, kanepe, oturma grupları, yatak odası, yemek odası ve genç odası gibi ürün gruplarına yönelik yüzde 40 indirim uyguluyor. Anlaşmalı kredi kartlarına 24 aya kadar vade farksız taksit sağlıyor.

MONDİ: Yüzde 45’e varan indirim olanaklarıyla ürünlerini satışa sunan Mondi, 24 aya varan taksit seçenekleri sunuyor.

İSTİKBAL: Yüzde 40’a varan oranda indirim yapan İstikbal, 500 YTL’lik alışverişlere de çekiliş kuponu hediye ediyor. Bu çekilişte toplam bin kişiye otomobil ve beyaz eşya kazanma imkanı tanıyor. Ayrıca, 18 ay taksit seçenekleriyle de ödeme kolaylığı sağlıyor.

YAĞMUR MOBİLYA: Selanay çeyiz paketinde bulunan koltuk takımı, yemek ve yatak odası seçeneklerinden birini alana beşi bir yerde çeyrek altın hediye ediyor. Yeni evlenecek çiftlere bu ürünler peşin fiyatına 12 ay taksitle satılıyor.

KİLİM: Tüm mobilyalarında yüzde 41’e varan indirimler başlatan Kilim Mobilya anlaşmalı olduğu kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde vade farkı almadan 12 taksit imkanı sunuyor.
Yazarın Tüm Yazıları