11 Eylül Perşembe : Kitap saldırısı bekleniyor

11 Eylül (Amerikalılar 9-11 diyorlar galiba) yobazlığın nelere kadir olduğunu göstermesi açısından önemli bir tarih olarak kalacak hafızalarda. İdil Engindeniz bana bir e-posta göndermiş, “Bu fikre bayıldım, sizin de hoşunuza giderse, belki bütün okurlarınız haberdar olur ve bizler de sokaklara kitap bırakabiliriz” diyor. Teklif şu : 11 EYLÜL’DE KİTAP SALDIRISI DÜZENLEYELİM !

Haberin Devamı

Fransızca çağrı diyor ki:

DİKKAT : EDEBİ SALDIRI UYARISI

Yahut da insanlık tarihinin en büyük fikir alışverişi için çağrı...

Perşembe 11 Eylül 2003, GMT 13.46’da (Türkiye - yaz - saatiyle 16.46) “kitapların salıverilmesi” şeklinde büyük bir edebî saldırı bekleniyor.

Kitap fikir alışverişinin sembolüdür. 11 Eylül Perşembe günü çok sevdiğiniz, dünyaya bakışınızı değiştiren bir kitap alın yanınıza. Üzerine artık küçük bir not mu, bir şiir mi yazarsınız, bir resim mi yaparsınız... o kitabı salıverin gitsin. Bir yol kenarına, bir parktaki sıranın üzerine, metroda, bir kafede, bir otobüs durağında bırakın... başka bir okurla buluşsun.

Bu uğursuz tarihi değiştirin. Dünyaya düşündüklerinizi bu şekilde duyurun.

New York, Brüksel, San Fransisco, Paris, Floransa, İstanbul ve diğer şehirler...

Dünyanın (bize katılan) her köşesinde, 11 EYLÜL PERŞEMBE günü, binlerce isimsiz insan, filozoflar, sanatçılar, yazarlar, her dinden, her inançtan binlerce insan, sevdikleri bir kitabı bir başkasıyla paylaşmak için, sokakta bir yerde salıverecekler.

11 Eylül’de siz de bir kitabı tabiata salın gitsin.

11 Eylül kitapları...
Les livres du 11 Septembre
I libri dell’ 11 Settembre 
Los libros del 11 de Setiembre
Septembre 11 books...

Komandolarımız şehirlere dağılacak, kitap dağıtmak ya da akıl hastanelerine, hapishanelere, evsizleri ağırlayan sığınma evlerine, fabrikalara, garlara, bakanlıklara, elçiliklere... birer kitap bırakmak için.

Haydi, sizler de en akla gelmez yeri ve şekli bulun.

11 Eylül olumsuzluğun zirvesiydi, karanlığın zaferiydi.

11 Eylül’ü aydınlığın, paylaşmanın, yaratıcılığın, hediyenin, gülümsemenin ve duyguların günü haline getirelim.

ÖNEMLİ NOT: Suç ortaklarının sayısı ne kadar çok olursa, bu “edebî saldırının” elebaşları o kadar başarılı sayacaklar kendilerini. Yaşları, cinsiyetleri, işleri güçleri ne olursa olsun... Tanıdığınız herkese gönderin bu mesajı...

Yazarın Tüm Yazıları