10 Kasım hayvanları koruma günü

ELİMDE bir test kitapçığı. Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.

Ankara’da Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor.

İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı.

Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru:

"Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?"

Yanıt şıkları şöyle:

"25 Ekim, 4 Ekim, 10 Kasım."
10 Kasım hayvanları koruma günü
Dikkat ediniz! Küçücük beyinlere böyle "ince" mesajlarla hangi fikirlerin pompalandığını iyi görünüz.

10 Kasım Atatürk’ün ölüm günü... Ve hayvanları koruma günü!

Burada utanarak ve açıkça yazıyorum. Atatürk hayvan yerine konuluyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Küçük beyinlere bilerek mesaj veriyorlar. 365 günden oluşan takvim içerisinde bu soruya yanıt olarak, bula bula 10 Kasım gününü bulmuşlar. Ne ilginç rastlantı!

* * *

Gaziantep’te yayınlanan Gaziantep Ekspres gazetesinin 18 Nisan tarihli nüshası önümde. Bu ilimizde devletin Cennet Süzer ilköğretim okulu ve buna bağlı olan anaokulu var. Anaokulunun müdürü olan devlet memuru bayan öğretmen Hanife Akın görevi başında türbanlı. Çalışanlar da öyle.

Devletin okulunda hiç kimse kuralları takmıyor.

İşin ilginç yanı, bu öğretmenin nüfus kağıdındaki fotoğrafı da türbanlı!

Gazetenin elemanları bütün bu görüntüleri kamera ile saptamışlar, fotoğrafları basmışlar. Çekim yapılırken yönetim polise başvurmuş. Polis gelip gazetecileri gözaltına almış.

Gaziantep Valisi, Milli Eğitim Müdürü ve öteki ilgililer nerede? Kentin göbeğinde bu olanları görmüyorlar mı? Ya da gördükleri halde müdahale etmekten korkuyorlar mı?

Elimde Niğde’de yayınlanan Haber gazetesi. Niğde’de polis radyosu hizmete girmiş. Bir kamu kuruluşu. Gazetede fotoğraflar! Türbanlı bayan spikerin başucunda Niğde Valisi, Emniyet Müdürü, Polis Okulu müdürü ve Rektör poz veriyorlar.

İmam hapşırırsa cemaat öksürür. Kimi kime şikayet edeceksiniz? Valiyi valiye mi?

* * *

Okuyucum İstanbul’dan yazıyor. Devlet memuru olduğu için isminin açıklanmasını istemiyor:

"İki gün önce Sarıyer’de deniz kıyısında bir lokantaya eşimle birlikte gittik. Hava güzeldi, dışarıda oturduk. Garsona yemeklerimizle birlikte iki bira sipariş ettik. Garson ’Efendim dışarıda oturduğunuz için biraları kağıt bardakta getirmek zorundayım, içeride oturursanız cam bardakta içebilirsiniz’ dedi. Şaşırdık. Garson sözlerini sürdürdü: ’Çok uğraştık ama başaramadık. Belediye açık havada cam bardakta birayı yasakladı. Kapatma cezası bile veriyorlar’ dedi. Bunun üzerine biralarımızı kağıt bardakta içtik! Yorumunu size bırakıyorum."

AKP’
li belediyeler sayesinde kağıt bardakta bira içirilen ilk ülke olmayı başarmışız, helal olsun!

AÇIKLAMA

"AKP Turizm Hayırlı Yolculuklar Diler" başlıklı dünkü yazımda 23 Nisan’da Rusya’ya gidecek güreş kafilesindeki AKP milletvekilleri ve partililerin isimlerini vermiştim. Dün Güreş Federasyonu tarafından yazılı açıklama gönderildi:

"Resmi heyeti size faksladık. İkinci grubun (yani benim yazımda ismi geçenlerin) gezi masraflarının tek bir kuruşu ne devlet imkanları, ne de Güreş Federasyonu tarafından karşılanmamaktadır. Büyük çoğunluğu tura kendi imkanları ile katılmaktadır. Bir kısım arkadaşlarımız da MİSAFİRİMİZ olarak şahsi imkanlarımızla gelmektedir. Bu açıklamamızı Türk güreşine sizin de bir hizmetiniz olarak köşenizde yayınlayacağınızdan eminim. Saygılarımla. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü A. Kadir Haberdar."

Misafir grubunun bana fakslanan 32 kişilik listesine baktım. Dün yazdığım dokuz adet AKP milletvekili ve öteki partililer -özellikle Bursalılar- aynen gidiyor. Yanıldığım bir tek isim bile yok. Eksiğim var, fazlam yok!

AKP Turizm adına konuklarımıza bir kez daha hayırlı yolculuklar diliyorum! Milletimizin vekillerine ve partililere ’Moskova’da hem gündüzlerin, hem de gecelerin tadını çıkarın, bizi iyi temsil edin haaa’ diyorum!
Yazarın Tüm Yazıları