10 bin kişiyi yaşama döndürdü

Haberin Devamı

İZMİR’de 2010 yılında açılan Özel Tınaztepe Hastanesi’nın Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kurucusu Prof. Dr.İsa Durmaz ve ekibi ile Kardiyoloji Kliniği Krucusu Doç. Dr.Ozan Kınay ve ekibi, iki yılda 10 bin kişiyi yaşama döndürdü. 1000’in üzerinde açık kalp ameliyatının gerçekleştiği Göğüs Kalp Damar Cerrahisi’nde 1300’ün üzerinde damarla ilgili cerrahi operasyon yapılırken, kardiyoloji ekibi de 7 bin 500 kişinin koroneranjio, mitral kapak, balon, stent, perkütan girişimler, periferik anjio (bacak damarlarına), dializ hastalarına venografi (toplardamar grafisi) ile kalp damarlarına girdi. Prof. Dr. İsa Durmaz, vatandaşları uyararak “Kalp saglığınıza önem verin” dedi. Prof. Durmaz, son yıllarda, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalp ve damar hastaliklari giderek arttığını belirterek, “Koroner arter hastalığı olanların enfarktüs geçirmeden ameliyat olması gerekmektedir. Çünkü enfarktüs geçirdikten sonra ölen hücreler tekrar canlanmıyor. By-pass da yapılsa, kalpte kalıcı bir skele ve kalp yetmezliği gelişmemesi için enfarktüs öncesi by-pass olması gerekli” dedi.

Haberin Devamı

10 bin kişiyi yaşama döndürdü

Kalbi nasıl koruruz

Prof. İsa Durmaz, kalbi korumak için “sigara içmeyin, tansiyon varsa tedavi ettirin, şekeri regüle edin, kan yağları yüksekse tedavi ettirin, aktif bir yaşam sürün, yağlı yemeyin, karbhhidrattan kaçının, obez olmayın, kilonuzu koruyun, bunun için de Akdeniz diyetine ağırlık verin” dedi. Doç. Dr. Ozan Kınay da, hareketli olmanın kalbi sağlamlaştırdığına değinerek, “Kalbi en çok yoranların başında kilo, diabet, stres, hareketsiz yaşam, negatif enerjive sigara geliyor. Ben bütün hastalarıma 2013 yılında bir farkındalık yarat, kendini yenile mesajı veriyorum ve yılda bir kalp check-up yaptırın diyorum” şeklinde konuştu.

10 bin kişiyi yaşama döndürdü

Haberin Devamı

NELER YAPILIYOR

Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Kliniği’nde, by-pass ameliyatları, varis ameliyatları, anjio, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, koroner anjiyografi, ekokardiyografi ve tüm kalple ilgili tüm işlemler yapılıyor. 8 koroner, 3 kardiyovasküler, 10 genel, 10 yenidoğan olmak üzere toplam 31 adet yoğun bakım yatağının mevcut olduğu hastanenin 105 yatak kapasiteli olduğunu söyliyen yetkililer, tüm SGK’lı hastaların hastanede bakıldığını kaydetti.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları