GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.690.222 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

‘Milliyet farkı’na 54 bin 694 lira idari ceza

‘Milliyet farkı’na 54 bin 694 lira idari ceza

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Antalya Limak Lara Otel’in Türk misafirinden “milliyet farkı” adı altında ek ücret almasına ilişkin açıklamada bulundu. Ersoy, “Söz konusu otelde Bakanlığımızca denetim yapıldı. İnceleme sonucunda misafir rezervasyonunun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘milliyet farkı’ şeklinde haksız gerekçeyle 120 Euro karşılığında 4 bin 178 lira ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi ve firma tarafından alınan ücret farkı misafire iade edildi” dedi.

10.05.2024Ekonomi
Beşiktaşta Semih Kılıçsoy değerine değer katıyor

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy değerine değer katıyor!

Beşiktaş'ın genç yıldızı 8 ay içinde müthiş bir performansa imza attı.

10.05.2024Futbol
Türk diasporası iyilik için buluştu

Türk diasporası iyilik için buluştu

ABD’de yaşayan Türkiye vatandaşlarının kurduğu sosyal yatırım amaçlı Türkiye Hayırseverler Fonu (TPF), New York Times Center’da “2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi” düzenledi. Toplumsal fayda için yapay zeka, afet dayanıklılığında inovasyonun önemi, şirketler ve yarattıkları sosyal etki gibi konuların tartışıldığı zirvede konuşma yapan Esas Sosyal kurucusu Emine Sabancı Kamışlı, “Sorunları el birliğiyle çözebiliriz. Sosyal yatırımlar egoyu değil işbirliğini sever” dedi.

10.05.2024Ekonomi
Sahte site açan dolandırıcıların yeni hedefi kiralık villalar... Villa fareleri

Sahte site açan dolandırıcıların yeni hedefi kiralık villalar... Villa fareleri

DAHA önce 5 yıldızlı otellerin internet sitelerini birebir taklit ederek tatil hayali kuran tüketicileri mağdur eden dolandırıcılar, yeni turizm sezonunda rotayı kiralık villalara çevirdi.

10.05.2024Ekonomi
Cem’in otopsi görüntülerini trafik polisi izlemiş

Cem’in otopsi görüntülerini trafik polisi izlemiş

MÜNEVVER Karabulut’u canice öldüren ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu ortaya çıktı.

10.05.2024Gündem
Polonyalı turist ölü bulundu

Polonyalı turist ölü bulundu

Polonya’dan Türkiye’ye tatile gelen Maria Latacz (75), çarşamba günü Antalya’da kaldığı otelden Denizli’deki Pamukkale Örenyeri’ne bir tur şirketinin gezisine katıldı. Bir süre Pamukkale’de gezen Latacz, Antik Havuz’da yüzdükten sonra ortadan kayboldu.

10.05.2024Gündem
Binayı yapan da izni veren de suçlu

Binayı yapan da izni veren de suçlu

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok ile ilgili hazırlanan yeni bilirkişi raporunda çarpıcı tespitlere yer verildi. Rapora göre bina yönetmeliklere aykırı yapıldığı için depremde çöktü. Binayı yapan kooperatif, tasarımı yapan mimar ve inşaata izin veren belediye birimleri ‘asli kusurlu’ bulundu.

10.05.2024Gündem
Köy okulu öğrencisinden köpek kaçıran ayakkabı

Köy okulu öğrencisinden köpek kaçıran ayakkabı

Ordu’daki köy okulunda 7’nci sınıf öğrencisi olan Talha Yaktı, ‘köpek kaçıran ayakkabı’ yaptı. Talha’nın projesi TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada bölge ikincisi oldu.

10.05.2024Gündem
İlk duruşma 1 Temmuz’da

İlk duruşma 1 Temmuz’da

ESKİ Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına 1 Temmuz’da başlanacak. Duruşma tarihinin belirlenmiş olmasına rağmen, mahkemenin tensip zaptı üzerinde çalışmasının halen sürdüğü bildirildi.

10.05.2024Gündem
AB’de Filistin’i tanıma rüzgârı

AB’de Filistin’i tanıma rüzgârı

İspanya’nın başını çektiği bir dizi AB ülkesinin Filistin’i resmen tanıma hazırlığında olduğu belirtilirken, bu durumun İsrail yönetimi üzerindeki baskıyı arttırması bekleniyor.

10.05.2024Dünya
Şüpheli Kovalarken Ebrar’ı Vuran polise 5 yıl hapis

Şüpheli Kovalarken Ebrar’ı Vuran polise 5 yıl hapis

İSTANBUL Beyoğlu’nda 11 Aralık 2022’de haklarında yakalama kararı bulunan 2 firari şüpheli ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polisin şüphelilere açtığı ateş, o sırada evine giden 18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız’a isabet etti.

10.05.2024Gündem
‘İhracatın Yıldızları’ ödülü Keskinoğlu’na

‘İhracatın Yıldızları’ ödülü Keskinoğlu’na

Kanatlı sektöründe en çok ihracat yapan üçüncü firma olan Keskinoğlu, Ege İhracatçıları Birliği (EİB) tarafından verilen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde yurtdışı satışlarıyla bir kez daha ‘İhracatın Yıldızları’ ödülünü almaya hak kazandı.

10.05.2024Ekonomi
Randevulara ‘onay’ dönemi

Randevulara ‘onay’ dönemi

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) değişiyor. Pazartesi gününden itibaren ‘onaylı randevu dönemi’ başlıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ve kanser hastalarının randevularına onay verme zorunluluğu olmayacak.

10.05.2024Gündem
Eski okulundaki çardağı ateşe vermiş

Eski okulundaki çardağı ateşe vermiş

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ı öldüren eski öğrencisi Irak asıllı Y.K.’nın geçmişte de disiplin suçlarının kabarık olduğu, gittiği hiçbir yerde barınamayıp bir yıl içinde 3 okul değiştirdiği, bir önceki okulunun çardağını ve ağaçları yaktığı öğrenildi.

10.05.2024Gündem
Özel’den atama uyarısı

Özel’den atama uyarısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerin ardından bazı belediyelerde yapılan ‘atama hataları’na dikkat çekerek “Biz bu belediyeleri eş dost için kazanmadık. Hata yapma lüksümüz yok. Biz tertemiz bir partiyiz, bembeyaz bir kâğıt gibi, üzerine kurşunkalemi dokundursak kir gösteriyor kardeşim” dedi.

10.05.2024Gündem
Üniversite- Sanayi işbirliği için imza

Üniversite- Sanayi işbirliği için imza

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile TEKAYDINLAR Otomotiv Motorlu Araçlar ve Karoser San. ve Tic. A.Ş. firması arasında mesleki ve akademik işbirliği protokolü imzalandı.

10.05.2024Ekonomi
Nikola Jokic, NBAde son 4 yılda 3. kez MVP seçildi

Nikola Jokic, NBA'de son 4 yılda 3. kez MVP seçildi!

Nuggets’ta bu sezon 26.4 sayı, 12.4 ribaund, 9 asist ortalamalarıyla oynayan ve 68 kez ‘double-double’ yapan Sırp basketbolcu, 2020-21 ve 2021-22’nin ardından 3. kez normal sezonun MVP’si seçildi.

10.05.2024Basketbol
Beşiktaşa Ghezzal ve Rashicadan kötü haber

Beşiktaş'a Ghezzal ve Rashica'dan kötü haber!

Ghezzal’ın sağ uyluk arka adalesinde, Rashica’nın ise sol uyluk üst iç adalesinde gerilme ve ödem saptandı.

10.05.2024Futbol
Onaylı randevu nedir, nasıl yapılacak MHRS online randevu nereden alınır Adım adım MHRS onaylı randevu alma bilgisi

Onaylı randevu nedir, nasıl yapılacak? MHRS online randevu nereden alınır? Adım adım MHRS onaylı randevu alma bilgisi

Onaylı randevu sistemi, Mayıs ayında resmen yürürlüğe giriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından yaptığı basın toplantısında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Koca, "Pandemide randevu sistemini yaygın kullanmaya biz teşvik ettik. Tercih randevulu muayeneye kaldı. 23 milyon kişi aldığı randevulardan 3'te 1'ine gelmedi. Gelinmeyen randevu sayısı 81 milyon. Randevu kapasitesinin yüzde 30'u kullanılamadı." diyerek MHRS onaylı randevu sistemi hakkında bilgileri paylaştı. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? MHRS online randevu nasıl alınır? İşte MHRS onaylı randevu alma ekranı...

10.05.2024Bilgi
SURVİVOR 1. ELEME ADAYI 9 MAYIS 2024 | Yeni kural hayata geçti Dün akşam Survivor All Star eleme potasına kim gitti, kaptanlık ve dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı Hızlı elemeler başlıyor

SURVİVOR 1. ELEME ADAYI 9 MAYIS 2024 | Yeni kural hayata geçti! Dün akşam Survivor All Star eleme potasına kim gitti, kaptanlık ve dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Hızlı elemeler başlıyor!

Survivor eleme adayı kim oldu, sorusu dün geceki heyecan dolu mücadele sonrası yanıt buldu. Yeni döneme başlayan Survivor All Star'ın 9 Mayıs tarihli 108. bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın 1. dokunulmazlık oyunu için karşı karşıya geldi. Artık hızlı elemelerin de başladığı Survivor'da kaptanlık yarışı da ilk kez bu sezon ekranlara geldi. Her yarışmacının bireysel olarak parkura çıktığı oyunda en iyi süreyi yapan Merve ve Damla Can takım kaptanlığını elde etti. Oyun sonrası Survivor kırmızı ve mavi takımlar yeniden belirlendi. Gecenin sonunda gerçekleşen ada konseyinde ise Survivor All Star'da 1. eleme adayı belli oldu. Peki, dün akşam Survivor eleme potasına kim girdi, 1. dokunulmazlık oyununu ve kaptanlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, 9 Mayıs Survivor All Star haftanın 1. eleme adayı ve yeni bölüm fragmanı.

10.05.2024Televizyon
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024 | Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL Kurban Bayramı tarihi yaklaşıyor İşte bayram ikramiyesi ödeme tarihi bilgisi

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? | Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL? Kurban Bayramı tarihi yaklaşıyor! İşte bayram ikramiyesi ödeme tarihi bilgisi!

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi 2024 için milyonlarca emeklinin gözü kulağı SGK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasına çevrildi. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren 2024 bayram ikramiyeleri yüzde 50 oranında zam yapılarak 3 bin liraya yükseldi. Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak. Ramazan ve Kurban bayramlarında yılda 2 kere olmak üzere ödenen emekli ikramiyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca banka hesapları üzerinden yatırılıyor. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ne kadar? İşte, SSK, Bağkur Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi hakkında bilgiler.

10.05.2024Bilgi
İnci Taneleri 14. son bölüm izleme ekranı | İnci Taneleri son bölümde duygusal anlar: İki kardeş yıllar sonra kavuştu Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı

İnci Taneleri 14. son bölüm izleme ekranı | İnci Taneleri son bölümde duygusal anlar: İki kardeş yıllar sonra kavuştu! Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 

İnci Taneleri 14. son bölüm kesintisiz ve full HD izleme ekranı yayınlandı. Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünü üstlendiği ‘İnci Taneleri’ dizisi Kanal D ekranlarında 9 Mayıs Perşembe akşamı seyirci karşısına çıktı. Sosyetenin içinde yer alan Nehir, Piraye'nin katıldığı davette boy göstermesi şaşkınlık yaratırken, Dilber, Yıldız ile yeni iş kurma planları yaptı. Dizinin final sahnesinde ise Nehir'in Özgür'ün karşısına çıktı. İki kardeşin yıllar sonraki büyük buluşması duygusal anlara neden oldu. Tüm bunların ardından İnci Taneleri son bölüm full HD kesintisiz izleme ekranı erişime açıldı. Peki, yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte, İnci Taneleri 14. son bölüm full HD izleme ekranı ve yeni bölüm fragmanıyla ilgili bilgiler.

9.05.2024Televizyon
9. YARGI PAKETİ SON DAKİKA 10 MAYIS 2024 | 9. Yargı Paketi ceza indirimi olacak mı 9. Yargı Paketi maddeleri neler, ne zaman Meclise gelecek Denetimli serbestlik gündemde Gözler TBMM görüşmelerinde

9. YARGI PAKETİ SON DAKİKA 10 MAYIS 2024 | 9. Yargı Paketi ceza indirimi olacak mı? 9. Yargı Paketi maddeleri neler, ne zaman Meclis'e gelecek? Denetimli serbestlik gündemde! Gözler TBMM görüşmelerinde!

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği son dakika gelişmeler ile kamuoyu tarafından takip ediliyor. Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları devam eden Yeni Yargı Paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oylamasına sunulacak. Bayram sonrası Meclis gündemine geleceği bildirilen yeni yargı paketinde cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenleme ile bu doğrultuda, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi ön görülüyor. Öte yandan 9. Yargı Paketi'nde hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi formülü üzerinde durulacak. Mahkum ve mahkum yakınları ile 9. Yargı Paketi'nde ceza indirimi olacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Peki, 9. Yargı Paketi maddeleri neler, içeriği ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

9.05.2024Bilgi
TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK 2024 (SON DURUM) || 3600 ek gösterge, taşerona kadro, Bağkur prim gün sayısı, 9. Yargı Paketi torba yasada var mı, maddeleri neler Gözler TBMMde

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK 2024 (SON DURUM)? || 3600 ek gösterge, taşerona kadro, Bağkur prim gün sayısı, 9. Yargı Paketi torba yasada var mı, maddeleri neler? Gözler TBMM'de!

Torba yasa maddeleri 2024, kamuoyu tarafından dikkatle takip ediliyor. Seçim sürecinin sona ermesinin ardından Meclis'in çalışmalarına yeniden başlamasıyla beraber 2. torba yasa içeriği gündeme geldi. Özellikle Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi, taşerona kadro, 9. Yargı Paketi'ni bekleyenler, 'torba yasa ne zaman çıkacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Diğer yandan kademeli emeklilik ile ilgili atılacak adımlar için de beklentiler torba yasaya çevrildi. TBMM'de yapılan görüşmeler ile oylamaya sunulan torba yasa maddeleri, kabul edildikten sonra yürürlüğe giriyor. Peki, torba yasa maddeleri ve içeriği neler? Torba yasa Meclis'ten ne zaman geçecek? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

9.05.2024Bilgi
KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024 | Kurban Bayramına kaç gün kaldı, ayın kaçında, tatil kaç gün Kurban Bayramı ne zaman

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024 | Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı, ayın kaçında, tatil kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, sorusu Ramazan Bayramı sonrası öne çıkan konulardan oldu. Bayram tatili programlarına başlayanlar, tatil için yapılacak açıklamaya odaklandı. Yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı hafta sonlarıyla beraber birleştiğinde uzun süreleri bulabiliyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından, Kurban Bayramı tatili için de beklentiler arttı. Diyanet dini günler takvimine göre Kurban Bayramı haziran ayına denk gelecek. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün? Bayram tatili kaç gün? İşte, Kurban Bayramı tatil tarihleri 2024 ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

9.05.2024Bilgi
CUMA HUTBESİ PDF METNİ VE KONUSU 10 MAYIS 2024 | Diyanet cuma hutbesi konusunu yayınladı: Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir

CUMA HUTBESİ PDF METNİ VE KONUSU 10 MAYIS 2024 | Diyanet cuma hutbesi konusunu yayınladı: 'Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir'

Cuma hutbesi konusu ve PDF metni 10 Mayıs 2024 yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden paylaşılan bu haftaki cuma hutbesinde; vakıfların birlik ve beraberliği pekiştirildiği, milletleri ayakta tutan kurumlar olduğu vurgulanarak, "İslam dininde vakıf her daim teşvik edilmiş, bu hayır kurumlarına öncü ve destek olanlar övülmüştür. Bu hakikatin idrakinde olan ecdadımız, camiler, medreseler, hastaneler, aşevleri, kütüphaneler, kervansaraylar, köprüler ve çeşmeler inşa etmiştir." ifadeleri yer aldı. Türkiye'nin 81 ilinde cuma namazı öncesi okunacak olan cuma hutbesi 10 Mayıs 2024 konusu ve PDF metninin tamamı Diyanet'in din hizmetleri internet adresinden indirilebilecek. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 10 Mayıs cuma hutbesi metni ve konusu ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

9.05.2024Bilgi
Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batumdan Erden Timura çağrı

Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum'dan Erden Timur'a çağrı!

Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum, seçimi kazanacaklarını belirtirken Erden Timur'a da çağrıda bulundu.

9.05.2024Futbol
UEFA Avrupa Ligi’nde finalin adı: Atalanta - Bayer Leverkusen Tarihi seri devam etti

UEFA Avrupa Ligi’nde finalin adı: Atalanta - Bayer Leverkusen! Tarihi seri devam etti

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final rövanş maçlarının ardından Atalanta ile Bayer Leverkusen finale yükseldi.

9.05.2024Futbol
Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde Everyway That I can şarkı sözleri (Türkçe)

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde! Everyway That I can şarkı sözleri (Türkçe)

Sertab Erener 21 yıl aradan sonra Eurovision'da yeniden sahne aldı. Bununla beraber Everyway That I can şarkı sözleri yeniden gündeme geldi. "Everyway That I Can" şarkısı tekrar ilgi odağı haline geldi. Sertab Erener, bu şarkıyla 2003 yılında Eurovision'da Türkiye'ye zafer kazandırmıştı. İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen yarışmada, eski Eurovision yıldızları yarı finallerde performans sergiledi. 9 Mayıs Perşembe gecesi gerçekleşen ikinci yarı finalde, Eurovision geçmişinde birincilik elde etmiş kadın sanatçılar konuk olarak yer aldı. Bu özel gecede, Sertab Erener "Everyway That I Can" parçasını seslendirdi. Sertab Erener, sosyal medya üzerinden dikkat çekici bir paylaşım yaptı ve bu paylaşım çok sayıda yorum ve beğeni aldı. İşte "Everyway That I Can" şarkısının Türkçe sözleri!

9.05.2024Bilgi
EUROVİSİON CANLI YAYIN YOUTUBE KANALI İZLEME EKRANI 2024 || Eurovision hangi kanalda yayınlanacak, saat kaçta İşte Eurovision yarı finali canlı yayın izleme ekranı bilgileri

EUROVİSİON CANLI YAYIN YOUTUBE KANALI İZLEME EKRANI 2024 || Eurovision hangi kanalda yayınlanacak, saat kaçta? İşte Eurovision yarı finali canlı yayın izleme ekranı bilgileri!

Eurovision canlı yayın ekranı için geri sayım başladı. Avrupa Yayın Birliği (EBU) ve İsveç devlet televizyonu SVT'nin organizasyonu ile 2024 Eurovision Şarkı Yarışması, İsveç'in Malmö kentinde başladı. 2003 yılında Eurovision'da Türkiye'ye birincilik getiren Sertab Erener, yıllar sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak. Erener, 9 Mayıs perşembe akşamı gerçekleşecek yarı final öncesi “Everyway That I Can” şarkısını seslendirecek. Türkiye'nin en son 2012'de katıldığı Eurovision şarkı yarışmasını ülkemizde takip etmek isteyenler Eurovision 2024 canlı yayın izleme kanal bilgisine odaklandı. Dünyanın heyecanla beklediği yarışma, Eurovision Youtube canlı yayını ile yayınlanacak. Peki, Eurovision 2024 hangi kanalda, saat kaçta? İşte Eurovision yarı finali canlı yayın izleme ekranı ve ayrıntılı bilgiler...

9.05.2024Televizyon
Olympiakos, UEFA Konferans Liginde finalde Aston Villa yine kaybetti, rakip Fiorentina

Olympiakos, UEFA Konferans Ligi'nde finalde! Aston Villa yine kaybetti, rakip Fiorentina

Olympiakos ilk maçta 4-2 mağlup ettiği Aston Villa'yı rövanşta da 2-0 yendi ve Konferans Ligi finalinde Fiorentina'nın rakibi oldu.

9.05.2024Futbol
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Polonyalı Bakan Sıewıerayı ağırladı

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Polonyalı Bakan Sıewıera'yı ağırladı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Polonya Milli Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Jacek Sıewıera ve beraberindeki heyeti başkanlıkta ağırladı.

9.05.2024Gündem
Tiktok yasaklanıyor mu TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yaymandan son dakika açıklama geldi Türkiyede Tiktok kapanıyor mu

Tiktok yasaklanıyor mu? TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman'dan son dakika açıklama geldi! Türkiye'de Tiktok kapanıyor mu?

ABD'de TikTok uygulamasının yasaklanmasının önünü açan yasa tartışmalara neden olurken, Türkiye'de Tiktok yasaklanacak mı? sorusu da gündeme geldi. ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, Çinli ByteDance’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok’un ABD’de yasaklanmasına dair ilk onay verilmişti. TikTok ve Çinli sahibi ByteDance, sosyal medya uygulamasının devredilmesinin, devredilmemesi halinde ise yasaklanmasının önünü açan yasa nedeniyle ABD hükümetine dava açmıştı. Türkiye'de de TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman yaptığı açıklamada, "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir" dedi. Peki, Tiktok kapatılacak mı, yasaklanacak mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

9.05.2024Bilgi

Yazar Sonuçları

Korkutan rakam: 44 milyon silahın 40 milyonu ruhsatsız

Korkutan rakam: 44 milyon silahın 40 milyonu ruhsatsız

52 yıllık eğitimci İbrahim Oktugan’ın, Irak asıllı 17 yaşındaki öğrencisi tarafından ateşli silahla öldürülmesinin ardından eğitim sendikaları kapılara metal dedektör konması ve güvenlikçi istihdamı gibi okul güvenliğini fiziki olarak mümkün kılabilecek tedbirler alınmasını istemişti. Bugün madalyonun öteki tarafına bakalım. 17 yaşındaki katil zanlısının ifadesinden öğrendik ki sadece 1 günde, 10 bin lira ödeyerek, hem de elden almış silahını. Dolayısıyla bir kez daha soracağım şu soruyu: “İnternetten ya da elden, peynir ekmek alır misali, silah edinmek neden bu kadar kolay?” Bir diğer sorum da şu: “Z kuşağında şiddet eğilimi neden hızla artıyor?”

10.05.2024
Emekli temmuza odaklandı

Emekli temmuza odaklandı

10 bin TL aylıkla zor koşullarda geçinmeye çalışan milyonlarca emekli, dul ve yetim yılın ikinci yarı zammı için temmuz ayını iple çekiyor.

10.05.2024
AK Parti ve CHP’nin amansız düşmanları

AK Parti ve CHP’nin amansız düşmanları

“AK Parti ve CHP’nin en amansız düşmanları kimlerdir” diye merak ediyorsanız, size bir ipucu verebilirim:

10.05.2024
Erden Kıral’ın aynasından yansıyanlar

Erden Kıral’ın aynasından yansıyanlar

TÜRK sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Erden Kıral’ın anılarını kaleme aldığı kitabı ‘Aynadan Yansıyan Hatıralar’ ilk kez 2012 yılında yayımlanmıştı.

10.05.2024
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne

Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne

YEREL seçimlerden sonra Ekrem İmamoğlu’nun pozisyonuyla ilgili olarak CHP’de yapılan analizlere yer vermiştim.

10.05.2024
Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz

Anıtkabir’i ne kadar biliyoruz?

Önemli günlerde ziyaret ettiğimiz Anıtkabir hakkında ne biliyoruz?

10.05.2024
31 Mart yerel seçim analizi (15) AK Parti’nin büyükşehirler dışındaki coğrafyada yaşadığı kayıpların dökümü

31 Mart yerel seçim analizi (15) AK Parti’nin büyükşehirler dışındaki coğrafyada yaşadığı kayıpların dökümü

GEÇEN 31 Mart yerel seçimleri, AK Parti’yi 2002 sonrasındaki dönemde ilk kez ülke genelinde CHP’nin ardından ikinci parti konumuna getirdi.

10.05.2024
Siyasette yeni döneme adım

Siyasette yeni döneme adım

SİYASETİN doğası gereği politikacılar kazanmak için alanlardan, programlardan birbirlerini hedef alırlar.

10.05.2024
Arslanhane Camii için ışıklandırma ve peyzaj

Arslanhane Camii için ışıklandırma ve peyzaj

Ankara, vakıf eserleri açısından zengin bir kent. Geçmişten günümüze miras olan yapılar ve değerler gerçekten iyi korunuyor.

10.05.2024
Biden’ın tehdidi İsrail’i durdurur mu

Biden’ın tehdidi İsrail’i durdurur mu

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e ‘Refah’a saldırırsanız bomba sevkıyatını keserim’ tehdidi, 7 Ekim’den bu yana süren Gazze Savaşı’nda önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Ancak bu çıkışın İsrail’i durdurmaya yetip yetmeyeceği ise belirsiz.

10.05.2024
FETÖ’cüleri çıldırtan Casusluk Yasası

FETÖ’cüleri çıldırtan Casusluk Yasası

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı’nın son dönemde MOSSAD adına ajanlık yapanlara yönelik operasyonları Türkiye’de casusluk faaliyetlerinin içeriğinin değiştiğini gösteriyor.

10.05.2024
Doğru zamanda ve yerinde yapılmış bir açıklama

Doğru zamanda ve yerinde yapılmış bir açıklama

BELLİ ki; enflasyon düşünceye kadar önümüzde zorlu bir yol var. Devlet her alanda ve kapsamlı bir tasarruf yapmaya hazırlanıyor.

10.05.2024