Ataşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The SalaşHafta içi, gastronomi sektörüne yatırım yapan genç ve ilginç bir girişimciyle; Ahmet Orhon’la tanıştım. Orhon, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yönetim ve strateji danışmanlığı şirketi McKinsey’de çalışmaya başlamış. Türkiye, Çin, Avustralya ve Dubai’de 10 yıla yakın bir süre yerel ve global pek çok markanın hesabını yönetmiş. Bu arada Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisansı yapmış.
#Müge AkgünDünya çapında üne sahip olan Türk kahvesinin tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi ve ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Ev hanımlarının yorgunluk ilacı, çalışanların molası, kız isteme merasimlerinin vazgeçilmezidir! ‘Kırk yıl hatırı’ olan Türk kahvesinin yağ yakımında da büyük etkisi vardır. İşte Türk kahvesinin 6 faydası...
#KahveBugüne kadar evlerinin güzelliğiyle ve lokumuyla tanıdığımız Safranbolu, aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor ziyaretçilerine. Nehirlerin biçimlendirdiği vadileri, türlü sebze-meyvenin en lezizlerini yetiştiren bereketli toprakları, eğitime öncelik veren sosyal dokusuyla kendine münhasır bu kasabada asıl yıldız ‘kırmızı altın’ denilen safran. Efsanelere konu olan, asaletin simgesi bu büyülü bitkinin hasadı kasım sonuna kadar sürüyor, katılıp toplamak için hâlâ fırsatınız varken buyurun Safranbolu’ya!
#Seyahatİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİUygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatTürkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, "Merdiven altı işletmeler, tatlılarda Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı, tereyağlı diye satılan baklava başta olmak üzere tatlılara tereyağı aroması ya da margarin, baklava şerbetlerinde pancar şekeri yerine bolca tatlandırıcı, ceviz yerine leblebi tozu, şeker yerine mısır şurubunu çok yaygın bir şekilde kullanmaktadır" açıklamasında bulundu.
#Bayram Şekeri“15 aylıktan beri diyet yapıyorum. Bana yasak olan ama sizin yediğiniz yemeklerin tadını çok merak ediyorum. Özellikle de peyniri” diyor Gül Güncür. 11 yaşındaki Gül, kısa adı PKU olan ‘fenilketonüri’ hastası. PKU, kalıtsal bir metabolizma bozukluğu ve ömür boyu düşük proteinli gıdalardan oluşan özel bir diyeti uygulamak zorundalar. Tedavi düzenli devam etmezse kalıcı beyin hasarına neden oluyor. Ömür boyu süren diyet için devlet 8-15 yaş için aylık 116 TL un parası veriyor. 0-8 yaş arası için verilen para 86.5 TL. Ancak bu çocukların yiyeceği ürünlerin fiyatı normalin çok üstünde. Aileler, “Ürünler pahalı, her istediğimizi alamıyoruz. Ülkemizde bulabildiğimiz ürünler de sınırlı. Biz devletten para istemiyoruz, gıda verilsin ya da ürün alabilecek bir kart verilsin” diyor.
#GazetehaberleriAcaba ölüme birkaç adım kala aklımdan neler geçecek? Tüm yaşamımı bir film gibi izler miyim, yoksa hâlâ bol peynirli suböreklerini mi düşünürüm? Veya doya doya yiyemediğim kebaplar mı geçer gözlerimin önünden? Yazar Muriel Barbery, ‘Gurmenin Son Yemeği’ adlı kitabında bu sorunun cevabını vermeye çalışıyor.
#Gurmenin Son YemeğiBazı kişiler için kilo vermek ne kadar zorsa bazıları için de kilo almak o kadar zordur. Genelde kilo vermek isteyenler kilo almak isteyenlere gıptayla bakarlar. Aynı şey kilo almak isteyenler için de geçerlidir. Kilo alma diyeti ile siz de istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.
#Sağlıklı Kilo AlmaRamazan ayının başlamasına sadece bir kaç gün kaldı. Esnaf, vatandaşa pide, baklava ve simit sunmak için sabırsızlıkla bekliyor. Hürriyet, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı bölgelerde araştırma yaparak fiyatları kıyasladı. Baklavanın kilosunun 5,90 Euro olduğu Mannheim en uygun kentler arasında.
Önümüz Ramazan yani bir adıyla da Şeker Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı yani. Bayram tatlısı deyince aklınıza sadece baklava gelmesin. Şöbiyetten kadayıfa, cezeryeden şekerpareye, kuşgözünden sarı burmaya ve sütlü nuriyeye kadar uzanıyor tatlı çeşitleri.
Şeker Bayramı’na az bir zaman kala, yılların klasiği bonbonlar rengarenk paketleriyle ortaya çıkmaya başladı. Değişen alışveriş alışkanlıklarımız gösteriyor ki, artık bayram şekerini marketten paket içinde almayı tercih ediyoruz. Ülker ve Kent sıkı bir rekabet içinde. Bonbonlarının yanında, jelibon gibi yumuşak şekerler de bayramda ikram edilmek üzere ilgi görmeye başladı.