Şekeri artık zincir marketlerden alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şekeri artık zincir marketlerden alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 00:00

Şeker Bayramı’na az bir zaman kala, yılların klasiği bonbonlar rengarenk paketleriyle ortaya çıkmaya başladı. Değişen alışveriş alışkanlıklarımız gösteriyor ki, artık bayram şekerini marketten paket içinde almayı tercih ediyoruz. Ülker ve Kent sıkı bir rekabet içinde. Bonbonlarının yanında, jelibon gibi yumuşak şekerler de bayramda ikram edilmek üzere ilgi görmeye başladı.

Şeker piyasasında yeni çeşitlere nadiren rastlanıyor. Tüm zamanların gözdesi, renkli bonbonlar. Çikolatadan çok daha ucuz olması, bu popüleritenin en önemli sebeplerinden biri elbette. Kent şekerlerinin pazarlama bölümünden Nalan Özgür, yıllardır tüm bayram şekerleri içinde bonbonun lider olduğunu söylüyor. Portakal, çilek, limon, nane gibi meyveli çeşitleri var ama en çok kahveli ve sütlü bonbon seviliyor.

Tüketici üzerinde yapılan araştırmalar, artık bayram şekerinin zincir marketlerden alındığını gösteriyor. Tüm zincir marketlerde, büyük çoğunlukla iki markanın bayram şekerleri satılıyor: Kent ve Ülker. Bazı marketlerde dev şeker sepetleri hazırlanıyor. Bunların içinden istediğiniz miktarda şekeri, gram hesabıyla alabiliyorsunuz. Paketli şekerden biraz daha ucuza geliyor. Açık şekerlerin kilo fiyatı 9-10 YTL civarında, paket şekerin ise 350 gr’ı 4.25 YTL. İstanbul Mısır Çarşısı’nda da renkli bonbonların kilosu ortalama 9-10 YTL.

BAYRAM ŞEKERİ YUMUŞUYOR

Son birkaç bayramdır şeker satışları yumuşak, jel şekerlere giderek artan bir ilgi olduğunu gösteriyor. Çünkü çocuklar artık yeni jel şekerleri çok seviyor. Bir de çikolata kaplı drajeler var. İçleri fındık, fıstık, portakal, nane, frambuazlı dolgulu oluyor. Marketlerde küçük paketlerde satılan drajelerden büyük miktarda satın almak için Çook Şeker gibi açık şeker satan dükkanlara gitmelisiniz. Drajenin kilo fiyatı 35 YTL civarında.

FİRMALARA GÖRE ŞEKER DURUMU

Kent’in dokuz alt marka altında, 12 çeşit şekeri var. Fındık kremalı yumuşak şeker Elegan, piyasaya yeni çıktı. En çok ilgiyi Elegan ve dolgulu yumuşak şeker Tofy görüyor. Klasik bayram şekeri Misbonbon ise, yıllardır popülerliğini koruyor. Sütlü, kahveli, meyveli çeşitleri var. Elegan ve Tofy dışında, sütlü-tereyağlı bonbon Fullmilk, yumuşak dolgulu şeker Krem Milk, susamlı ballı Sesame, çikolatalı Çikolin, karışık şeker Assortment her markette bulunabilir. Bayramlık şekerler, 375 gr’lık paketlerde satıyor. Fiyatı 3,85 ile 4 YTL arasında.

As Bonbon, Ülker’in yıllardır değişmeyen, klasik sütlü bonbon şekeri. Kahvelisi, tereyağlı-sütlüsü var. Toffe, yumuşak meyve dolgulu. Fantazi ise karışık şeker paketi. Ülker, dışı çizgili, içi portakal, çilek, kahve dolgulu bonbon şeker Stars’ın, 350 gramlık paketlerini bayram için satışa sundu. 350 gr’lık bonbon şekerlerin tümünün fiyatı 4,25 YTL.

Çook Şeker mağazalarında Haribo’nun jel şekerlerini bulabilirsiniz. Tüm jel şeker çeşitlerinin kilosu 22,50 YTL. Yumuşak şekerlerin yanında, bayram öncesi en çok fındıklı, çikolatalı drajeler satılıyor. Drajelerin fındıklı, fıstıklı, portakallı, frambuazlı çeşitleri var. Kilosu 35 YTL. Draje ve meyveli jel şekerler birlikte ikram ediliyor. Çook Şeker’de, meyveli bonbon şekerler de var. Drops deniyor, kilosu 22,50 YTL’ye satılıyor. Haribo’nun jel şekerlerini marketlerde de bulabilirsiniz.

İstanbul’da geleneksel akide şekeri ve lokum deyince ilk akla gelen şekerci, Ali Muhiddin Hacı Bekir. Şu ara en çok akide şekeri satılıyor. Akidenin gül, tarçın, limon, portakal, nane gibi 13 farklı çeşidi var. Sade, fındıklı ve fıstıklı badem şekeri de bulabilirsiniz. Eminönü, Beyoğlu ve Kadıköy’de şubeleri var. Akide şekerinin kilosu 8,50 YTL. Kakaolu akide 11, fındıklı akide 14 YTL. Badem şekerinin kilosu 29 YTL.

Bayramlık kampanyalar

Damat-Tween Axess kredi kartıyla yaptığınız tüm alışverişleri 7 taksite bölüyor. Bayrama özel kampanya 24 Ekim’de başladı ve bayram sonuna kadar geçerli.

BigBlue bayram sonuna kadar geçerli bir kampanya düzenliyor. Bir yeni sezon ürünü alana tişört, 69.50 YTL üzerinde alışveriş yapana ise bir basic sweat-shirt hediye ediliyor. Markanın tüm şubelerinde geçerli olan kampanyada jeanler 44,5-79,5 YTL arasında.

Hotiç, Bonus ve Shop&Miles kredi kartı sahiplerine 10 taksit imkanı sunuyor. Bayramdan 15 gün önce başlayan kampanyada ayrıca yüzde 10 indirim de var.

Gencallar her 100 YTL’lik alışverişe bonbon kazı kazan kartı veriyor. Kazı kazan kartlarında 1.000-500-100-50-25 YTL’lik hediye çekleri ve yüzde 20, 10 ve 5 oranında indirim kuponları var. Kampanya bayram sonuna kadar geçerli.

Marks&Spencer, 6 Kasım’a kadar her 50 YTL ve üzeri alışverişe anında 10 YTL’lik indirim çeki veriyor. Bu indirim çekiyle 2005 sonbahar -kış koleksiyonlarından yararlanabilirsiniz.

Ayakkabı mağazası Flo, her 100 YTL’lik alışverişe anında kullanabileceğiniz yüzde 20 indirim çeki veriyor. Kampanya 15 Kasım’a kadar geçerli. Kadın ayakkabılarının fiyatı 69,95-119,95 YTL arasında.

Kiğılı da 100 YTL’lik alışveriş yapan herkese 25 YTL’lik hediye çeki veriyor. Ayrıca kravat, gömlek ve pantolonları 49 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Wella bayrama özel iki ayrı kampanya düzenledi. Parfümerilerden ve güzellik uzmanları aracılığıyla set boya alan herkese şemsiye; süpermarketlerden Koleston Set Boya alan herkese ise makyaj çantası hediye ediyor. Kampanya bu ay sonuna kadar geçerli.

Vivid’de Cardfinans kartına 3 yerine 7 taksit uygulaması başladı. Kampanya bayramdan sonra da devam edecek.

Desa mağazalarında iki ürün alan herkes ikinci ürüne yüzde 25 indirimli sahip olabilir. Kampanya 6 Kasım’a kadar geçerli ancak zaten indirimde olanlar dahil değil.

Boyner mağazaları, HSBC Advantage Kart’a özel 12 taksit avantajı ve her 250 YTL’lik alışverişe 30 YTL hediye çeki fırsatı sunuyor. Uygulama 13 Kasım’a kadar sürecek.

Prettyfıt 6 Kasım’a kadar sürecek olar bir kampanya düzenledi. İki ayakkabı veya çizme alana yüzde 20 indirim var. Daha fazla sayıda ürün alanlara ise yüzde 30 indirim uygulanıyor.

Kadın, erkek, çocuk tekstil ürünleri, ayakkabı ve ev aksesuvarları satan Peacocks mağazaları, sonbahar-kış ara sezon ürünlerinde yüzde 50 indirim başlattı. Kampanya bayram sonuna kadar geçerli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!