Kahve bahane yağ yakımı şahane!

Dünya çapında üne sahip olan Türk kahvesinin tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi ve ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Ev hanımlarının yorgunluk ilacı, çalışanların molası, kız isteme merasimlerinin vazgeçilmezidir! ‘Kırk yıl hatırı’ olan Türk kahvesinin yağ yakımında da büyük etkisi vardır. İşte Türk kahvesinin 6 faydası...

Haberin Devamı

Kahve bahane yağ yakımı şahane

1- Metabolizmayı hızlandırır

Araştırmalar Türk kahvesinin kan dolaşımını hızlandırdığını, kalbin ritim hızını artırarak vücuda daha fazla hareket kazandırdığını gösteriyor. Ayrıca Türk kahvesi metabolizmanın yüzde 2 ile yüzde 12 oranında hızlanmasını sağlayıp vücudun yağ yakmasına katkıda bulunuyor.

2- Tokluk hissi sağlar

Tük kahvesi, açlık ve tatlı krizlerinizde midenizle aranızda yaşanacak çatışmalarda sizin tarafınızda olur, sizi açlık duygusundan uzaklaştırıp tokluk duygusuna yakınlaştırır ve fazla kalorilerden korur. Tabii kahvenizin şekersiz olması şartıyla...

3- Açlık hissini kontrol altında tutar

Haberin Devamı

Aç olduğunuz için yemek masasına oturduğunuzda haddinden fazla yemek istemiyorsanız hemen kendinize bir Türk kahvesi yapın. Bu hem açlık hissinizi bastırır hem de sizi aşırı yemek ataklarından koruyarak kilonuzu kontrol altında tutmanızı sağlar.

4- Enerjinizi yerine getirir

Kahve içmek, daha enerjik olmanızı, fiziksel performansınızın artmasını sağlar; tip 2 diyabet, Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkların ortaya çıkmasını önleyebilir. Enerjinizin yerine gelmesini sağlayan kahve vücudunuza uyanıklık ve zindelik kazandırır.

5- Yağ hücrelerini yakar

Kahve içeriğindeki kafein sayesinde yağ yakımını
sağlar. Kafein, güçlü bir uyarıcı olup sinir sistemini uyarır. Uyarılan sinir sistemi “catecholamine” adlı madde salgılanmasını sağlar, bu sayede vücuttaki yağ hücreleri yakılır.

6- İyi hissetmenizi sağlar

Kahvenin sağlığa diğer bir faydası ise beyindeki dopamin hormonunu harekete geçirip kişiye mutluluk sağlamasıdır. Dopamin hormonu, psikolojik olarak da güçlü hissetmenizi sağlar. Sizi daha mutlu ederek depresyonu önler. Kahve tüketimi gün içerisinde enerjik olmanızı sağlamasıyla birlikte solunum yolunu ve kan dolaşımını da oldukça hızlandırır. Saydığımız bu sebeplerden ötürü günde bir kahve saatimiz olmalı!

Kahve bahane yağ yakımı şahane

Haberin Devamı

Yağ yakan kahve tarifleri

Diyet yaparken kilo verme hızının artmasını ve sürecin kısalmasını istiyorsanız aşağıdaki tarifleri uygulayabilirsiniz.

Sütlü tarçınlı kahve:

1 su bardağı sütün içerisine tarçını yerleştirip kaynatınız. Sonrasında 4 saat sütü içerisindeki tarçınla birlikte dinlendiriniz. Bunun sonrasında tarçını çıkartıp içerisine kahveyi ekleyiniz. Kısık ateşte köpürene kadar tutup dinlendiriniz ve filtreden geçirip içiniz. Bu kahveyi özellikle akşam üstü saat 16.00-17.00 arası içebilirsiniz.

Çünkü bu saatlerde kan şekeri düşer ve açlık daha fazla hissedilir. Tok tutucu özelliği bulunan bu kahve kısa sürede zayıflamaya yardımcı olur.

Tereyağlı Türk kahvesi:

Haberin Devamı

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, yarım çay kaşığı tereyağ, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 fincan su ile uygulayabileceğiniz bu tarifi normal kahve yapıyormuş gibi yapın. Yağ yakımına yardımcı olan bu kahve tarifi sayesinde fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kakao ve tarçınlı Türk kahvesi:

Cezveye 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, yarım tatlı kaşığı kakao ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyin. Üzerine 1 fincan su ekleyip kaynatın. Normal bir Türk kahvesi gibi pişirin. Daha sonra 1 su bardağını buzla doldurunuz. Daha sonra bardağın dörtte üçü kadarına light süt ekleyin. Pişmiş olan kahveyi bardağa koyduktan sonra kahvenizi afiyetle içebilirsiniz. Bu tarifler sayesinde doğal yağ yakan kahve kürü uygulayabilirsiniz. Kısa süre içerisinde etkili kilo vererek, ideal kiloya ulaşabilirsiniz. Yağ yakıcı kahve tarifleri tek başına etkili değildir. Bu tarifleri diyet ve egzersiz ile desteklediğinizde etkili sonuç alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Herkesin metabolizma hızı farklı olduğundan verilen kilo oranı da değişmektedir. Sizler de fazlalıklarınızdan kurtulmak, bel bölgesi başta olmak üzere yağ yakımı sağlamak için bu tariflerden faydalanabilirsiniz.

Kahve bahane yağ yakımı şahane

Kahve içiyorum derken dondurma yemiş kadar olmayın

Eğer zayıflama yolculuğuna baş koyduysanız, tüketeceğiniz kahvenin tercihi ne olursa olsun, süt tercih ediyorsanız yağsız olmasına, içinde krema olmamasına dikkat edin. Yoksa ‘ben sadece kahve içtim’ derken kocaman bir dondurma yemiş kadar olursunuz.

Neden sade

Türk kahvesi şekeri sevmez. Eğer zayıflamak istiyorsanız Türk kahvenizi sade tercih edin. Bir fincan Türk kahvesinin (200 ml) kalorisi sadece 2’dir. Ama bir küp şeker 25 kaloridir. Bir fincan Türk kahvesinin hazırlanışında fincan başına bir veya iki kesme şeker düştüğüne göre yaklaşık 50 kalori aldınız demektir. Bu da demek oluyor ki, bu kaloriyi yakmak için 30 dakika hiç durmadan yürüyüş yapmalısınız. Şimdi bir düşünün bakalım: Sade kahve içerek arkadaşlarınızla keyifli bir sohbet mi, yoksa şekerli bir kahve için yürüyüş yapmak mı daha çok hoşunuza gider? Üstelik bu yürüyüşte sadece o şekerlerin kalorisini yakacaksınız.

Haberin Devamı

Kahveyi ne zaman içmeliyiz?

Sabahları gün ışığıyla insan vücudu kortizol hormonu salgılar. Stres hormonu olarak bilinen kortizolün sağlıklı bir vücutta en yoğun olduğu zaman dilimi uyandıktan sonraki 1 saatlik süredir. Bu süre içerisinde kafein alımı kortizol salgılanmasını artırır ve aynı zamanda kafeinin fizyolojik etkilerini de azaltır.
Kahve, asidik bir içecektir. Bu nedenle sabahları açken içilmesi mide asidinin artmasını tetikler. Özellikle gastrit, reflü gibi rahatsızlıkları olanlar bu konuda daha dikkatli olmalı!
Yapılan araştırmalar da kahvaltıdan sonra içilen bir fincan kahvenin hazmı kolaylaştırdığı gösteriyor. Tercihinizi bu saat diliminde kullanın.

Ne kadar tüketmeliyiz?

Yapılan araştırmalar günlük kafein tüketme miktarının çok fazla değil, yaklaşık 200-300 mg yani iki fincan kadar olması yönünde.

Ne kadar kahve o kadar su

Önceki ağızdaki tatlardan arındırmak ve kahvenin tadını daha iyi hissetmek için su içilir. Kahveyle su ikram edilmesinin bir başka sebebi de kafeinin yaklaşık bir bardak suyla vücuttan atılmasıdır. Diğer bir sebebi ise kahve idrar sökücü etkiye sahip olduğundan vücutta sıvı kaybı olur! O yüzden ne kadar kahve içiyorsanız o kadar su tüketin. Yani: 1 fincan kahve = 1 bardak su

Kahve yanı ikramlarına dikkat!

Misafirlikte Türk kahvesinin yanında ikram edilen lokum, çikolata, bisküvi, gofret ya da kurabiyelere dikkat edin. O ikramlar aklınızı çelmesin, onları gördüğünüz anda es geçin. 2 orta boy lokum yaklaşık 64 kaloridir ve 16 gram kadar şeker içermektedir... Kahvenizi sade içemiyorsanız bu tatlar yerine hurma, kuru kayısı veya kuru üzüm tercih edebilirsiniz.

Kahve selülit yapar mı?

Selülit bir yaşam tarzı problemidir. Hangi kahveyi tercih ederseniz edin, eğer amacınız zayıflayıp selülitlerden kurtulmaksa şeker ve yağlı sütten uzak durmalısınız. Kahve tek başına selülit yapmaz ama içerisine şeker, yağlı süt, şurup, krema vesaire eklerseniz o zaman iş değişir! Asıl gerçek, kalorisi çok düşük olan kahvenin değil, kahvenin içindeki şekerin ve kremanın selülit yaptığı...

Düşman Kahve= Üçü Bir Arada

Kahveler arasındaki en büyük düşmanınız “üçü bir arada” olanıdır. “Üçü bir arada” kahve tüketmek demek aslında şeker ve yağ dolu bir bardak sıcak suyu güzelce içerek vücudumuza sıcak sıcak kalori yüklemesi yapmak demektir. Adından anlaşılacağı gibi, üçü bir arada olan “yağ, şeker ve süt tozu” vücuda fazla kalori yüklemek yolunda bir arada geldiğinde demek ki birlikten kuvvet doğuyor.

Yazarın Tüm Yazıları