Adana'da bir kebap ustası icat etti! 50 TL'den günde 120 porsiyon satılıyor
Adanalılardan ’tereyağlı lokum’ yemeğine yoğun ilgi
Adana’da 20 yıldır kebapçılık yapan İsmail Çalıkıran, restoranında yaptığı ’tereyağlı lokum’ yemeğinin Adana kebaba yakın derecede ilgi gördüğünü söyledi.
Tereyağlı lokumun özel bir sunumu olduğuna dikkat çeken Çalıkıran, yemek yapmanın bir sanat olduğunu ve göze hitap etmeyen bir lezzetin insanı tam anlamıyla doyuramayacağını kaydetti.
Porsiyonu 50 TL’den günde yaklaşık 120 porsiyon satılan tereyağlı lokumun, 200-250 gram küşleme eti, çeri domatesi, sıska soğanı, sarımsağı ve bolca tereyağından yapıldığını dile getiren Çalıkıran, "Adana kebabın tahtını alamasa da şu an ikinciliği almış durumda. Adana mutfağımızı yeni tatlarımızla zenginleştirmek yaratıcılığa bağlı. Etin çeşitli yorumları insanların ilgisini çekiyor" dedi.
8