Ziraat’ten açıklama: Sınavı Anadolu Üniversitesi yaptı

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü “Ziraat Bankası’nın sınavları şaibelidir” (18.12.2012) başlıklı habere şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Bankamız personel alımına ilişkin olarak yapılacak sınavın şekli ve işe alım sürecinin belirlenmesi hususları 17-30 Eylül 2012 Bankamız internet sitesinde “T.C. Ziraat Bankası Banko Asistanı, Servis Görevlisi ve Uzman Yardımcısı İşe Alım Koşulları” duyurumuzda ilan edilmiştir.
İnternet sitemizde yayınlanan başvuru koşullarını taşıyan adaylar, Anadolu Üniversitesi sınav başvuru programına 17–30 Eylül 2012 tarihleri arasında giriş yaparak sınava katılmaya hak kazanmışlardır. Sınava başvuru ilan metninde belirtildiği üzere 24.11.2012 tarihinde gerçekleştirilmiş ve binlerce aday söz konusu sınava iştirak etmiştir.
Söz konusu sınav daha önce benzer şekilde çok sayıda işe alım sınavını başarıyla yürüten ve yeterli tecrübesi bulunan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi’nden hizmet alımı ile gerçekleştirilmiştir. Aday başvurularının kabul edilmesi, sınav sorularının ve cevaplarının hazırlanması, cevap kâğıtlarının optik okuyucular tarafından okunması ve değerlendirilmesi işlemlerinin tamamı Anadolu Üniversitesi’nin konusunda uzman kadroları tarafından profesyonel olarak yürütülmüştür.
T.C. Ziraat Bankası internet sitesinde yer alan duyuruda belirtildiği üzere; yazılı sınavda değerlendirme, doğru cevap sayısı üzerinden yapılmış ve başarılı olmak için adayların 100 tam puan üzerinden 60 ve üstü puan almaları ön koşul olarak belirtilmiştir. Tüm bu gerçeklere rağmen, yazarın köşesinde yer verilen haber yorumda yer alan başlık ve içerikteki bunun tam tersi bir anlatımla, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin test sınavı sorularının hazırlanmasından, sınavın gerçekleştirilmesine, sonuçlanmasına ve sonuçların okunması dahil hiçbir aşamada dahli olmamasına rağmen, aksi ifade edilerek gerçek dışı iddia ve mesnetsiz yorumlara yer verilmiş ve böylelikle ticari itibarı sarsılmıştır.
Kaldı ki; Anadolu Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen sınava yönelik her türlü itiraz için ise 19.12.2012 Çarşamba günü saat 18.00’e kadar Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün 0 222 335 79 42 numaralı faksına yazılı başvuru yapılabileceği hususu, sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanmıştır.”

Haberin Devamı

Taksilere böyle bir zam olamaz

Haberin Devamı

Seyran Bağları’ndan tren garı taksi ile 25 lira.
Tren ile Eskişehir öğrenciye 20 lira.
Seyran Bağları Dikmen Sokullu taksi ile 35-40 lira.
Taksilere gelen zamdan bahsediyorum; %7-8 diye yazıyorlar ama doğru değil.
Böyle bir zam olamaz.
Yazıklar olsun!
Vural KOÇER

Biliyor musunuz

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in, ‘Bütünşehir Kanunu’ ile ikiye bölünerek bir bölümü Etimesgut’a, bir bölümü de Çankaya’ya bağlanan 300 bin nüfuslu Çayyolu’nun ilçe olması ile ilgili meclise kanun teklifi sunduğunu...

Sokak numarasının değiştirilmesi ölüme neden oldu

Günümüz şehir yöneticilerinin keyfi, popülist, birbirleriyle olan kavgacı politikaları nedeniyle sık sık değişen sokak numaralarının son kurbanı yakın bir aile dostumuz oldu.
Kalp krizi geçiren yakınımız çağırılan ambulansın Emek’te yanlışlıkla eski sokak numarasına gitmesi sonucu oluşan gecikmeden dolayı hayatını kaybetti.
Bahçeli ve Emek halkının yıllardır alıştığı/kullandığı numaraları hala, değişen numaralara rağmen ısrarla kullanmaya devam etmesi politikacılara hiç mi bir anlam ifade etmiyor? Vefat eden bu yakınımızın hesabını kim verecek? Lütfen gerçek anlamda şehircilik yönetimi yapın ki vicdanınız da rahat olsun!
Ayşegül Çakmak GENÇ

Yazarın Tüm Yazıları