Zavallı 19 Mayıs Stadı

ANKARA’da doğup büyüyen ilk Cumhuriyet çocuklarının sevgilisi zavallı stat! Pek çoğu en az bir kez o alanda -Genellikle okul etkinlilerinde- sahaya çıkmıştır.

Ama şimdi üzerine tehditler yağıyor. Aynı yerde yenisini yapmak! Koca Ankara’da yer mi yok, gidin daha geniş bir alanda, daha büyük ve iyisini yapın! Bizim hatıralarımızı bırakın yada küçük etkinliklere hizmet etsin..
Turnike sayısının artırılması, ışık sisteminin güncelleştirilmesi, bayan hakem soyunma odasının sağlanması ve tirübün altı tuvaletlerinin yenilenmesi! Bu eksikliklerden güzelim stadımızın ne suçu var? Zamanla eskimiş, kolayca bertaraf edilmesi gerekirken yapılamamış. Zaten Ankaragücü ve Gençlerbirliği Ortak Girişim yetkilileri de eksiklikleri gidermek istiyor; TFF’den finans yardımı olsa da olmasa da niyetli..
Ayrıca benim de naçiz bir önerim var; bu eksikliklerin giderilmesinde Ankara’lı spansorlar aranması..
Esasen bu eksiklikler, sevgili stadımız yanında pire gibi, bunlar için yorgan yakmayalım! Ferit SELAM- 83 yıllık Ankara’lı

Ankara’ya kuşbakışı bir bakın


AMBLEM, logo tartışması bizi 17 öncesine götürdü. Trafik 17 yıl öncesine döndü. 17 yıldır pis akan Ankara, Çubuk, Hatip Çaylarını 17 yıldır tartışıyoruz.
Yağmur yağdığında altyapı sorunlarını tartışıyoruz.
ASKİ keşke kaç evi pis su ve yağmur suyunun bastığını açıklasa.
17 yılda hiç birşey yapılmadı mı?
Yapıldı. Anayolları genişledi. Kuzey Kent Projesi ile Avrupalının Ankara’yı havaalanından gelirken gördüğü çirkinlikler bu proje ile kalktı. Ama Çankırı Caddesi’nin arka sokaklarının görünümü değişmedi.
Yabancı konuklar bir de helikopter ile kuşbakışı gezse Ankara’nın çirkinlikleri ve güzellikleri ortaya çıkacak. Ankara’da İstanbul gibi yedi tepesi ile ünlüdür.
Mamak: Kartaltepe. Hatip Çayı’nın kokusu ciğerinize işler.
Altındağ: Doğantepe. Altındağ’ın o çirkin yapılaşması, o gecekondular arasında dikilen 44 dairelik TOKİ konutlarını görürsünüz.
Keçiören: Piyangotepe. Fatih Köprüsü’ndeki iş saatlerindeki taşıtların milim milim ilerlemesine şahit olursunuz.
Yenimahalle: Şentepe. 21 Yüzyılda gecekonducularla belediyecilerin yıkım kavgasını görürsünüz. G. O.

Yürümeyen merdivenler


AKAY Kavşağı ile ilgili düzenlemeler yapılırken biz yayalar için de yürüyen merdivenli bir altgeçit yapılmış ve bunların iki tarafına da ‘Güvenliğiniz için yaya alt geçitlerini kullanınız’ yazılı tabelalar konulmuştu.
Halkımız da yapılanları takdir ve beğeni ile karşılamış, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız hayır dualarında bulunmuşlardı.
Ancak; bir süre sonra yürüyen merdivenler sık sık arızalanmaya başladı ve bu arızaların giderilmesi de genellikle uzun sürdü, çoğu kez de iki taraflı olarak tamamen duruyordu. Ara sıra tek taraflı çalıştığı zamanlarda da sanki insanlarla alay ediyormuşcasına iniş merdivenleri çalışıyordu. Kimin sorumlu olduğunu öğrenmek de mümkün olmadı.
Bu durum özellikle yaşlı ve engelliler için tam bir işkenceye dönüştü. Mecburen Ankara’nın en işlek ve yoğun bulvarlarından biri olan Atatürk Bulvarını üstten geçmeye çalışan yaşlı ve engelliler heran bir aracın altında kalma tehlikesi ile karşı karşıyalar.
Siz hiç merdivenleri çalışmayan bir AVM gördünüz mü?
Sorumlu kim?
Taner KOÇYILDIRIM
Yazarın Tüm Yazıları