Yılların izlerini silen dolgular

Yeni nesil dolgularla kırışıklıklar dolduruluyor, dudaklara hacim kazandırılıyor, elmacık kemikleri belirginleştiriliyor, alındaki derin kırışıklıklar gideriliyor. Dolguların eller, boyun ve yüzün tamamı için nem kazandıran ve gençleştiren versiyonları da var.

Haberin Devamı

Ameliyatsız estetik alanında botoksla birlikte en çok başvurulan yöntem dolgu... İlk başlarda sığır kollajenlerinden silikonlara kadar farklı içeriklere sahip olan dolgularda artık yerleşmiş trend, alerji riski neredeyse hiç bulunmayan, istenen dozda uygulanabilen, son derece doğal ve ifadeyi değiştirmeyen hyalüronik asit içerikli dolgular... Dermatolog Dr. Ömür Tekeli, dolgu hakkında sorularımızı cevapladı en başarılı sonuçlar için püf noktalarını anlattı.
Dolgu deyince ne anlamalıyız, kaç çeşit dolgu vardır?
- Dolguları kabaca geçici ve kalıcı diye iki bölüme ayırabiliriz. Kalıcı dolgular bile zamanla erir, yer değiştirir, bir bölgede birikir. Dolayısıyla yüzde 100 kalıcılıktan bahsedemeyiz. Kendi vücudumuzdan alınan yağlarla yapılan dolgular, cerrahi müdahaleden çekinmeyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu dolgular diğer dolgulara oranla daha kalıcı etkili. Ancak iyileşme süresi de aynı oranda uzun... Ayrıca istenen oran yakalanamazsa, eklemeler daha pahalı ve işlem zahmetli oluyor. Geçici dolgularda kullanılan hyalüronik asit içerikli dolgular ise kullanım kolaylığı, ödem, morluk gibi sorunların hemen hiç görülmemesi, istenen etki yaratılana kadar küçük dozlarla uygulanabilme konforu ve anında sonucun görülmesi gibi avantajlara sahip.
Dolguların çizgileri doldurmak ve hacim kazandırmak dışında herhangi bir fonksiyonu var mı?
- Bizim kullandığımız hyalüronik asit bazlı dolgular sadece kullanıldığı yeri etkilemekle kalmıyor, cildin geneline bir ışıltı ve nemlilik sağlıyor. Bu da hyalüronik asitin çevresine yüksek oranda su çekme kapasitesi olmasından ileri geliyor. Her dolgu, bölgenin neminde en kaliteli nemlendiricilerin dahi ulaşamadığı etkinlikte bir artış ve ışıldayan bir ifadeyi beraberinde getiriyor. Yorgunluk izlerini ortadan kaldırdığı için psikolojik olarak da kişileri olumlu yönde etkiliyor.

AKNE Ä°ZLERÄ°NDE DE KULLANILIYOR

Haberin Devamı

Özellikle dudağın kırmızı ve beyaz çizgisi üzerine yapılacak enjeksiyonlarla dudak konturları belirgin hale getiriliyor.Â
Derinleşmiş alın çizgilerinin içleri dolduruluyor. Kaş arasındaki çizgilerde ve oluşan sert ifadeyi yumuşatmak için kullanılıyor.
Ağız etrafındaki kırışıklıklar dikey olarak tek tek doldurulabiliyor.
Nasolabial çizgilere (burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırışıklık), yanaklarda sarkma/çöküntü görünümü oluşturan çizgi ve kırışıklara hacim vererek yaşlılık ve yorgun görünüm etkilerini de hafifletiyor.
Kaşa şekil vermek için de dolgudan yararlanılıyor.
Elmacık kemiklerini belirginleştirmede sıkça kullanılıyor.
Geç kalınmış göz çevresi kırışıklıklarında, göz çevresindeki ince derinin neminde ve kalitesinde artış sağlamakta etkili...
Akne izleri ve belirginleşmiş çukurların içleri de bu yöntemle doldurulabiliyor.

Karşı konulmaz çekicilik

Haberin Devamı

İlk kez 1918 yılında Adele Casagrande’nın küçük bir deri ve kürk atölyesi olarak moda dünyasına adım attı. Markanın adı ise sahibesinin 1925’te Edoardo Fendi ile yaptığı evlilikle tescillendi. 1966 yılında ünlü modacı Karl Lagerfeld’i markanın yaratıcı yönetmeni olarak bünyesine kattığında, çift F logosunu dünya tanıtmaya başlamıştı.
Fendi, o tarihten itibaren hızla dünyanın önde gelen lüks etiketlerinden biri haline geldi. Tekstil dışında parfüm, gözlük ve mobilyada da iddialı olan Fendi, şimdilerde yeni kadın parfümü Fan di Fendi’nin heyecanını yaşıyor.
Karşı konulamaz çekiciliğin kokusu, kadınların büyülü dünyasına iddialı bir şekilde giriyor. ?işe üzerindeki altın rengi Fendi logosu ve şık parfüm kapağı, lüksün simgesi... Fan di Fendi kadını, kokusuyla bir stardan farksız ve her zamankinden daha alımlı... Notalarındaki armut, Frenk üzümü, Endonezya paçulisi ve Calabria mandalinası lüks bir yaşam tarzının izlerini taşıyor. Fendi markasına ait Fan di Fendi, 10 Ekim’e kadar sadece Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Zamanının ilerisinde bir cilt bakımı

Lancôme, cildi yeniden yapılandırmak için formüle edilmiş bir cilt bakım ürünü yarattı; Visionnaire (LR 2412)... Lancôme laboratuvarlarının teknolojik buluşu olan LR 2412 molekülü, dokusal mikro-dönüşümü başlatmak için epidermisin katmanları arasında kendini sürükleyebilme özelliğine sahip. Ürün, cildin dokusunu güzelleştiriyor, kırışıklıkların, pigmenter ve damarsal düzensizliklerin görünümünü azaltıyor, gözenekleri sıkılaştırıyor.

Tende ipeksi yumuşaklık

Terlemeye ve sebuma dayanıklı Shiseido Perfect Refining Foundation, etkisini 15 saat koruyan, cilde eşit tonda ve pürüzsüz görünüm kazandıran bir fondöten... Cildin ideal nem dengesini koruyan bu ürün, düzenli kullanıldığında ciltteki
pürüzleri gidermeye de yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Sabırsızlar için 5 pratik güzellik tüyosu

Her yere yetişmek zo-rundasınız... Ve bu yüzden güzellik ritüellerine ayıracak fazla zamanınız yok. Üzülmeyin, aşağıda sıraladığımız 5 küçük ipucuyla pratik güzelliğin tadına varacaksınız.

1- Hatasız alınmış hafif renkli kaşlar: Yüzün ifadesini anında değiştiriyor. En iyi sonuca ulaşmak için, ince açık renkli tüyleri kaliteli bir cımbızla almalısınız. Kaşlarınızı alırken büyüteçli ayna ve gün ışığı kullanmanız, hata yapmanızı engelleyecektir. Sonrasında kendi renginde bir kalemle kaşlarınızı daha gür, bakışlarınızı daha derin göstermek elinizde.
2- Renkli gündüz kremi: Güneşin yazdan kalan son bronzluğunu sonbahara taşımak elinizde... Önce yumuşak bir cilt peeling’i uygulayın, ardından hafif renkli nemlendirici kreminizi dekolte bölgesi de dahil tüm cildinize iyice yedirin. Cildinizin ne kadar taze ve dinlenmiş göründüğüne inanamayacaksınız.
3- İpeksi dokuda bir cilt: Bacaklarınızda ve bikini bölgenizdeki temizlik hissi inanılmaz. Birçok güzellik merkezinin ağda uygulaması mevcut. Bu uzun soluklu tüylerden kurtulma metodu aynı zamanda evde de rahatlıkla uygulanabiliyor.
4- Dolgun saçlar: Saçlarınızın daha gür ve dolgun görünmesini istemez misiniz? Kuru saçlara uyguladığınız saç köpüğü yardımıyla bu mümkün... Köpük sürdükten sonra saçlarınızın uç kısımlarını yuvarlak bir fırça yardımıyla kuvvetlice yukarıya doğru çekin, yüksek ısıda kurutun. Saçlarınızın gün içinde ya da gece boyunca dolgunluğunu koruduğunu göreceksiniz...
5- Renkli ayak tırnakları: Ayaklarınız için renkli ojeler seçin. Örneğin sezonun trend rengi olan morun herhangi bir tonu... Ardından en sevdiğiniz parfümü sıkın ve son noktayı koyun. Kışa girerken özellikle orkide ve yasemin gibi çiçeksi notaların ağırlıkta olduğu parfümler seçmeniz yerinde olur.

Yazarın Tüm Yazıları