Yıllar önce

Çektiği ilginç fotoğraflarla tanınan Bennu Gerede, üç çocuğunun babası Koray Erkaya’dan geçtiğimiz aylarda boşanmıştı.

Teşvikiye’de Kurtuluş Savaşı gazisi olan dedesi Hüsrev Gerede adına dikilen heykelle gururlandığını her fırsatta belirten Bennu Hanım’ın 14 yaşındayken çektirdiği bir fotoğrafı elime geçti. Gerede’nin yıllar önceki ile şimdiki hali arasındaki farkı görmeniz için bu fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim.

Gurmeler bu fuarı kaçırmasın

Gelenekselleşmiş Gourmex Fuarı, 24-27 Ocak tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de kapılarını açacak. Fuarda, gurme ürünleri zeytinyağı, peynir, şarküteri, soslar, puro, kahve, modern mutfak ekipmanları, yiyecek ve içecek sunum ürün ve ekipmanları ile alkollü içkilerin en seçkin örnekleri sergilenecek. Fuar süresince açık oturumlar, yarışmalar ve birçok renkli organizasyon yapılacak. Gourmex 2008’le aynı çatı altında eş zamanlı olarak düzenlenecek Wine İstanbul 2008 Fuarı’nda ise yerli ve yabancı şaraplar ile şarap üretim ekipmanları tanıtılacak.

Bu akşam parti var

Nahide Büyükkaymakçı, Çukurcuma’da deri ve cam ürünleri ağırlıklı malzemelerin satılacağı bir mağaza açıyor. Büyükkaymakçı, içinde atölye ve showroom bölümlerinin yer alacağı mağazasında, kendi dizaynlarının yanı sıra başka tasarımcıların ürünlerine de yer verecek. Güzel sanatlar akademisi mezunu olan, Berlin Kunts Akademisi’nde resim dalında master yapan ve aynı zamanda moda tasarımı üzerine eğitim alan Büyükkaymakçı, mağazasında bu akşam yakın dostu, The Marmara Otelleri’nin sahibi Ardıç Gürsel için bir doğum günü partisi düzenleyecek.

Akrep Stanbul’da

Akrep Nalan, bu geceden itibaren her perşembe gecesi Maçka’daki Stanbul adlı gece kulübünde sevenleriyle buluşacak. Bodrum, Türkbükü’nün en gözde barlarından Ship a Hoy’un ortağı Cemal Yarar, işletmeciliğini üstlendiği Stanbul’da cuma ve cumartesi geceleri Akşit Ersoy’un düzenlediği "İzmirliler" gecelerinin devam ettiğini de söyledi.

Dostlara davet

Gülbin-Erkan Simitçioğlu çifti önceki gece Gümüşsuyu’ndaki Topaz adlı restoranda dostlarına bir yemek daveti verdi. Dostlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Gülbin Hanım gecenin sonunda gazetecilere, "Uzun zamandır görüşmediğimiz sevdiklerimizle bir araya geldik" dedi. Simitçioğlu çiftinin davetine Heves Ekinci, Sema Maliki ve Arzu Aslan da katıldı.

Afrodisias için müzayede

Afrodisias antik kentinde ortaya çıkarılan 80 rölyefin aslına uygun şekilde sergileneceği Yeni Sebasteion Salonu’nun, Geyre Vakfı ve Yapı Kredi Özel Bankacılık’ın desteğiyle 31 Mayıs’ta ziyarete açılması planlanıyor. Yeni Sebasteion Salonu yararına düzenlenecek "Bir Tarihi Mermer Rölyefle Adınızı Yaşatın" müzayedesi de, bugün Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Yazarın Tüm Yazıları