YetiÅŸ AyÅŸe

Haberin Devamı

2.ÖĞRETİM HARÇLARI 

Sayın Ayşe ARAL,

Başbakan yardımcısı yaptığı açıklama ile 1.öğretim ve açık öğretim harçlarının kaldırıldığını belirtti.

Biz 2.öğretim öğrencileri olarak neden bu ayrımcılığa maruz kalıyoruz? Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm üniversite öğrencileri aynı şartlarda okuduğu halde bizler neden ikinci sınıf muamelesi görmekteyiz?

Bu ayrımcılığın sebebini anlamaya çalışıyoruz ama bir anlam verememekteyiz.

Sizden ricamız sesimizi duyurmakta bize yardımcı olmanız. Bu adaletsizliğin adalete kavuşabilmesi için yol göstermeniz. Sonuçta unutmamak ve unutturmamak gerekiyor ki Türkiye Cumhuriyet’i eşitlik ve adalet üzerine kurulmuş bir devlettir.
G.
Kocaeli Ãœniversitesi

CEVAP: Sevgili G., inşallah sizlere de bu hak tanınır, okumak isteyen herkes zorlanmadan eğitim hakkına sahip olur. Başarılar diliyorum.

…….

Haberin Devamı

ÃœNÄ°VERSÄ°TE MEZUNU Ä°Åž ARIYOR

Ayşe Hanım,

Ben üniversite mezunu, sözleşmeli memur olarak çalışan bir bayanım.
Eşim kimya bölüm mezunu, ayrıca formasyonu da var.
Biz 3 sene önce ailelerin karşı çıkmasına rağmen evlendik, şimdi 6 aylık bir oğlumuz var.
Ailem istemediği için eşimin iş yerini arattırıp işten çıkmasına sebep oldular.

Şu an eşim işsiz. Gerçi boş durmadı, bekçilik, özel ders verme gibi işler yaptı.
Sizden tek ricam belediye, Dsi vb. yerlerde eşime sözleşmeli ya da işçi olarak bir iş bulmanız, yardımcı olmanız.
Lütfen gazetenizde yazsanız dahi, ismimi yazmayın.
Teşekkürler.

CEVAP: Sevgili okurum, bu tip epostaları okuyunca ailelerinize nasıl kızıyorum anlatamam. İnsan kendi evladının aç kalması için damatlarının işten çıkartılmasını nasıl isteyebilir! Üstelik bir de torunları olmuşken. Aklım almıyor. Okur dostlarımdan iş bulmanıza yardım etmek isteyen olursa yönledireceğim. Sevgiler.

…….

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KIYAFET

Günaydın Ayşe Hanım,

Yazılarınızı kısa bir zaman önce takip etmeye başladım ama beğenerek okuyorum.

Tebrikler.

Benim de evimde kullanmadığım kıyafetlerim var.
Ben de üniversiteye giden kız öğrencileri için değerlendirmek isterim.

Bu konuda yönlendirirseniz memnun olurum.
Sizden haber bekliyorum.
İyi çalışmalar.

Yasemin Â

Haberin Devamı

CEVAP: Yasemin Hanım, harikasınız. Bana sizin kıyafetleriniz için talepler geldiğinde size yönlendireceğim, siz doğrudan talep eden okurumuzla iletişim kurup yardımlarınızı yönlendirebileceksiniz. Sevgiler.

…….

TAYÄ°N

Sizden yardım istemek için mail atıyorum. Ben bir sınıf öğretmeniyim, konudan haberdar mısınız bilemiyorum ama geçtiğimiz haftadan bu yana özür grubu tayin için uğraşıyoruz ancak bakanımızın kontenjan açmaması nedeniyle tayin isteyemiyoruz.

Defalarca mailler attık ama sesimizi duyuramadık. Bugün Ankara’da eylemdeyiz. Bizim sesimizi duyan bakanımız ancak gerçeğe uygun olmayan açıklamalar yapmakta. Cumhuriyet’te yayınlanan bir haberde hâkim, savcı ve asker eşlerinin ayrıcalıklı olduğunu belirterek tayin işlemlerimizi zorlaştıracağını anlamaktayız.

Haberin Devamı

Benim eşim özel sektörde çalışıyor diye ben öğretmenlik yapamayacağım. Sayın bakanımıza göre böyle.

Lütfen yardımcı olun ve gerçek dışı açıklamaları gün yüzüne çıkarın. Lütfen sesimizi duyurun. İnanın zor durumda kalacak olan o kadar çok insan var ki... Eşleri, çocukları... Sizlerin de bir ailesi var... Anlamanızı ve yardımcı olmanızı bekliyorum.
 
Mustafa

CEVAP: Mustafa Bey, sizlerin sesini köşemden duyurmuş oldum, inşallah mağduriyetiniz kısa zamanda giderilir.

…….

KIYAFETLERÄ°MÄ° VERMEK Ä°STÄ°YORUM

Sevgili Ayşe Hanım,

Sizi beğenerek okuyorum köşenizde yazdıklarınız ve Yetiş Ayşe ile yardım ettiğiniz insanları okuyor. Sizi takdir ediyorum. Ayşe Hanım giymediğimiz kıyafetleri size nasıl ulaştıracağız?
Sevgilerimle, sizi çok öpüyorum.
Çiğdem

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Çiğdem, kıyafetleri bana değil, doğrudan talep edecek okurlara göndereceksin. Bana gelen epostaları sana yönlendireceğim. Harikasın, öpüyorum.


…….

 

FRANSIZCA ÖĞRETMENLİĞİ ATAMA MAĞDURİYETİ
 

Fransızca öğretmenliği bölümü mezunları öğretmen atamalarında 20 yıllık süreçte 29 kadro verilerek vahim bir tablo oluşturmuş ve çoğu yıllarda (yaklaşık %90) hiç kadro açılmamaktadır. Anadolu liselerinde çok fazla sayıda Fransızca öğretmen açığı olmasına rağmen bu açık ücretli öğretmenlerle ve İngilizce öğretmenlerine ek ders sağlama yolları ile giderilmeye çalışılmaktadır.

Ayrıca halk arasında 4+4+4 diye bilinen yeni eğitim sisteminde oluşturulan yabancı dil ağırlıklı 5.sınıflarda seçmeli ders olan Fransızca öğretmenliğine ihtiyacın arttığı tartışılması mümkün olmayan bir gerçektir. Şu anda sayısı 10bini geçen Fransızca öğretmenliği mezunu öğretmenler her atama döneminde kendi branşlarına ayrılan 8-1-0 (sıfır (yani hiç kadro yok) gibi komik kadrolara maruz bırakılmaktadır.

Haberin Devamı

Bu yüzden kendi alanlarımızda derece yaparak ilk 10’a, ilk 20’ye girmemize rağmen atamalarımız yapılmamaktadır. Bu çok vahim bir durumdur ve gerçek bir mağduriyettir.

2.yabancı dil ve Fransızca Öğretmenlerinin bu durumu Türkiye’de gelmiş geçmiş en büyük eğitim sorunlarından biridir. Bu durumun vahameti apaçık ortada iken hiçbir yetkilinin bu duruma el atmaması çok üzücüdür. Biz 2.yabancı dil öğretmenleri ve Fransızca öğretmenleri olarak Fransızca ve Almanca’ya bu saatten sonra 3 haneli kadrolar ( 100-200-300-400-700-1000 ) verilmesini istiyoruz. Çok şey istemiyoruz.

Fransızca öğretmenleri olarak yetkililere sesleniyoruz. Bizler bu ülkenin üvey evlatları değiliz. Bizler de 5 yıllık (buraya dikkat) eğitim fakültesi bitirmiş, Kpss’de 80 ve üstü puanlar alan öğretmenleriz. Kendi alanlarımıza yeterli sayıda kadro açılmasını ya da bize alanlarımıza uygun ( İngilizce-Türkçe ) kaynak alanlar açıp mağduriyetimizi gidermenizi istiyoruz.

Kamu kuruluşlarında Fransızca Öğretmeni istihdam edilebileceği kadrolar açmak Devlet Personel Başkanlığı’nın yetkisindedir. Yıllardır süren bu adaletsiz atamalara bir an evvel son verilmeli, 2.yabancı dile ve Fransızca Öğretmenliği’ne hak ettikleri önem verilmelidir."


Lütfen yayınlayarak bizlere destek olun. Teşekkürler

CEVAP: Sizlerin de sesini duyurmuÅŸ olduk. Bu atamalar konusunda o kadar çok eposta alıyorum ki, hepsi adına emsal olarak birkaç tanesini yayınladım. Ä°nÅŸallah sorunlarınızın çözümüne destek olur. Sevgiler.Â

…….

 

Yazarın Tüm Yazıları