Yeter!Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Sayın milletvekilim

İlk seçimde, karşıma oy talebiyle çıkmayı düşünüyorsan; benim milletvekilim için en büyük zırhın namus, adalet, dürüstlük ve yasalar karşısında asil-vekil eşitliği olduğu bilinciyle önce dokunulmazlığını kaldır, sonra karşıma çık.

Unutma; önce benim vekilim, sonra partinin ve genel başkanın yardımcısı ve görevlisisin. Bunu hiç aklından çıkarma, yoksa hüsrana uğrar, boş sandıklar karşısında saçını başını yolarsın. Demokrasinin nimetlerinden en fazla yararlanan sen olduğun için, ona en fazla sen sahip çık. Demokrasi halka hizmettir, birtakım çıkarcılara hizmet değil. Millet adına tasarrufta bulunurken ‘‘kul hakkı’’nı Demokles'in kılıcı gibi her an başının üstünde hisset.

Atıf BAŞEDEN-ÇANAKKALE

Sayısal Loto yabancıya gitmesin

Sayısal Loto trilyonlara ulaştı. Bununla beraber loto yurtdışına da açıldı. Bu durumu çok yadırgadım. Doğu'daki vatandaşlarımız bundan faydalanamazken, yurtdışına açmanın anlamı ne? Bu kadar büyük meblağlara ulaşmış parayı yabancı birinin kazanabileceği düşüncesi beni rahatsız ediyor. Herkesi de etmeli. Şöyle ki; bu parayı bir Türk vatandaşı kazansa ülkesine bir okul yaptırır, yardım kuruluşlarına bağış yapar. Ancak bir yabancının kazandığı parayla ülkemize bir şeyler yapacağına kimin inancı var?

Milli Piyango İdaresi'nin zengin bir ülke olmadığımızı hatırlamasını ve bu uygulamayı kaldırmasını istiyorum.

Nermin POLATCAN-İSTANBUL

Levent'i hep 'tatlı sözler' mahvetti!..

Levent ve Etiler yöresiyle ilgili çok şeyler yazıyoruz. Çağdaş Levent Derneği'nin dünkü açıklaması da, buradaki işyerleri için Beşiktaş'ı yönetenler için bir uyarı olmalıdır: ‘‘Son günlerde Beşiktaş Kaymakamlığı'nda meydana gelen olaylar bundan iki yıl evvel Levent sakinlerinin huzur içinde yaşama savaşı vermesi için kurduğumuz derneğimizin ne kadar zor şartlarda faaliyet gösterme çabasında olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir. İstanbulumuz'un merkezinde, yeşil örtüsü kısmen dayanabilen, çağdaş bir yaşam mahalli olan Levent bar, pavyon, kebapçı ve benzeri işyerlerinin hücumuna uğramıştır. Halbuki aslında Levent'te bu tip işyerlerinin açılması kanunen yasaktır. Bu işyerlerinin aslında ruhsatı da yoktur. Kimisi Turizm Bakanlığı'nın 'turizmi geliştirmek için' geçici ruhsatlar alınmış, bunların da süresi dolmuştur.

Resmi makamlar ve bu arada Kaymakamlık nezdinde yaptığımız tüm girişimler 'tatlı sözler' dışında hiçbir netice vermemekte, Levent her gün bu tip işyerlerini adeta 'pazarlamaktadır'. Belediye Başkanlığı'nın ruhsat vermemesine rağmen bu işyerleri anlaşılmaz bir biçimde faaliyetlerine devam etmekte, Levent'i acımasızca katletmektedirler. İşin en acı yanı bunlara resmi plakalı araçların da zaman zaman gidip gelmeleridir. Levent sakinlerinin mücadelesine destek vermenizi rica ediyoruz. Bu sadece Levent'te değil, belki de haksızca yapılan tüm bu tip işyerlerin en azından bir müddet askıya alınabilmesini sağlar. Ve böylelikle İstanbul biraz nefes alabilir.’’

İstanbul'un yeni Valisine, Beşiktaş'ın yeni Kaymakamına ve Emniyet Müdürü'ne çok görev düşüyor.

Postacılığı ne zaman doğru dürüst yapacağız

Şaşkınbakkal Postanesi'nde iki yıl içinde ikinci defa taahhütlü mektubum kayboldu. 1995 aralık ayında Almanya'ya gönderdiğim taahhütlü mektubun içindeki kıymetli evrakla beraber kaybolmuş, postane nezdinde yaptığım şikâyetler netice vermeyince köşenizde bu şikâyetimi dile getirmiştim. Bunun üzerine yapılan 1.5 yıllık tahkikattan sonra bana kaybımı hiçbir şekilde karşılamayacak cüzi bir tazminatta bulunuldu. Mühim olan tazminat değil, bu tür hadiselerin olmamasıydı. Fakat maalesef yine 1.5 ay evvel yine Almanya'ya aynı adrese gönderdiğim çok kıymetli evrağımı ihtiva eden taahhütlü mektubum kayboldu. Postaneye yaptığım şikâyetim üstüne bir türlü hadiselerin önüne geçilemediği cevabını aldım. Benim manevi zararım nasıl karşılanacak?

Biz Türk vatandaşı olarak diğer memleketlerdeki gibi rahatlıkla posta ile iletişim yapamayacak mıyız?

Nevit ÇORBACIOĞLU-ERENKÖY

İnli'ye bir kütüphane gerek

İnli... Afyon'un Çay ilçesinin köyü... Çocukların karınları gibi beyinleri de aç... Susuzluklarını giderecek kitaplar arıyorlar. Evler ansiklopedisiz. Araştırmaya dayalı ödevler için 64 km. katedip, Çay'a ulaşmak gerekiyor. Kulüp kuruyor belediyeler. Belediyespor var; ama kütüphanesi yok. Belediye Başkanı Hüseyin Çakmak, ‘‘Belediye Kütüphanesi’’ önerisine sıcak baktı; yer ve memur sağlayabileceğini vurguladı.Bu kampanyada tuzunun bulunmasını isteyenler lütfen 0.272 612 58 87 no'lu telefonumu arasınlar. Hepinize şimdiden teşekkürler...

Süleyman EKİM-Öğretmen/AFYON

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘İki yıldır Telekom konusunda açıklama yapıyoruz. Buna rağmen, davanın yeni açılmış olması, kimi delillerin yok edilmesi ihtimalini doğruluyor. Amacımız bu davanın da Susurluk Davası gibi olmamasıdır.’’

(Haber-Sen Sendikası Ankara Şube Başkanı Abdullah Kahraman)

Yazarın Tüm Yazıları