Yeter! Söz milletin...

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bakırköy İstasyonu insanı dinlendiriyor

Bakırköy Tren İstasyonu, diğerlerinin aksine bir güzellik saçıyor. İstasyon girişinden itibaren çiçekler ve sarmaşıklarla kucaklaşıyorsunuz. Bu görüntü insanın ruhunu dinlendiriyor. Ayrıca alışılmışın dışında tuvaletinin son derece temiz oluşu, dört duvarın aynalarla donatılması, kontürlü bir telefonun bulunması, insana verilen değeri gösteriyor.

Bu nedenle bu kutsal hizmetlerinden dolayı yetkililere teşekkür eder, böylesine güzel çalışmaların devamını dilerim.

Fazilet ERTÜRK / YEŞİLKÖY

Derviş Günday'a zor sorular!..

Nevzat Tulgar'ın Antalya'daki eylemlerini çok yazdık. Yazdık da ne oldu?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday, direkt kendisini ilgilendiren bu olaydan habersiz görünüyor. Bize gönderdiği bir açıklamada şöyle diyor:

‘‘Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği eski Başkanı Nevzat Tulgar'ın, konfederasyonumuzdaki yönetim kurulu üyeliği görevinin sona erdirilebilmesi için yasada sayılan suçlar nedeniyle kesinleşmiş bir mahkumiyetinin olması gerekliliği vardır. Konfederasyonumuza, adı geçenle ilgili olarak Yargıtay'ca onaylanarak kesinleşmiş bir mahkumiyet kararının varlığı konusunda herhangi bir bilgi henüz ulaşmamıştır. Yargısal kademelerden geçerek kesinleşmiş böylesi bir kararın mevcudiyetinin tarafımızdan tespiti veya kuruluşumuza ulaştırılması durumunda, gerekli işlemin derhal yapılacağından kuşku duyulmamalıdır.’’

Sayın Günday! Tulgar'ın Antalyalılar'ı ve esnafını nasıl sindirdiğini biliyorsunuz. Yargıda devam eden dört davasından ayrı olarak size kesinleşmiş iki Yargıtay kararını hatırlatıyoruz.

- Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Toprak'ın evini kurşunlatmak suçundan 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 18 aya mahkum oldu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi onayladı. Cezasını çekti. (Yargıtay karar no, 1996/11049, tarih: 19.9.1996)

- Şoförler Odası 2. Başkanı Süleyman Uyar'ın arabasını kurşunlatmaktan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce 8 aya mahkum oldu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi 12.6.1997 tarih, 9455 E/K kararı ile onayladı. (Savcılıktan 5 ay izin aldı.)

Sayın Günday! Tulgar'ı TESK Genel Yönetim Kurulu olarak görevde nasıl tutuyorsunuz? Tulgar, Antalya Esnaf ve Kooperatif Başkanı olarak görevini nasıl sürdürüyor? Kimden ve neden çekiniyorsunuz?

Bizden bu kadar!

Topkapı diye bir semt vardı!

Türkiye'nin en eski sanayi semti olan Topkapı, sanayi bölgesi olan Zeytinburnu Belediyesi'nin akıl almaz umursamazlığı, vurdumduymazlığı yüzünden kan ağlıyor. Bütün cadde ve sokaklar çöküntü ve delikler içinde. Gece aydınlatma yok, lağımlar hemen her semtte patlak ve yollardan dere gibi akıyor. Çöp hiç toplanmıyor. Bütün siteler kaçak yapılan katlarla dolu, kimi dama çıkmış, kimi yerin altına girmiş. Ruhsatsız cam temizleme atölyeleri, kaplama atölyeleri, zabıtaların beslenme alanlarından biridir. Trafiği tıkayan yerlerdeki ruhsat ise nasıl verilmiş?

Ülkenin en ücra köşelerinden değil, hemen İstanbul'dan, üretken ve ödeyen bir semtten yaşam kesintileri görmek isterseniz, Yeşil Kundura'dan girip, Epengle Kadife'ye kadar gidin.

Muhittin ALPEREN-İSTANBUL

Kütüphanemiz mescit yapılmak isteniyor

Mülkiyeti Denizcilik İşletmeleri'ne ait olan eski Kartal Vapur İskelesi binası Kültür Bakanlığı'na devredilerek kütüphane olarak kullanılıyordu. Refahyol döneminde bu yer cami yapılmak üzere boşaltıldı. Refahyol gitti, Anasol-D geldi. Anasol-D'nin 'ana'sının belediye meclis üyesi tarafından organize edilen çalışma ile aynı yere -80 metre mesafede cami olmasına rağmen- mescit yapılmak isteniyor. ANAP ve DSP ilçe başkanları ilgilenmiyorlar. İrtica tehlikesini önlemek üzere gelenler irticacılara teslim olmuş görünüyor. Gereksinimimiz olan okuma yerlerini mollalara, irticacılara ve de rantçılara bırakmayacağız.

Bahtiyar KURU-CHP Kartal İlçe Başkanı

Mesaj Panosu

DSP İstanbul İl Kongresi'nde bir afişte, ‘‘Dürüstlüğün, tutarlılığın ve inancın sizin için hala önemi varsa çözüm DSP...’’ diyor. Ne kadar doğru söz... Kongrede Şişli Belediye Meclisi'nden 6 DSP'li üyesinin bulunduğunu öğrendim. (36 üyenin dağılımı: ANAP, başkan dahil 16, CHP 6, DSP 6, RP 6, partilerinden atılan 3'ü DYP'li, 2'si CHP'li 5 bağımsız). Şişli Belediyesi ile ilgili inanılmaz iddialar için DSP'liler hâlâ neden suskun duruyor? O.A.-İSTANBUL

BOĞAZ'ın Anadolu yakasına ne zaman kablolu TV ulaşacağı belli değildir. Boğaz ve çevresinde oturanları, çevreye uyumsuz çanak ve normal antenlerden kurtarmak, ne zaman ve kimin aklına gelecektir?

Armağan Ekrem GÖYÜNÇ-KADIKÖY

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Hükümeti uyarıyoruz; Kuran kurslarının tabelaları değiştirilerek özel okul yapıldı. Şeriatla mücadele sadece 8 yıllık eğitimle olmaz, tarikat yurtları ve okullarının kamulaştırılması gerekir.’’

(İstanbul Öncü Gençlik Başkanı Gökçe Fırat)

Yazarın Tüm Yazıları