Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Millet sizi affetmeyecek

Günlerdir iki turlu seçim konusu tartışılıyor. 20. dönem milletvekilleri seçimlerin yapılmasından bugüne tam 3 yıl, 1.5 ay geçti. Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası hâlâ ele alınmadı. Yurtdışındaki vatandaşların oy kullanmalarını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılmadı. Şimdi seçimlere 2.5 ay kala ‘iki turlu seçim’ diye tutturmuşsunuz. Şimdiye kadar ‘azınlık tahakkümü’ yok muydu? Şimdi mi ortaya çıktı. Üç yıldır neredeydiniz?

Sokaklarda, cami avlularında, şehitliklerde ‘Kahrolson PKK’ diye bağırılıyor diye ahkâm kesmeyiniz. Bunun suçluları sizlersiniz.

Evet, 35 yıldır siyaset sahnesinde olan ve hükümetler oluşturan sizlersiniz. ‘Ülkenin doğusu batısı olmaz, her taraf aynıdır’ diyenler... Doğuya devlet hizmetlerini götürmeyenler... ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ diyenler

Bırakın şimdi iki turlu seçim savsatasını... İnşallah 21. dönem milletvekilleri, ilk iş olarak Seçim ve Partiler Yasaları'nı düzenler. Şimdi önünüzde en önemli konu Anayasa'nın 83. maddesinin ikinci görüşmesinin yapılarak karara bağlanmasıdır.

Bunu yapmazsanız; bugüne kadar yargıdan kaçanlar olduğu gibi İpekçi'lerin, Aksoy'ların, Mumcu'ların ve diğerlerinin katil zanlılarını TBMM çatısı altında görmemiz uzak değildir.

21. dönem TBMM'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Atatürk düşüncelerine yaraşır birer Meclis olmasını sağlayınız. Aksi halde tarih önünde suçlu olursunuz.

Millet sizi affetmeyecektir.

Remzi ERKÜREM- Altınoluk/EDREMİT

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘28 Şubat süreci defteri kapanmamıştır. Kapandığını, bilerek ya da bilmeyerek telaffuz edenlere; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Osmanlı Devleti'nin akıbetini paylaşmayacağını hatırlatmak isterim.’’

(Nurettin KAPTAN-ANKARA)

Al Baraka'nın haksız kazancı

Medyada yer almaya başladıkça Jet-Pa'ya, Al Baraka-Türk ve Kombassan gibi İslami kesimin önde gelen firmalarının yöneticileri de karşı çıkıyor.

Al Baraka-Türk Genel Müdürü Osman Akyüz'ün ‘‘Bunların altyapılarının devlet tarafından denetlenmesi gerekir’’ uyarısı karşısına tebessüm etmekten kendimizi alamadık. Ve Jet-Pa ile Al Baraka-Türk gibi İslami esaslara göre faaliyet gösteren firmalar arasındaki benzerlik ve farkı düşünmeye başladık.

Al Baraka-Türk Özel Finans Kurumu A.Ş. isimli şirket, kredi müşterilerinden yıllardır çifte KDV alarak haksız kazanç elde ediyor. Dövize bağlı taksitli satışlarında, başlangıçta döviz cinsinden -KDV dahil- taksitlendirdiği alacağını tamamen tahsil ettikten sonra TL olarak oluşan kur farkının katma değer vergisini müşterilerinden ikinci defa alıyor.

Yıllardır devam eden bu haksız uygulamaya Maliye Bakanlığı neden dur demiyor? İslami esaslara göre faaliyet gösteren diğer firmaların da aynı haksız uygulamaya başvurup başvurmadığını Maliye Bakanlığı bilmiyor mu? Gerekli denetlemeler yapılmıyor mu?

‘İSTEMİYORUZ’

TÜRKİYE Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu'nun bildirisinden: ‘‘Gerçekleşmeyen vaatlerle halkın aldıkları oyları, işçi ve emekçilere; hak gaspları, sendikasızlaştırma, şiddet ve otomatiğe bağlanan zamlarla geri dönen ve bizlere ‘oy verin, biz sizin adınıza politika yaparız' diyen partilere oy vermeme kararı almıştır. Başkanlar Kurulumuz, özelleştirmeye, hak gasplarına, IMF'ye karşı çıkan, bağımsızlık, demokrasi ve özgürlükten, emekten yana olan partilerin desteklenmesi kararını almıştır.’’

Okurlarımızdan ‘‘TBBM'de görmek istemediklerimiz’’ kampanyasına gelenler... Ömer Topal’la ilişkisi olduğu Aliye Kara'nın polis ifadesinde yer alan, Hayyam Garipoğlu'nun yakın dostu Halit Dağlı (ANAP, Adana); Van'da adı stadyumlara verilip seçildikten sonra valilik yaptığı kenti unutup Mersin'e yönelen Mahmut Yılbaş (ANAP, Van)

BİZLER Sağlık Meslek Lisesi mezunu sağlık memuru adaylarıyız. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan TBMM'de kanunlaşmayı beklediği açıklanan 35517 sağlık personeli kadrosunun akıbetinin belirtilmesi ve atamalarımızın en kısa zamanda yapılması hususunda gereken desteklerinizi esirgemeyeceğinize içten inanıyoruz.

Murat UYSAL-AMASYA

MARMARİS'te elektrik abonesi olmak istedim. İstenen para 46 milyon lira. Asgari ücret göz önüne alınırsa bu rakama şaşırmamak elde değil. Ülkeyi yönetenleri ellerini vicdanlarına koyup biraz düşünmeye çağırıyorum.

Ceyhan UYGAR-MARMARİS



Yazarın Tüm Yazıları