Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Bu doktoru Sayın Pişkinsüt'e sorun

DR. Ömer Ağır, Keşan Devlet Hastanesi'nde ortopedi 'uzmanı'dır. Aralarında avukatların da bulunduğu bir grup vatandaş ta Keşan'dan geldiler... Önümüze bir dosya bıraktılar.Açtık ve okuduk... Nasıl bir doktor olduğunu öğrendik:

‘‘Dr. Ağır'ın, Aydın'da (Eski Başhekim, DSP Milletvekili Sema Pişkinsüt'ün kulakları çınlasın) çalıştığı dönemde açığa alınmış olduğunu gösteren karar... Hakkındaki teftiş kurulu raporu... Edirne'ye tayinen uzaklaştırılması, müfettiş raporlarına dayanılarak bu kez Uzunköprü'ye tayini... Tayinin iptali ile yeniden Keşan'da -torpille- bırakılması... Eczacı Muzaffer Güven'in 'Medya' Gazetesi'nde, hakkında 'alet ticareti' iddiası ve tayin hikâyesine ilişkin yazılar, 'Keşan Önder' Gazetesi'nde adının geçtiği haberler... Hakkında Keşan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'görevi suiistimal ve ihmal'den süren üç dava.... (Avukat Cengiz Taner Doğan neler anlatıyor neler... İpsala Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Tarık Akbas'ı yanlış tedavi etmekten süren davası... Yine Keşan'da hakkında hastalar tarafından açılmış tazminat davaları... Hakkında henüz sonuçlanmamış bir çok idari soruşturma...)

Avukat Cengiz Taner Doğan soruyor: ‘‘Aydın'da eski Başhekim Pişkinsüt tarafından zorla uzaklaştırılmış bir doktorun yaptığı eylem ve uygulamalarla derhal açığa alınması gerekiyor. ANAP İlçe Başkanı Harun Palabıyık ve Yardımcısı Ahmet Girgin, hakkında mesleği ile ilgili bu kadar iddia bulunan bir kişiyi ne karşılığında ilçede tutuyorlar?’’

ANAP Edirne Milletvekili Evren Bulut... Eski milletvekili İsmail Üğdül... Bu partizanlık karşısında başhekim görevinden istifa ederse hiç üzülmez misiniz?

DENİZ İŞLETMELERİNE

‘‘Antalya Limanı özelleştirme sebebiyle satıldı. Şimdi de bizi işten çıkartıyorlar. Hiç olmazsa emekliliğine yakın olan bizleri, TDİ'nin başka limanlarında görevlendiremez misiniz?’’

(Liman-İş üyesi bir grup işçi)

İlgilisine...

Size 13 günlük tatilimden kısa pasajlar sunacağım. Muhatapların dikkatine... Sivas Koyulhisarlıyım. Koyulhisar Nüfus Müdürlüğü'nde bir memur insanlara küfrederek görev yapıyor. Nedeni, kendisine çok evrakla gelinmesi. Galiba beyefendinin kafası şişiyor.Suşehri halkı il olacağız diye bekliyor. Devlet Hastanesi'nde pislikten geçilmiyor. Geçenlerde acil bir hasta götürdük hastaneye, doktoru hastanede bulamadılar, bizi de Niksar'a sevk ettiler. Niksar'da insan olduğumuzu hissettik. Niksar'da hastanede şunu duyduk inanın, ‘‘Suşehri de olmasa bize hasta gelmeyecek.’’ Ne demek istediklerini varın siz düşünün. Ve yine Şuşehri'nden kötü bir olay: CHP'liler lütfen gidip ilçe teşkilatımızın içler acısı durumunu gözlerinizle görün. Sağ görüşlü bile olsa Suşehri, biz solcular olarak örnek olmalıyız orda. Kusura bakmayın ama bizim köy bile artık sağ partilere oy verir oldu. Pekala suçlu biz miyiz? Partinin dış görünüşü hiç abartısız 'örümcek yuvası', içi nasıl acaba?

Hasan GÜLTEKİN-İÇERENKÖY

Cennet Karadeniz

Bu yıl kavurucu sıcaklardan boşuna yandık! Doğu Karadeniz yaylaları bir doğa harikası, sağlık kaynağı.

Ben Mersin'de yaşayan, işi Adana'da olan bir vatandaşım. Bu yaz sıcaklardan ve iş stresinden kalp krizi geçirdim. Doktorum tatile çıkmamı önerdi. Ben de Rize, Trabzon'a (Maçka, Uzungöl) gittim. Şimdiye kadar yazları Çukurova'da boş yere pişiyormuşuz. Doğu Karadeniz cennetmiş. Sağlığıma tekrar kavuştuğumu hissediyorum.

Sayın yetkililerden Adana-Trabzon uçak seferlerinin konulmasını, Karadeniz'de turizm yatırımlarına ağırlık verilmesini istiyoruz. Bölgenin tanıtımı artırılmalı. Uzungöl'e Erdal İnönü'nün de geldiğini duyduk. Böyle önemli şahsiyetlerin tatillerinde buraları tercih etmeleri halkımız için de çok iyi referans olur.

Erhan SUCU-MERSİN













Yazarın Tüm Yazıları