Yeter! Söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Ne olacak bu Bill Clitoris'in hali

Dünyanın neresinde olursa olsun, mizahçıların gözünden bir şey kaçmıyor. Türkiye nire, Amerika nire diye düşünmemek lazım. Çünkü mizah ortak bir dil... İşte mizah yazarı, gazeteci Mert Ali Başarır'a göre, ABD Başkanı Clinton, Amerika'Monica ile aldatmadığını ispatlamak için Büyük Jüri'ye neler söyleyeceğini bir 'taşlama'yla dünya kamuoyuna açıklıyor:

- Ben sadece kamuoyu yoklaması yapıyordum. Yoklamayı biraz fazla kaçırmışım.

- Masamda oturmuş, bir dosyanın içinde Playboy'u inceliyordum. Fermuarımda bir kıpırtı hissettim. Ama neden sonra bu kıpırtının Playboy'dan kaynaklandığını anladım.

- Monica kahveme aşırı dozda ilaç atmış. Kendime geldiğimde utancımdan hiç kimseye bir şey söyleyemedim. O günden beri bunalımdayım.

- Anal ofisteki masamın üstünde bir sutyen buldum. Bunu önce Yeltsin'in kötü bir şakası sandım. Hillary görmeden bu sutyeni odamdan dışarı çıkarırken FBI'la karşılaştım.

- Monica eteğine imza istedi. O sırada yanımda kalemim yoktu.

- Monica da çamaşırlarını benim kuru temizlemecime veriyormuş.

- Hillary'ye sadakat testi yapmak istedim. Sonuç negatif çıktı.

- Başkanlık yemininde sadece kolumu kaldırmıştım.

- Hillary bile Büyük Jüri kadar kıskanç değil.

- ABD Başkanı olarak Monica'yı da, Beyaz Saray'ı da, Büyük Jüri'yi de, savcı Kenneth'ı da... Ama gerekirse, Amerika için hadım olmaya da hazırım.

RTÜK'ü arıyoruz

RTÜK'ün varlık sebebi TV kapatmak mı? RTÜK kurulduğundan bu yana radyo ve TV kuruluşlarından %5 pay almak ve bu kuruluşlara ceza vermek dışında bir işlevi olmamıştır. İlk görevi olan frekans tahsisi bile arap saçına dönmüştür.

Bugün telif hakları konusunda bu kuruluşlarla ilgili görevi olmamasına rağmen Kültür Bakanlığı bölgesel bilgilendirme toplantıları, seminer ve paneller düzenlemekte ayrıca gerek Tüm Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği'nin (TÜRTEB) talebi ve gerekse resen TÜRTEB'i çağırarak sorunlara çözüm arayan toplantılar düzenlemekte... RTÜK'ten ise tık çıkmadığı gibi Kültür Bakanlığı'nın bu etkinliklerine çağrılı olduğu halde katılmak lüzumunu dahi hissetmemektedir. Bu cümleden olarak AKM'de bir ay kadar önceki panelde gözler hep RTÜK temsilcisi ve konuşmacısının boş koltuğundaydı. RTÜK'ün yeni başkanından ısrarla randevu taleplerimize bir türlü cevap alamamaktayız. RTÜK ekran karartma ve mikrofon susturma görevlerinden vakit mi bulamıyor? Bizlerden bizi kapatmak için mi % 5 pay alıyor? Yoksa bu % 5'leri safahat icin harcama projelerine fazla mı daldılar? Biz yayıncılar yayıncılıkla ilgili sorunlarımızı da Kültür Bakanlığına mı iletsek. Öyleyse RTÜK'ü de Kültür Bakanlığı'na bağlayalım, olsun bitsin. Kültür Bakanlığı'nı bu çalışmalarından ötürü kutluyoruz.

Attila ARDALI-TÜRTEB Başkanı

Herkes duyarlı olsun

‘‘MAGANDA otobüsçüler‘‘ (28.1998) başlıklı yazıda firmamın adını üzüntü ile okudum. Öncelikle yapılan hatadan ötürü firmam adına istisnasız herkesten özür diliyor ve tüm insanlarımızın en az bu kadar duyarlı olmasını temenni ediyorum. Olaya konu otobüs personelinin ifadesi alınarak hatalı olan personele işten el çektirilmiştir.

Ahmet ECE-Ece Turizm Ltd. Şt. adına-EDİRNE

Devrekliler'in hali ne olacak?

Devrek, 21.5.1998'de tabii afet olan sele yenik düştü. Devrekli gece uykuda yakalandı. Esnaf işyerinden, halk evinden hiçbir şey kurtaramadı. Geldik ağustosa... Gelen gıda ve giysi yardımları halkın derdine bir nebze olsa yetti. Ama esnaf perişan, esnaf bitti. Esnaf yorgun en ufak bir kıpırdama yok. Kış gelecek. Odun kömür ve okullar açılacağı için kırtasiye peşin... Ne olacak esnafın hali. Tek umut; büyüklerimizin söylediği Dünya Bankası'ndan sağlanacak paranın esnafa bir yıl ödemesiz ve düşük faizle aktarılması. Yoksa Devrek'teki esnafın % 70'i yıl sonnuna kadar kepenk kapatacak.

Muharrem İNCİRCİ-DEVREK

‘BİR tutkudur Foça /Doğanın yaşama çağrısı yankılanır Foça'da /Dur duraksız/Bu çağrıya uyarak yaşamak sanata dönüşür /Bu çoşkuyu bir kez yaşadınız mı tutku olur’’ diyerek herkesi Festival Foça'98' ağustos ayı etkinliklerine çağırıyor Foça Belediye Başkanı A.Nihat Dirim... 8 Ağustos Cumartesi günü başlayacak etkinliklerde film gösterileri, paneller ve söyleşiler yer alıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘İl ve ilçe merkezleri yolları hariç ormanların derinliklerine giden yollar trafiğe kapatılacak, köy sınırları içinde asli işler hariç ormanlara girişler yasaklanacak’’

(Orman Bakanı Ersin Taranoğlu)













Yazarın Tüm Yazıları