Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Haybeye seçime!..

Artık deli gibi bağırmak geliyor içimden:

- Yeteeerrr... Söz milletin olsun artık!..

Ne bu Allah aşkına. Meclisin çok az bir grubu, memleketi, devleti nereyi işaret ettiği belli olmayan, parmağında oynatıyor.

Olmaz böyle saçmalık?

Koca devlet bir Baykal'ın tekelinde kaldı. Fedakârlığına bakın beyefendi; Sabırlarının sonunu göstererek özverilerinin en büyüğünü göstererek hükümete şu kadar daha izin vermişler...

Biz vatandaş olarak görmediğimiz kalmadı. Kim gidecek de yerine kim gelecek? Oy verecek hangi parti kaldı? Ne değişecek?

Bu başımızdakilerin hepsinden de bıktık. Hepsi de aynı.

Ama Sayın Baykal ve 'seçim, seçim' diye tutturanlar derlerse ki; yeni lirayı, çalıştırıp dolara ket vuran, siyasette ve ekonomide tam liberalizmi savunan, çarpık kentleşmeye ciddi çözüm önerileri sunan, komşularına sınır garantisi veren.... Sayın Besim Tibuk'a oy vereceğiz. O zaman seçime gidelim.

Yoksa aynı bu takımlarla ve antrenörlerle, Fransa-98'e gidemedik. Bunun başka izahı yok. Gidemedik...

Takımı ve antrenörleri değiştireceksek; diyorum ki; Ey Türkiye! Haydi seçime, yoksa haybeye seçime!..

Selahattin AYDEMİR-Maltepe/İSTANBUL

Dünya gençleri

Bergama'da buluşuyor

'DÜNYA Gençlerinin Bergama Buluşması 98' Organizasyon Komitesi adına Barış Altaylıgil'in kamuoyuna çağrısı:

‘‘EUROGOLD'un 9 yıldır siyanürle altın çıkartmak istemesine karşı verdikleri mücadele ile tanınan Bergama köylüleri, 31 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında dünya gençliğine ev sahipliği yapacak. Peru, Tunus, Almanya, Rusya, Kolombiya, Fransa, İtalya, İngiltere, Yunanistan, İsrail ve Filistin gibi ülkelerden gelecek olan dünya gençliği ile Bergama, kardeşliğin, barışın, çevre ve insan sevgisinin, demokrasinin eşitlik ve özgürlük ideallerinin yeniden beşiği olacak. Bergama köylüleriyle gençlik kaynaşma ve dayanışma fırsatını bulacak. Bu buluşmaya yurtiçi ve yurtdışından birçok müzik ve tiyatro grupları, aydın, sanatçı ve bilim adamları sohbet ve söyleşileriyle katılacak. Biz gençlerin olağanüstü çabalarla ve sınırlı olanaklarla organize ettiği bu uluslararası buluşmaya sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu doğrultuda sizleri de üretimlerinizle birlikte aramızda görmek istiyoruz. (Tel: 0212-243 08 03)’’

Kitaplar...

UZUN süredir gelen kitap listelerine yer veremiyorduk. İşte yaz tatilinde beğenerek okuyabilecekleriniz...

Anılar ve Düşünceler 2 (Erdal İnönü-Yorum Kitapları), Uyan Gazi Kemal (Uğur Mumcu/um:ag Yayınları), Dost Yüzlerde Zaman (Uğur Mumcu/um:ag Yayınları), Muhteşem İkili (Ümit Yayıncılık/Emin Çölaşan), Karşı Yaka Memleket (Kemal Anadol/Milliyet Yayınları), Kuşatılan Devlet Türkiye; Uyuşturucu, Mafya, Yerel Egemenler (Süleyman Genç-Boyut Kitapları), Memur'du Kovuldu Milletvekili Oldu (Mahmut Işık/Plaka Matbaacılık), Herkes İçin Matematik (John Allen Paulos/Beyaz Yayınları), Gizli Kulaklar Ülkesi (Faruk Bildirici/İletişim Yayınları), Babadat (Ali Püsküllüoğlu/Arkadaş Yayınevi), Kargatulumba Refah (Serkan Oral/Bilgi Yayınevi), Medya ile Mücadele Rehberi (Prof.Dr. Gürsel Öngören/Çınar Yayınları), Televizyonda Müstehcenlik (Dr. Yaprak İşçibaşı/Anadolu Ün.Bilimsel Araştırma Vakfı), Kadıköy (Dr. Müfid Ekdal/Kadıköy Belediyesi yayını), Toplam Kalite Yönetimi Sözlüğü (Kaan-Funda Soylu, Ahmet-Özlem Süer/Beyaz Yayınları), Türkiye Seninle Gurur Duyuyor (Hayrettin Bulut/Yalçın Yayınları), Bizim Temel (Trabzon Belediyesi yayını), İçim İçime Sığmıyor (Tarık Minkari/Milliyet Yayınları), Yeşilçam'ı Benden Sorun (Öztürk Serengil/Milliyet Yayınları), Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi (Prof.Dr. Hasan Yazıcı), Savaş Aldatmaları (Mesut Günsev/Milliyet Yayınları), Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek (Zig Ziglar/Beyaz Yayınları), Anadolu İnançları-Anadolu Üçlemesi 1,2,3 (İsmet Zeki Eyuboğlu/Toplumsal Dönüşüm Yayınları), Musalladan Şöhrete Safiye Ayla (Nalan Seçkin/Bilgi Yayınevi), Ağır Gece Nöbetleri (İlkin Aydın/Güncel Yayıncılık), Bazı Anılar (Sadun Tanju/Yalçın Yayınları).

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Bizim siyaset yasağımız yok, sadece siyasi partilere üye olma yasağımız var.’’

(Necmettin Erbakan)













Yazarın Tüm Yazıları