Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

‘Son İmparator’

Kadıköy'den okurumuz Em. Dz. Kur. Albay Erdoğan Örge, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yalım Erez'e köşemizden ilginç bir öneri sunuyor. Ancak, ‘‘Özel Kalem'lere giden mektupların çöpe atıldığını ve hiçbirine cevap verilmediğini yılların tecrübesiyle bildiğini’’ anlatarak, ‘‘Zaten yönetenler çevresine kurdukları bu maaşlı duvarlar sayesinde yönetilenlerden ve olup bitenten habersiz, tıpkı ‘Son İmparator' filmindeki Çin İmparatoru gibi tecrit edilmiş şekilde şakşakçılarıyla birlikte yaşamaktalar. Bu bakımdan yazımın yayınlanmasını rica ediyorum. Ancak o zaman okunur’’ diyor.

İşin esasına gelirsek şöyle diyor:

‘‘Tüm ileri ülkelerde fabrikaların yanında ‘faetory outlet' bulunur ve gelip geçenler oradan toptan fiyatıyla ihtiyaçlarını belli miktarlarda parakende satın alabilirler. Bu usul öğrendiğime göre, Sayın Yalım Erez'in de tasvibiyle toplantıcıların itirazı üzerine yurdumuzda uygulanmamaktadır.

Oysa ki uygulansa iç turizm artar. Devletin aracının değil halkın yanında olduğu imajı verilir.

Enflasyon denen sabit gelirlilerin talan edilmesi, dolandırılması devrinde, üretici ve tüketici arasındaki köprünün kurulmasını sağlamak ve tüketiciyi korumak devletin görevidir.

Ayrıca Sayın Erez'den böylesine yüksek enflasyon ortamında faizi sıfırlayan konkordato rejimini hukukumuzdan çıkarmasını ve dolandırıcılığın resmileştirilmesinin önlenmesini istemekteyiz.’’

Son sözü: ‘‘Biz icraat bekliyoruz.’’

Erdoğan ÖRGE-E. Dz.Kur.Alb.-KADIKÖY

Bir anıtmezar da bana yapılmalı

Turgut Özal'ın mezarını TV'den görünce yediğim kazıkların hepsini anlatmaya gerek yok. Bir tanesi bile yeterli. Zannederdem 1985 yılıydı, rahmetli bir ‘süper emeklilik' dalgası çıkardı. Benim gibi birçok emekli anlatılan tatlı vaatlere inararak işin içine balıklama daldı. Sonrası malum; diğerleri bize yetişinceye kadar maaşlarımız donduruldu. Bugün onlarla aramızda çok az bir fark kaldı. Halbuki bu uğurda istenilen, o zamanki parayla 4 milyon 250 bin lirayı ödeyebilmek için neler satmıştım! İşte bu kazığı hâlâ unutamıyorum.

Bir SSK emeklisi olarak elime geçen gülünç bir maaşla bu yaşam mücadelesini sürdürebildiğim için, şimdi moda haline gelen bir anıtmezarın da başarımın simgesi olarak öldüğüm zaman bana da yapılması gerekmez mi? Yalnız diğer emeklilerin de hakkını yemeyelim, en iyisi bir ‘anıtmezar ormanı' kurulsun.

Faruk ORAY-Küçükesat/ANKARA

Acentelere dikkat...

Turizm acentelerinin düzenledikleri gezilerde birçok aksaklıklar yaptıkları bilinmektedir. Bu aksaklıkların bazılarının boyutları tura iştirak eden tatilcilerin paraları ile zehirlenecek boyutlara ulaşıyor.

Örneğin, Asya Tur'un Kurban Bayramı tatilinde Güney Amerika turunda bize yaptığı gibi... Ayrıntıya inerek zaman almak istemiyorum. Acaba bu gibi turizm şirketlerini şikâyet edecek bir merci var mıdır?

İnsanlardan peşin olarak aldıkları paralara karşılık mümkün olduğu kadar ucuz maliyetlerle söz ettiklerinin dışına çıkmaları ticari ahlaka uyar mı?

Tüketiciler Kurulu bu konuya eğilmelidir.

Necdet ÖNER-İSTANBUL

‘‘Mali tatil’’

Amasyalı bir grup mali müşavir yazıyor: ‘‘TÜRMOB Başkanlar Kurulu'nun temmuz veya ağustos ayının ‘‘mali tatil’’ ilan edilmesine yönelik istemini destekliyoruz.

Bu amaçla bir kampanya açılmasını istiyoruz.

Adli tatil olurken, mali tatil niye olmasın.

En doğal gereksinim olan tatil hakkından biz de yararlanalım.’’

Karatepe'ye imtiyaz...

Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe ‘içeride'... Ama nasıl içerde? Yattığı cezaevini boyatıyor, kırık camları değiştiriyor, tabanı halıyla kaplatıyor, güneş enerjisi sistemi olmasına rağmen elektrikli şohpen taktırıyor.

Acaba diğer mahkum ve tutukluların böyle bir hakları var mıdır; isteyen odasına TV, şohpen, halı koydurabilsin!.. Yoksa bu sadece Karatepe'ye gösterilen bir imtiyaz mıdır?

Hamit MAYRUB-MERSİN

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Dış politikada ABD'yle uyumluyuz.’’ (Devlet Bakanı Ahat Andican)













Yazarın Tüm Yazıları